Арсенал - Ливерпул [Emirates stadium, 02.11.2013 - 18:30]

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување

Победник?

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Локација
Скопје
Arsenal-vs.-Liverpool.jpg

195 официјален меѓусебен меч. Може да се каже дека „најгладните“ играат меѓусебен дуел. Двата тима се во одлична форма. Статистика е на страната на Ливерпул со 75 победи, 50 нерешени и 69 изгубени дуели. Последните 3 утакмици, еден нерешен меч со две победи на Арсенал.

Сите знаеме што може да значи сезонава и за двата тима. Не се знае кој е понапатен. Да се биде или не, дефинитивно утакмицава ќе биде одскочна даска за понатака со победа на еден од тимовиве. Може нема да ги гледаме на Емирати, дечките од #winnertakesearth, ама сигурен сум дека ќе гледаме добар фудбал во кои сите ќе уживаат, а најмногу оние навивачи на Арсенал се надевам.

Неќам да должам многу, од статистики и шминкерски муабети доволно ни е, дискутирајте, расправајте и докажувајте. Peace out. Спортски поздрав до фановите на Ливерпул, а до „моите“..

Очекувам добар натпреват со многу голови (за да иам просперитет на фантази :D) и победа на Арсенал.

Оти бе?

Не озбилно, ќе биде многу важен дуел, нашите дефанзивци ќе мора да бидат на највисоко ниво за да ги сопрат Суарез и Стариџ, за давање голови мислам дека нема да имаме толку проблем, со оглед дека Жиру и е расположен за голови и асистенции а тука се во одлична форма Ремзи, Вилшир, Казорла и секако Озил.

Очекувам победа на Арсенал или реми освен ако Ливерпул и нивните напаѓачи не здиват тотално и да направат хаос во Лондон.

Не знаеш што е сарказам што е реално во првиве 5-6 поста :icon_lol:

Јас реално, слично како и Bateman, велам кец, или икс, освен ако не е двојка. :icon_mrgr:

Кец ко врата.
Тебе ако толку те бива за предвидување пријави се на last man standing, ја ли треба да бирам за тебе?

Он: Сањав дека сме воделе 1-0 со гол на Стариџ од прва минута и у 91ва, 92ра и 93та ни дале голови Озил, Вермален и Џенкинсон.

Интуиција немам, ова е директен дуел со според мене еднакви сили сезонава. Дури криво ми е сеа што на почетокот на сезоната кога ги заебававме од Арсенал ја озбилно мислев дека ова им е многу добра шанса за титула. И сакав да пишам дека очекувам ако не освојат, да бидат многу блиску до тоа, али не се одлучив да пишам да не ме заебаваат :D Како и да е, израмнети и еднакви сили, нека победи тој што ќе заслужи :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom