MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Е тука си малце у право.
„Малку појќе„, ама ајде, ќе ти простам, за годините што ги имаш...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е тука си малце у право.
ауууу писмото било протестанско??Има дебела врска: се повикуваш на стиховите од Писмото попут секој добар протестант, кој тоа повикување го чини затоа што му се чини дека стихот го поткрепува токму неговото моментално мнение, без да го знае точното значење на повиканиот стих.
ауууу писмото било протестанско??
добро тие протестантски стихови, шо корист имат православците? Тие се повеќенаменски? Може за свачија употреба? ете на пример ко ќе речи писмото:
нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба
шо му прат православните за да не биди така буквално како шо е напишано, кои се операции прават да напишаното такво какво е нема тоа значение туку некое друго??
не е убо така шо пратСега јас ќе ти објаснам, за да го расчистиме тоа еднаш за секогаш.
Сите стихови во Библијата кои од денешна гледна точка кои се афирмативни за рисјанството значат токму тоа што го пишува таму.
Сите стихови од Библијата кои од денешна гледна точка се негативни за рисјанството се или протестантски, или симболички и значат нешто друго.
Така на пример, ако Бог вели сакајте се, тоа значи токму тоа, да се сакаме. Од друга страна ако Бог нареди во Библијата да се сотре некој град со се децата таму, или дава упатсво за држење робови, или такви некои несимпатични работи (што би рекол Љубчо), тоа светите го толкуваат симболички.
Тоа ти е таа легендарна неселективност на рисјанството и win-win ситуација. Така да џабе им цитираш протестантски стихови, и стихови со симболичко значење.
„Малку појќе„, ама ајде, ќе ти простам, за годините што ги имаш...![]()
ауууу писмото било протестанско??
нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба
шо му прат православните за да не биди така буквално како шо е напишано, кои се операции прават да напишаното такво какво е нема тоа значение туку некое друго??
Јас сум анти-христот и шо сеа?![]()
Не знам: ти, што велиш?[DOUBLEPOST=1451906755][/DOUBLEPOST]
Не му пра‘ат ниш‘о посебно, освен ш‘о го тумачат правилно, т.е. Светоотечки.[DOUBLEPOST=1451906829][/DOUBLEPOST]
Дали „сега„ или „троа покасно„, самото ќе ти се каже...
Ja мислам дека писмото е пишано за сите да биде јасно и разбирливо, не за некој да печали на ѓоа толкувања оние вистински а не оние лажни толкувања кои ги нуди конкурентската црква. Ти го напрај исус као некој масон бе со тајни шифри и пораки да комуницирал. А бе нема тој шо да се крие или плаши, синкир не знае исус кој е негов а кој не па ај со финта на скриени пораки во извртени реченици ќе кажваме да не разберат само оние вистинските. Ептен ја запетљавте работата али од друга страна убо се заработува на таа запетљанција. Шо има бе секој гејак таму да си чита библија ко може да му клаиме институција каде мора да оди и да прави финансиско економски обреди од лица кои земаат плата за таа работа во нивни купени имоти објекти и простории. Замисли, боже ми прости, кога секој би седнал да си чита библија онака како е, па попо иди на врата вели “ај да крстам водица, велиш - не треба попе сам ќе си крстам, паметен сум имам библија се ќе напрам ко шо треба... и попо оди дома вели, жено деца, продавајте џипо оти за леб ќе немаме...Не знам: ти, што велиш?
Си поставувам ново прашање, зошто во општо е напишано писмото?![]()
Ja мислам дека .
Знајш како велат: „К‘о ќе порасниш, самото ќе ти се кажит„.[DOUBLEPOST=1451912656][/DOUBLEPOST]
Ја‘ не мислам така...![]()
Мики, растураш со репликите. Ителигенција, ерудиција, домашна култура, рисјанство, просто блика од твоите постови.