Арамии на душата - КРИК за слобода!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Локација
Париз, Франција
Чувството на револт гори во мојата душа! Ја чувствувам дланката на оние кои ме гушат во моето живеење, оние кои ми ја кратат нишката на моето постоење.

Политичките реклами траат со саати и тоа за една партија и за еден систем. Секое второ шоу е за квази политички експерти, пропаднати политичари, манипулатори и дегереници.

Си имав ветено себе си дека никогаш нема да пишувам за политика...но,се чувствувам заробен, поробен, покорен со подадена рака кон светлината на идеалот. Да, по ѓаволите сум идеалист, но не сум и наивен.

Со последните сили ќе се трудам да ја потресам менталната структура на ограничениот патријахален ум на секој Македонец, Албанец, Ром, Босанец, Влав...

Ќе викам, ќе се дерам...нема да знам за присебност и сталоженост! Преку кур ми е дојдено од сите вие погани политичари. Преку кур од Грујо и Бранко! Преку кур ми сте сите водители, Миленковци, Јанковци, Латаси, бурекојадачи, сеачи на магла,...

Ми ја скративте душата, ми го украдовте мирот! Ме оставивте гладен за спокој, ми ја уништувате иднината!Ме опкруживте со страв, со вашите прости размислувања, со неразумен национилизам, со фашистички идеи, со никаква толерација!

Поставивте триста споменици од ликови, да се изгубите во нив. Ме труете со кич, ме удирате со вашиот садистички бич, бичот на уцената, на безработицата, на парчето насушен леб.

Ја силувавте и религијата со вашите продадени свештеници, хедонисти и материјалисти.

Ја проколнавте земјата, го збудалевте народот, не претворивте во зомбија кои бараат начин да преживеат јадејќи ја душата на ближниот, со кодошење, со болни мисли и поделби.

Ништожните политички мрсулковци бројат лајкови кои сме ги дале за политичкиот опонент. Ни читаат статуси, рапортираат во базите...ја полнат црната книга на вмровските гревови.

Ми треба чист воздух, ми треба добра мисла, ми треба добра иднина, ми треба среќно семејство.

Прибежиште како и секогаш ќе го барам во пацифистичките мисли на Ганди, Ајнштајн, Толстој...! Ќе се борам со пенкало и тастура - со пацифизам!

Никаков страв нема да ме покори пред вашите погани нозе, вашите гнасни умови и корумпирани души!

За на крај...

Ви посакувам брзо истребување и ајт УПМ!
Peace!

Истите луѓе за жал крадат и градат.. немаме некој избор како 3та опција да ги отераме во курац..

Ни треба нешто ново.. Некоја партија што ќе работи за интересите на народот.. независна.. Ни треба нешто што ќе ги истераме овие гнаси кои ни го трујат мозокот и не тераат да си заминеме од оваа држава...

Тотално те подржувам ! поздрав

Пријателе ако си изнервиран оди и рокни бомба или само-запали се.Тастатурата не е посилна од меч во Македонија.

Убаво се, но тие до кои е наменет текстот не читаат вакви теми нити пак нешто ќе им смени напишаното. ...кучињата си лаат ли лаат...

Сакав да пишам tl;dr. Ама ќе биде некултурно од моја страна, нели?

Ајде вака, патријархален ум? :icon_lol:

Природно е да расте глупоста кај народот, природно е да се зголемува нередот. Зошто да се трудам да постигнам перфекција, па за тоа треба енергија и којзнае каде ќе те отера.

Вака си лежиме во нашите двоседи од 85, гледаме тв и пуштаме ентропијата да си го прави своето.

Толку многу бескорисни зборови собрани во едно купче, немам видено:)

Дека се бескорисни неверувам... Многу малку луѓе живеат убаво во оваа земја.. Кога ќе прошеташ надвор и ќе видиш уствари колку сме затуцани и сеуште ни се пере мозокот со банални работи ти доаѓа преку таквото од се..

Се имаат пари да се обнови државата и начинот на живеење немојте да мислите дека не.. Само на некој му одговара ова.. Зошто како никој незнае..

убаво си кажа човекот
Бар си ја олесни душата од се’ она што го мачи и што му смета
и сосема е во право
20 и кусур години освен политика и уназадување- зарем видовте нешто поинакво?! светот оди напред- се движи , а не стои во место
Страшното е што повеќето млади луѓе се со вакви мислења и веројатно им е се’ преку курац - тие иднина не гледаат во МК- чарето им е било каде само да е надвор од Македонија
За 10-20 години голема веројатност државата да стане земја на старци- празна, никаква - затоа што секоја втора тема бар на форумов е како лицата(младите) бараат начин да се мавнат од МК- и секој со право ( порано можеби ги осудував таквите - но денес ги охрабрувам)
Зошто некој да си го загорчува и уништува животот во МК кога може некаде буквално да го живее?

Абе земете работете не туку ми кукајте овде. Толку е убав животот што ни на секунда не помислувам на овие гомна за кои кука авторот на темата. Толку има убави работи кои самите си ги затварате пред нос. Размислете и видете дека ни едниот ни другиот не ви е крив, повеќе ви се оправдување за неуспесите.
Ако сакаш да си на власт ќе лижеш чмар, ако не ќе останеш приземен и ќе си го тераш животот. Ако очекувавте дизниленд и сега се освестивте во една обична депонија, добро е, боље сад него никад.
Сакам да кажам, ако дозволите Тие да ви го управуваат животот, тогаш си имате проблем, ко овој овде на пример.
Секое добро и повеќе мозок користење! И храброст пред се.
Дека слободата е насекаде околу нас, само што ако не и додадеш огради и железни блокови ќе биде монотоно, ќе нема за што да се сере додека се џаболебари и се бара слепа правда.

Ништожните политички мрсулковци бројат лајкови кои сме ги дале за политичкиот опонент.

Значи имаш искуство чим го знаеш ова.Браво, тоа ми се допаѓа, aко ништо друго барем си искрен.Да не си случајно партиско „цицајкуре“?!

парадокс е темава, се жали на политика а истата ја промовира на форумов , едно од ретките места имуни на глупости . ако некој не сака да се замара со политика едноставно е не мора да гледа сител мтв канал 5 да посетува политички сајтови да чита политички весници а посекако центар не е единствено место за излегување во градов . животот е таков каков што ти ќе си го направиш да ти биде, ама гледам ова со политикава си се напнал па уште и кукаш тука .. нема спас за тебе :)

поздрав

Вклучително текстови и како овој?

Знајте шо?

Преку кур сте ми. Преку кур ми е да се осеќам ко говно пошо осеќам дека живеам во дисфункционална држава цели 20+ години водена од луѓе со мали куриња кои мораат своите фрустрации да ги лечат со амбиции врз грбот на обичниот човек кој вечерва наместо да ојт во кафана и да му залепит на виолинистот илјадарка па да ојт во Балет и да играт ко да е во Лондон на концерт на Блур, се плашит да припарит до Стара Чаршија и бар малку да ја одморит глата од вашите свињарии.

Преку кур ми е дека постојано сакам да работам, делувам, креирам во правец подобро, поквалитетно, поунапредено, а полуписмени шупаци од секаква (да не дискриминирам) веро-нацио-партиска исповест да ми се серет на напорите.

Преку кур ми е од шо ми е преку кур. И вечерва немат да паљам автобуси ниту смрт за Албанци и каури да скандирам, немат да користам деца ко топовско месо со то шо ќе ги воспитам да се прости, немат да му се опуљам во очи на џандрот кој шо не мрдат со прст дури некој му го палит знамето пред очи или тепат некој пошо го мрзит зш така сте го научиле, системски.

Вечерва ќе слушам уба музика и ќе пијам убо пиво. Ќе искључам телевизор, немат да ве читам на интернет. На избори имат мајке да ви се најебем на ливчето. Стрип гарфилд ќе ви нацртам. Или дионасурус кај шо дркат.

Гнаси глупи.

Наместо да ме стимулирате на раат да работам и да си ја сакам државата, да ја помагам и финансиски и секако со то шо релаксиран ќе водам слатка љубов со вонземно убава момичка и ќе се разбудам насмеан, ќе шизам на Дец Лајф од Синатра па ќе и` сварам кафе и ќе и напрам доручек каков шо немат јадено, па ќе пуштам Квин до даске комшииве пред да почнет со бушење и запршки на тераса да ги размрдам малку да знает кој бил шеф сношти, јас као требит да ги трпам вашите срања и да ја мирисам реата ваша себична....

...е немат.

Све си имат крај. Освен стапот кој шо имат два.

Џенис, пукај.

Толку многу бескорисни зборови собрани во едно купче, немам видено:)

Ти порасна курето 1 цм? Гуд бој!

Значи имаш искуство чим го знаеш ова.Браво, тоа ми се допаѓа, aко ништо друго барем си искрен.Да не си случајно партиско „цицајкуре“?!

Ти или си ретард или не сфаќаш дека мене тоа ми го имаат правено?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom