Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во ред, но не можеме да ги амнестираме римјаните и Понтиј Пилат во поглед на маките Исусови и со нивното аминување на Варава.Чифутинската илизија е во тоа што сам Бог никогаш не им рекол дека ги „одбрал„, туку дека тие се народ кој е постепено оформуван, онака како Бог промислил, почнувајќи од патријархот Авраам, кој не ни бил Евреин, па преку неговиот син Исак и внукот Јаков. Овој псоледниов е татко на татковците од 12-те Израилеви племиња.
Според Божјата промисла, од нив треабало да произлезе Месијата, што веќе се случи, но истиот Тој Месија ни ја донесе Неговата новозавтена вера, која ја укинува верата од Евреите.
Преку Богоубиството, чифутините ниту оддалеку не можат да се наречат „одбран народ„, кој онака, рутински, си ги убива своите пророци, иако сам Бог им ги праќаше пророците, за нивна опомена и опаметување.
Во ред, но не можеме да ги амнестираме римјаните и Понтиј Пилат во поглед на маките Исусови и со нивното аминување на Варава.