Апостол Путин

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Епа како ќе дојде?На летечки килим ќе долета од небото,или со свемирски брод?Или ќе се телепортира од некоја друга димензија?Веруваш дека Исус после 2011 години е жив и дека е таму на некое Х место и го чека денот да дојде на Земјава.Ако тој човек доаѓа повторно на Земјава ќе дојде само по пат на (ре)инкарнација,ако воопшто постои такво нешто.

kako prvo vo hristijanstovoto a i vo islamot nema rinkarnacija
isus e priznaen za sin gospodov znaci e bog vo hristijanstvoto ne samo prorok.
po raspnuvanjeto isus voskresnuva znaci ne se reinkarnira ( toa znaci deka negoviot duh preminuva vo drugo telo vo insket vo kuce covek i slicno kako sto veruvaat budistite) toa e reinkarnacija a voskresnuvanjeto znaci deka duhot na isus hristos se vratil vo negovoto telo end of strory rimsite vojnici ja otvaraat plocata i go baraa teloto na isus nikade go nema znaci voskresnal

--- надополнето ---

Воопшто не е важно како ќе дојде, дали ќе слета или ќе се спушти некако, то е најмалку битно. Нема врска со реинкарнација.
Јас не знам што се запнуваш на најнебитната работа, најпростата работа, како ќе дојдел тука. Па то ти викам е најмалку битно :helou:

islamoto i biblijata vodat potekolo od torata najstarata kniga samiot muhamed prorok izjavuva deka priznava se sto bilo pred nego a deka islamot e posledniot pecat gospodov

kako prvo vo hristijanstovoto a i vo islamot nema rinkarnacija
isus e priznaen za sin gospodov znaci e bog vo hristijanstvoto ne samo prorok.
po raspnuvanjeto isus voskresnuva znaci ne se reinkarnira ( toa znaci deka negoviot duh preminuva vo drugo telo vo insket vo kuce covek i slicno kako sto veruvaat budistite) toa e reinkarnacija a voskresnuvanjeto znaci deka duhot na isus hristos se vratil vo negovoto telo end of strory rimsite vojnici ja otvaraat plocata i go baraa teloto na isus nikade go nema znaci voskresnal

До Христијаните.
Телото на Исус каде е ? Во кое тело ќе се врати тој да суди на судниот ден ?

--- надополнето ---

islamoto i biblijata vodat potekolo od torata najstarata kniga samiot muhamed prorok izjavuva deka priznava se sto bilo pred nego a deka islamot e posledniot pecat gospodov

Да, и ? Што сакаш да ми кажеш со ова ?

До Христијаните.
vo istot sto bil i predhodno posto se vratil duhot negov vo istoto telo ( zosot go barate ziviot megju mrtvite ) :) , znaci voskresnal isaja mislam go vikate vie popravi me ako gresam :smir:

vo istot sto bil i predhodno posto se vratil duhot negov vo istoto telo ( zosot go barate ziviot megju mrtvite ) :) , znaci voskresnal isaja mislam go vikate vie popravi me ako gresam :smir:

Значи со тело е на небото таму некаде ? ЧовекоБог ?
П.С Иса го викаме, што има врска името сега.

golem del od judaizmot od hristijanstvoto go ima i vo islamot i tamu ima dzenem i dzenet raj i pekol
razlikata e vo verskite objekti vo dzamijata imas zborovi od alah ispisani a vo crkavata imas ikoni od svetci
znaci do nekade epten bliki a sepak razlicni religii

Шала на страна, треба русите за светец да го прогласат и да се крстат секое утро во неговата икона. :icon_lol:

Воопшто не е важно како ќе дојде, дали ќе слета или ќе се спушти некако, то е најмалку битно. Нема врска со реинкарнација.
Јас не знам што се запнуваш за најнебитната работа, најпростата работа, како ќе дојдел тука. Па то ти викам е најмалку битно :helou:
Не ми е толку битно како ќе дојде затоа што нема ни да дојде.Човекот живеел пред 2000 години,кажал и направил тоа што имал да каже и направи и си заминал(умрел).

--- надополнето ---

До Христијаните.
Под земја.Ако се инкарнира ќе се инкарнира во ново тело на новороденче.Да дојде на земјава од некаде во тело на 33 годишен младич е ван здрав разум.

Не ми е толку битно како ќе дојде затоа што нема ни да дојде.Човекот живеел пред 2000 години,кажал и направил тоа што имал да каже и направи и си заминал(умрел).

Под земја.Ако се инкарнира ќе се инкарнира во ново тело на новороденче.Да дојде на земјава од некаде во тело на 33 годишен младич е ван здрав разум.

Па ти праша нели како ќе дојде и како е можно тоа. Јас ти одговорив дека не ни е битно нас верниците на кој начин ќе дојде тука. За Христијаните и не знам колку е битна оваа информација. Како тоа ќе дојде на земјава со тело, ако веќе телото негово го нема?

kako prvo nemas nikakvi poznavanja od biblijata taka da ne si kompetenten da zboris
drugo ne znaes za hristijanstvoto za negovoto ucenje
treto vo samoto poglavje na biblijata Armagedon e opisano kako ce dojde isus i kako ce sudi na posledniot del

љељеееееее и во ЧДА почнаа за господ :nesum:

Овој свети господин господин владимир апостол путин ептен големо влијание има врз русите ептен.

Па ти праша нели како ќе дојде и како е можно тоа. Јас ти одговорив дека не ни е битно нас верниците на кој начин ќе дојде тука. За Христијаните и не знам колку е битна оваа информација. Како тоа ќе дојде на земјава со тело, ако веќе телото негово го нема?
Aбе тебе не ти е битно како ќе дошол,најубо да не си се замараш ехееј,впрочем и религијата тоа го бара од верниците;верувај си слепо и гајле си немај.Ама ко ќе го укључиш умо и ко ќе размислиш ќе сватиш дека чоек кој е мртов и под земја 2000 години,да се појави на планетава Земја после толку години се коси со здравиот разум.Но ти ако,верувај си,тоа ти преостанува...

kako prvo nemas nikakvi poznavanja od biblijata taka da ne si kompetenten da zboris
drugo ne znaes za hristijanstvoto za negovoto ucenje
treto vo samoto poglavje na biblijata Armagedon e opisano kako ce dojde isus i kako ce sudi na posledniot del

Армагедон е рид во денешен Израел, а битката некои велат...се случила веќе...:)

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ammunition_Hill
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Megiddo_(1918)
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Megiddo_(15th_century_BC)
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Megiddo_(609_BC)

Aбе тебе не ти е битно како ќе дошол,најубо да не си се замараш ехееј,впрочем и религијата тоа го бара од верниците;верувај си слепо и гајле си немај.Ама ко ќе го укључиш умо и ко ќе размислиш ќе сватиш дека чоек кој е мртов и под земја 2000 години,да се појави на планетава Земја после толку години се коси со здравиот разум.Но ти ако,верувај си,тоа ти преостанува...

Тоа дали ќе верувам или не е моја лична работа.

Путин - пратеник на Бога

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Свети Путин, помогни ни!

"Бог го избрал Путин, за да ја подготви Русија за доаѓането на Христос" - во тоа е убедена мајка Фотинија, водач на сектата "Путин". Приврзаниците ј веруваат, дека Владимир Путин е преродениот апостол Павле.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15427174,00.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom