Apple Iphone vs Nokia N95-2 (8gb)

Apple I-Phone VS Nokia N95-2 (8gb)

• Вкупно гласачи
    38

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
знам дека не е реална анкетава, затоа што пред се секој си има различни карактеристики и е наменет за различни карактери но во секој случај во цена се тука некаде - зборам за наше држиште со 40/50 евра разлика.

за тие што не се доволно упатени, не верувам дека ги има многу нека ги погледнат разликите на следниов линк.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1827&idPhone1=2088
значи поентата на темава ми е: имате 550 евра, што попрво би купиле? Н95 или Ај Фоун?

Член од
30 мај 2007
Мислења
399
Поени од реакции
1
nokia n95 8gb bez razmisluvanje i-phone ic ne mi se dopaga sranje e ima samo 2 mp kamera nema Снимање на видео i so ako e touch koga ima opcii kako mnogu drugi telefoni samo drugo pakuvanje
Za vakov telefon 600 evra ne davam podobro ke si kupam samsung armani em e mnogu poubav od ovoj i ima mnogu podobri opcii i touch e

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Некро прво викам кој тоа отворил ваква без сврха анкета и глеам оп- ти! :)

Се знае тука на што се сведува изборот....

Шмекери- Iphone (мада ќе го преплатат)

Технофрикс- Н95

Ја на пример со 550 евра би купил 2 п1и на старо и би си играл Вифи игрици :)

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
N95. Дефинитивно.
Баш вчера двајца колеги на факс очајнички го пробуваа последниот чекор за проба на блутот-от на i-Phonе и сакаа меѓусебно да се поврзат. Mission failed. Криза телефон е, наџиџан да, интересен секако, ама вака срање ипол.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
:vozbud::vozbud::vozbud: Nokia N95-2 (8gb):vozbud::vozbud::vozbud:
дефинитивно неможе во никој случај да се спореди со ај-шит:pos2:
тоа е за глупи американци да се палат на нешто што нема врска од телефон, има многу недостатоци хардверски и не би купил па и за 200 евра да ми даваат. али затоа н95 па уште тој со 8 гига:drk::drk::drk:ж
али за неколку месеци можда и година ќе дојде и до мојот џеб:salut:

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Abe ostajte se n95 sea touch se vo moda plus apple podobar e nekako POSMEKERSKI sminka kopcas? senzor za ver. hor. ova ona sedi

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
N95 дефинитивно. i-phone ич не ми се свиѓа, единствено "револуционерно" нешто е тој сензор за вертикално-хоризонтално, и добро е спакуван (тач скрин, без тастатура, ова-она). на другото треба мноооогу да работат за да ја достигнат нокиата.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Нокиа Н95 има многу подорбри фукции ама за изглед ај фонот е многу поубав,единствено нешто што ми праи мерак кај Нокиата е ГПС...Како и да е повеке би го земал ај фонот кога би бирал измеѓу овие два.

Мислам дека на Нокиата побрзо ке и падне цената одколку на Ај фон.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
N95 дефинитивно. i-phone ич не ми се свиѓа, единствено "револуционерно" нешто е тој сензор за вертикално-хоризонтално, и добро е спакуван (тач скрин, без тастатура, ова-она). на другото треба мноооогу да работат за да ја достигнат нокиата.
:vozbud:тука нема ништо револуционерно го има и на нокиа Н95 како програма се вика rotateme 2.0 и работи на ист принцип како и ај-шитот:pos2:
еве ви и линк да не речете шо му е на овој:uvo:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=WXBRdiHAja0&feature=related[/media]
поздраВ

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
:vozbud:тука нема ништо револуционерно го има и на нокиа Н95 како програма се вика rotateme 2.0 и работи на ист принцип како и ај-шитот:pos2:
еве ви и линк да не речете шо му е на овој:uvo:
поздраВ
тоа "револуционерно"-то се однесуваше дека прв пат е сериски инсталирано на телефон. :smir:
п.с. не беше за џабе под наводници ставено :)

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
n95 definitivno, vcera imav moznost da go cepnam i-phonot ama sranje zivo e, i so ako ima touch screen- preku k.r..... ic ne mi se sviga 500 evra i da gi imam ne bi gi dal za nego..

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
n95 нормално. Она булшитот на апплето не го купуем ни да ме тепаат.

TomErulz

iPhone Freak
Член од
21 февруари 2005
Мислења
62
Поени од реакции
0
Apple iPhone - т.е веќе го имам купено.
Зошто?
Бидејќи не ми се потребни на мене тие функции кој ги нуди Н95ката како 5 мегапиксели камера, ГПС итн.. Јас гледам телефонот да ми е фраерски (кул) , да има интересно мени (по можност тачскрин) и нормално - лесен интерфејс за работа. Мака ми е што не му работи блутутот на мојот Ај-Фон :( Се надевам во некој софтвер ќе ја овозможат оваа услуга, а останатото работи супер. Исто така и Нокиата ми се допаѓа многу, само не ми се допаѓа дизајнот, подобро би земал Н82 одколку Н95.
Поздрав.

SaLt

symbian & iOS master & android
Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
samo da vi napomenam deka i I-phone ima 8 GB memorija , seuste ne e komericjaliziran za upotreba vo evropa. Naskoro ke mu izleze 1.1.3 verzija na softtware pa ke moze da se krakne ovoj segasniov 1.1.2. Taka da i-phone vo makedonija seuste e nefunkcionale. Ne parjme muabet za dizajn i aplikaciite

N 95 prvta serija ne se pokazaja uopste kvalitetni, plastikata odma pocna da im se ljusti i da se klapka.
No novata serija n95 8GB sekoja cest. Najdobroto spored mene, so moze da se kupi vo momentov na pazarot

Kajgana Shop

На врв Bottom