Арапите го освојуваат фудбалот

• Креатор на темата Креатор на темата Red - Devil
  • Време на започнување Време на започнување
Среќа што Абрамович не е арап:LOL:, според мене Абрамович е тој што доведе до оваа ситуација со трансферите.

Според мене на навивачите на Арсенал,Ливерпул и Јунајтед,им е тешко што се појави тим кој може да даде повеќе пари од нив за играчи.Пред доаѓањето на Роман најголемите пари за трансфери ги фрлаа Јунајтед и Арсенал,потоа се појави русинот,а со тоа и зависта кај вас..Пред 2-3 сезони се појави и Сити и сите почнаа со хејтање како тоа не било фер,а заборавивте дека вие(општо зборам за останантите клубови во ПЛ ) ги уривавте рекордите во Англија пред 10тина години (Фердинанд,Вилторд итн итн..)

Според мене на навивачите на Арсенал,Ливерпул и Јунајтед,им е тешко што се појави тим кој може да даде повеќе пари од нив за играчи.Пред доаѓањето на Роман најголемите пари за трансфери ги фрлаа Јунајтед и Арсенал,потоа се појави русинот,а со тоа и зависта кај вас..Пред 2-3 сезони се појави и Сити и сите почнаа со хејтање како тоа не било фер,а заборавивте дека вие(општо зборам за останантите клубови во ПЛ ) ги уривавте рекордите во Англија пред 10тина години (Фердинанд,Вилторд итн итн..)

Дадовме 13 милиони фунти за играч што вредеше за тие пари, не дадовме 50 милиони за играч што на 18 меча едвај 1 гол постигна.

Не го дрви сеа,кога дојде Роман Челзи купуваше играчи за 15-20-25 М (Робен,Карваљо,Фереира,Есиен,Макелеле,Дрогба,Креспо) што и не беа некои големи пари ако погледнеш во тоа време трансферите во Италија и Шпанија (Јувентус,Интер,Лацио,Реал купуваа уште во 98ма,2000та играчи за 30-40М тогашни долари,Зидан за 90М дојде во Реал ееј 2001ва година).. Ми споредуваш трансфери од 2002ра со 2011 кога фунтата од 100 денари дојде на 60-70 денари,тие ваши 12М сега вредат 26М..Плус останатите помали тимови (пример Бенфика,Палермо,Наполи) почнаа со тактики да се извадат највеќе што може пари од богатите тимови (Челзи,Сити,Реал ) :tapp: :tapp:
--- надополнето: Aug 3, 2011 12:07 AM ---

Еве со кои цени во 2003та Челзи купуваше.. Цените си беа такви и пред да се појави богатиот русин..
Hernán Crespo (тогаш еден од најдобрите напаѓачи во Серија А) 16,800,000
Claude Makélélé (најдобриот DM во светот,тогаш според Зидан моторот на Реал) 16,000,000
Joe Cole 6,600,000
Damien Duff 18,000,000 (меѓу најдобрите крила тогаш во Англија)
Wayne Bridge 8,000,000
Glen Johnson 6,000,000
Scott Parker 10,000,000
Juan Sebastián Verón за 16,000,000

Речиси сите овие играчи успеаа во Челзи и му веднаш засилувањата дадоа резултати,2003-04 2ро место,2004-2005 и 2005-2006 шампиони во Премиер Лига со по 15-16 бодови предност пред Арсенал и Јунајтед. За трансфер флопови ги сметам Верон (сепак не дадовме за него како Јунајтед 30М) и наркоманот Романски купена за 16М кој убаво си плати на Челзи (околу 20М оштета) за допинг..

Следната сезона Робен за 12М,Чех за 8М,Дрогба кој беше и сеуште е главна алка во тимот за 24М,Карваљо за 20М,Фереира за 12М,Тиаго за 10М.. Не гледам тука некој FAIL(освен Тиаго) да е направен,дел од нив сеуште играат и се во водечки улоги во тимот.. Наредната сезона 05-06 уште помалку засилувања,Есиен за 24М и Рајт Филипс за 20М,исто и Л.Диара за 2М..

Рекордите за највисоки трансфери ги држат Реал, во двете времиња на Перез. Перез не е Арап.
Челзи откако дојде Роман дава големи пари за трансфери. Роман не е Арап.
Барселона дава(ше) големи, нереални суми за играчи во крајот од владеењето на Лапорта. Лапорта не е Арап.
Манчестер Ј. има исто давано големи пари за трансфери, а не бил управуван од Арапи.

Ај кога ќе освои Челзи ЛШ ќе правиме муабет за овие работи ок ?

На тие играчи што ги наброја што ги купи челзи се потрошени около 140 милиони фунти во првите две години. И немој со вредноста на фунтата да си се правдате, ако фунтата вредела онолку пред 7-8 години тоа не биле толку големи пари а сега ако вреди толку помалку пари се, а што ако сестра ми ми е вујна, а мајка ми се земе со вујко ми, тогаш ја ќе си бидам дедо самиот на себе?

Ај кога ќе освои Челзи ЛШ ќе правиме муабет за овие работи ок ?
FACEPALM -Навивач на Арсенал ми вика за ЛШ :tapp::tapp: (Х 100)

Blank-Facepalm.gif

Наградна игра најди го Арсенал на листата:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_Cup_and_UEFA_Champions_League_winners

Не го дрви сеа,кога дојде Роман Челзи купуваше играчи за 15-20-25 М (Робен,Карваљо,Фереира,Есиен,Макелеле,Дрогба,Креспо) што и не беа некои големи пари ако погледнеш во тоа време трансферите во Италија и Шпанија (Јувентус,Интер,Лацио,Реал купуваа уште во 98ма,2000та играчи за 30-40М тогашни долари,Зидан за 90М дојде во Реал ееј 2001ва година).. Ми споредуваш трансфери од 2002ра со 2011 кога фунтата од 100 денари дојде на 60-70 денари,тие ваши 12М сега вредат 26М..Плус останатите помали тимови (пример Бенфика,Палермо,Наполи) почнаа со тактики да се извадат највеќе што може пари од богатите тимови (Челзи,Сити,Реал ) :tapp: :tapp:
--- надополнето: Aug 3, 2011 12:07 AM ---

Еве со кои цени во 2003та Челзи купуваше.. Цените си беа такви и пред да се појави богатиот русин..
Hernán Crespo (тогаш еден од најдобрите напаѓачи во Серија А) 16,800,000
Claude Makélélé (најдобриот DM во светот,тогаш според Зидан моторот на Реал) 16,000,000
Joe Cole 6,600,000
Damien Duff 18,000,000 (меѓу најдобрите крила тогаш во Англија)
Wayne Bridge 8,000,000
Glen Johnson 6,000,000
Scott Parker 10,000,000
Juan Sebastián Verón за 16,000,000

Речиси сите овие играчи успеаа во Челзи и му веднаш засилувањата дадоа резултати,2003-04 2ро место,2004-2005 и 2005-2006 шампиони во Премиер Лига со по 15-16 бодови предност пред Арсенал и Јунајтед. За трансфер флопови ги сметам Верон (сепак не дадовме за него како Јунајтед 30М) и наркоманот Муту кој дебело си плати на Челзи (околу 20М оштета) за допинг..

Следната сезона Робен за 12М,Чех за 8М,Дрогба кој беше и сеуште е главна алка во тимот за 24М,Карваљо за 20М,Фереира за 12М,Тиаго за 10М.. Не гледам тука некој FAIL(освен Тиаго) да е направен,дел од нив сеуште играат и се во водечки улоги во тимот.. Наредната сезона 05-06 уште помалку засилувања,Есиен за 24М и Рајт Филипс за 20М,исто и Л.Диара за 2М..
50 милиони за ТОРЕС WTF!! Арсенал со пусти 15 милиони по сезона секогаш е меѓу топ 4...
--- надополнето: Aug 3, 2011 12:23 AM ---
FACEPALM -Навивач на Арсенал ми вика за ЛШ :tapp::tapp: (Х 100)

Blank-Facepalm.gif

Наградна игра најди го Арсенал на листата:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_Cup_and_UEFA_Champions_League_winners
Види ти кажав убаво Самба, Бартон, овој Мата што го зборат демек јак и да успее Венгеров да најде некој супер лев бек , е тогаш не знам твој Челзи што ќе прави со Арсенал.

На крај краева Роман си даде 50М за Торес без око да му трепне,не се тие пари за него нешто,неделно толку троши.. Истотака и од комерцијална страна се исплати голем дел од трансферот (60% досега мислам) на Торес со продажба на дресови,меѓу најпродаваните дресови во светот е тој на Торес во последниве 2-3 сезони..Не дадовме за Керол 40М евра па да нема некоја финансиска добивка :):)

Значи Робен убаво ви објасни, не знам како можете да испаднете толку големи кретени да не го сфатите, ништо лошо не кажа, ќе се пронајдат дечките у постов.
Робен, остај ги, џабе збориш ќе тролаат до јутре.

Епа тоа сакам да кажам Сити може ќе биде јак но нема да може да освои титула, Манчестер ќе си продолжи со освојување најверојатно се додека Ферги (Стоке,Блекбурн,Сундерленд,Евертон) им е жив е после тоа не знам што ќе прават, најверојатно Ливерпул ќе се врати на старите патеки или твој Челзи или некој друг ќе започне доминација.

Вилшер, Хочпили, свесни сте што пишувате ?
Сити е јак, и ќе биде јак и ќе биде шампион затоа што вложува и работи вредно, тој труд ќе им се исплати, сигурен сум во наредниве 2 сезони, само да замине Манчини барем според мене.
Манчестер трошел огромни суми за играчи, бутал и бутал рекорди и порано и сега ќе бутне, па што, имаат па нека бутаат што јадеш бурек, ама им се исплати, шампиони се, и најдоминантниот тим во Англија во последните 10 години.
Арсенал се ценка ко циганин на пазар, затоа ви е крива управата иако сите маваат по Венгер, на човекот управата толку му дозволува, малку ли отидоа во минус со Емирати стадионот, нели сфаќате, и вие трошевте луди суми порано, веќе не, но тоа ви е крива вашата управа, жал ми е, но не тролајте без врска, кој има нека вложува и крај.
И не јади бурек пак за Стоук, Блекбурн, те молам, бош муабети.
Ќе доминира оној што највеќе работи и вложува, get over it.

На крај краева Роман си даде 50М за Торес без око да му трепне,не се тие пари за него нешто,неделно толку троши.. Истотака и од комерцијална страна се исплати голем дел од трансферот (60% досега мислам) на Торес со продажба на дресови,меѓу најпродаваните дресови во светот е тој на Торес во последниве 2-3 сезони..Не дадовме за Керол 40М евра па да нема некоја финансиска добивка :):)
Колку да се убедуваме нема да најдеме крај , сепак парите го вртат светот, но кога Челзи ќе освои ЛШ и со 15-20 мил на трансфери по сезона ќе биде во топ 4, и кога ќе освои ПЛ без пораз тогаш ќе ми кажеш Челзи е јак тим , мерак ми е што навивам за нив.............

Е не ќе гледаме секоја година некој од големите екипи во своите лиги, да бидат на чело на табелата. Пред се мислам на Барса/Реал(Шпанија), Манчестер Јунајтед, Челзи(Англија), Интер, Милан(Италија)...

Јас сум што повеќе Арапи да инвестираат во футбалот, да има малку конкуренција, да освојуват и тие малите екипи некогаш, треофеи за да биде поинтересно.:D

Дај боже овие екипи да станат конкурентни во своите лиги, и да не бидат само играчки на нивните шеици, и да инвестираат како што треба.

Секоја чест за Манчестер Сити, почнаа конечно да атакуват на треофеи после неколку години.
na klubot so e boldiran ne go poseduvaat arapi tuku rusi so isto sranje nafta i tie go unistija transver pazarot i spajdzaat vo isti kos so citty i kompanija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom