A zs vo Dubrovnik dan se site od Kralska Lozha? Sedi be![]()
Па не сите, ама дел се. Пошто Дубровник е Кингс Лендинг.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A zs vo Dubrovnik dan se site od Kralska Lozha? Sedi be![]()
Да, од толку што е глупо, дури е и малоумно. А тоа го правиш во твојот пост, како и во целата дискусија што ја водите ти и либералот од wmro.
Не се споредува морски со езерски туризам. Ни бањски со алпинизам. Ни шах со руски рулет.
Ни Македонија со Грција.
Вие тоа го правите константно.
Што е прилично малоумно.
Не знам дали си свесен колку ти е противречен цел пост.Eдинствен малоумен муабет е твојот. Мислам, го спомнуваш Комо кога моментално ми текнуваат минимум 5 дестинации во Грција што имаат измислено убавина за тој Комо, за Хрватска и не ни почнувам. А другите СВЕТСКИ мориња каде се? Да ставам слики од морски туристички места, а ти ставај од езерски. Кој повеќе лајкови ќе собере м? Глупо е со глава во ѕид да се оди и да се споредува морски туризам со езерски
И јас истото го прамСега сигурно ме разбираш. И не само јас... голем дел од Охриѓаните, шо е нормално.
Целта на муабетов е дека Охриѓани како жители, многу малку имаат со неповолната - туристичка понуда. А сепак тие се главна мета
A zs vo Dubrovnik dan se site od Kralska Lozha? Sedi be
I so tie Varosani glata mi ja potekovte. Ne znam sho gi spomvite ko tie se 7ma klasa vo Ohrid.
Aj da mi recis lugjeto od Debrca, Turcite, pa i nekoj familii od Velgosti... To e kremot.![]()
Никола, дали бабата со охридски дијалект што ми го згасна телевизорот во сред ноќ, беше охриѓанка или што? Дали другата тетка пред некоја година кај што бев, што ми го гасеше бојлерот, беше охриѓанка или не? Итн, има многу примери. А пази, сместување сум платила како во ГрцијаЕве, по тебе, колку во Охрид треба да платам за никој да не ме проверува колку време ми гори бојлер, телевизор, шпорет, колку вода трошам итн?
Баму стопанката да и го опра в’газ од кај до кај дојдоФне, од фискални до сместување .Така е, нема што да се правдаме. Сместувачките опции од типот подрум, летна куња, соба до соба каде што живеат газдите... е според мене замор, не одмор. Кај и да си.
Меѓутоа кога одиме во Грција на одмор, дали бараме соба/апартман што е во рамките на објект каде што живеат газдите? Не.
Сум бил преку 20 пати, ама никогаш кај некого дома, или со други фамилии со заеднички влез.
Па во рамките на еден одмор, интимноста според мене е основна потреба.
Значи планот се прави однапред. Ние денес не мојме да живејме со родителите, камоли со некој друг да ми висит на глава. Тоа е тоа.
И во Охрид има самостојни капацитети, каде што газдата го гледаш само кога ти го дава клучот, и кога плаќаш. Дел од нив се со пристојни цени, а има и такви што "ловат" повисока класа на луѓе. Се зависи од понудата.
Некој издава апартман, а тоа уствари обична соба со кнауф шминка.
Ама некој издава стварно апартман, со сите европски стандарди.
Во прашање е вкус, потреба, и колку гостинот е спремен да плати.
И не само во Охрид... низ Македонијава е сегде така.
Меѓутоа кога одиме во Грција на одмор, дали бараме соба/апартман што е во рамките на објект каде што живеат газдите? Не.
NOOOOOOOOOO IS NOT POSIBLEЈас полани во Несебар најдов апартманче каде газдите живееја на приземје, а објектот беше пола зграда/пола куќа на 4 спрата. Луѓето ги гледав само кога си одев/доаѓав од надвор или кога ги чистеа ходниците/WC-ињата/носеа чиста постелнина. Имав и клима и фрижидер и бојлер (кој го вклучував кога сакав) и телевизор и тн и тн. Ме прашаа кога се сместував дали сакам да доплатам и да ми го дадат даљинското за климата. Можеше да работи 24/7 ако сакав. И плаќав 10 евра од кревет.
Од историски аспект е споредбата и големината на градовите, нема потреба да зборуваме за историски знаменитости за Охрид, ако те интересирала археологијата би знаел барем малку за својата историја и какви се артефакти се пронајдени баш во охридскиот регион односно плаошник и самоиловата тврдина.Градот на инцестоидните фарошани го споредуваш со дубровник бе
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
Друга работа, гледам селскиов стил на пишување од градот на мајмуните ти е. Дали за пивофест се наплаќа влез во градот или е анти реклама и за Прилеп?Баму стопанката да и го опра в’газ од кај до кај дојдоФне, од фискални до сместување .
АЛО ГОЈДА сте вие охриЏаниТе и толку немат појќе муабет праење.
Мора шапшал како можи стружани да се 100000 пати подобри домаќини од вас ? А на исто езеро сте шо е работава до ветрот е или до водата ?
Мајмунарина ?