Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
kafeohrid34rf.jpg

http://puls24.mk/galerii/foto/foto-dokaz-deka-vo-ohrid-ima-mesta-so-pristapni-ceni

пак не кажа која е сендвичарата, изгледа сакаш и некој друг да се заебе
Onaa u centar,pod ramstor.[DOUBLEPOST=1407651218][/DOUBLEPOST]
Znaes koj e ovoj? Gazdata e turcin i lokalot e kaj pazarot. Napraven e so cel da im sluzi na pazardziite. Site pijalaci se bljuvotina. Ova go kazuvam od iskustvo,poso se zeznav ednas,i samo sto ne ispovrativ. Neznam samo kaj go nabavuva kafeto,krupno somleno,ima beli ljushpi,haos. Neznam kako ne go zatvorila do sega sanitarna inspekcija.

Последно уредено:
Onaa u centar,pod ramstor.[DOUBLEPOST=1407651218][/DOUBLEPOST]
Znaes koj e ovoj? Gazdata e turcin i lokalot e kaj pazarot. Napraven e so cel da im sluzi na pazardziite. Site pijalaci se bljuvotina. Ova go kazuvam od iskustvo,poso se zeznav ednas,i samo sto ne ispovrativ. Neznam samo kaj go nabavuva kafeto,krupno somleno,ima beli ljushpi,haos. Neznam kako ne go zatvorila do sega sanitarna inspekcija.
Само шо не е кај пазарот.. Се наоѓа на раскрсницата кај Охридска банка од лева страна на туристичка одма до постелнини Наташа мислам се викаше бутикот..

Само шо не е кај пазарот.. Се наоѓа на раскрсницата кај Охридска банка од лева страна на туристичка одма до постелнини Наташа мислам се викаше бутикот..
Karsi de,da ne e mnogu daleku preku ulica da pominat tie sto se na pazarot:)

Kaj nas konstantno mediumi i 'patrioti' jadat trici za Grcija 'Gejlada' pa pak odat lugje. Ako e ubavo ke ima lugje ako ne e nema da ima - kolku sakaat neka serat site.
Баш така, ако Охрид е добар туристички град има со што да одговорат, а не со ако не ви чини, не доаѓајте

Типично македонски - медиумите (и глупата јавност) цела вечност ни прикажуваат слики од фискални, а прашање е, дали еднаш годишно се осврнуваат на пример, на константно глупите потези на локалната и централната власт и охриѓани, околу еколошките теми. Тоа е зашто сме глупи и не сфаќаме дека коа ќе се посере доволно езерото, нема да има никакви туристи.

Убаво ти објасни Аvenger99.И не е Турчин газдата.
Испадна пак дека напамет е напишано.А за пијачките, не одат луѓе од пазарот зш таму имат други места, одат адвокати, нотари, извршители од канцелариите погоре во зградата и спроти неа, одат на пауза од Охридска / ПроКредит / ТТК и работници во судот и најобични луѓе.На-па-мет.

10486455_10152284090031918_4941806636796674152_n.jpg

Последно уредено:
Jas odam vo ohrid kako turist,i mu kazuvam na gazdata sto ne mi se svigja,a toj vika vie turistite ste krivi zasto toa nie sto go nudime ne vi se svigja. Jas mu nudam dobronameren sovet,a toj me napaga samo zatoa sto sakam da mu pomognam. Ova go zemam kako primer. Znaci celava tema se odviva na toj nacin. Ima trojca od ohrid koi gi branat ohrigani,i 2 milioni drugi koi se zalat na uslugata,cenite i eden kup drugi raboti vo ohrid. Jas so zadovolstvo bi prifatil dobronameren sovet,neznam sto e problemov so ohrigani sto nesakaat da se promenat na podobro za dobroto na site e toa i za niv,a i za turistite.

Jas odam vo ohrid kako turist,i mu kazuvam na gazdata sto ne mi se svigja,a toj vika vie turistite ste krivi zasto toa nie sto go nudime ne vi se svigja. Jas mu nudam dobronameren sovet,a toj me napaga samo zatoa sto sakam da mu pomognam. Ova go zemam kako primer. Znaci celava tema se odviva na toj nacin. Ima trojca od ohrid koi gi branat ohrigani,i 2 milioni drugi koi se zalat na uslugata,cenite i eden kup drugi raboti vo ohrid. Jas so zadovolstvo bi prifatil dobronameren sovet,neznam sto e problemov so ohrigani sto nesakaat da se promenat na podobro za dobroto na site e toa i za niv,a i za turistite.
За да се променат треба добра пара, треба да реновира, треба ова - она, а парите не можат да ги повратат на кратки стази. За да реновира еден стан што го издава, треба најмалку 5000Е, а тие пари сака да ги извади уште првиот месец. Затоа и туризамот во охрид се сведе на ова што е денес, кој стигне издава, секој гледа на кратки стази, а никој не гледа да му огоди на туристот.
Од друга страна имаш и многу лоши туристи, што мислат дека ако платиле за соба треба да добијат и happy end.
Кога ќе ги споиш овие две работи го добиваш она што го имаш во Охрид, премногу лоша туристичка понуда, за многу лоши туристи. Оние што имаат повеќе пари, ќе си речат ќе додадам уште 100-200Е, барем никој нема да ме замара.
На пример истото се случува и на Олимписки базен, ретко го доаѓа од редовните пливачи за време летен период затоа што имаш многу албанци што мислат ако платиле 200 денари може колата да ја паркираат во базенот, за разлика од Борис Трајковски каде никој не смее да праша дали треба да скока.
Сето ова може да се реши со малку повеќе пари, голема дисциплина и дејствување на институциите на пример полицијата да треба да мава шамари на некој тинејџерски копиљ/не изживеана будала, само затоа што се замислува дека е крал на светот и дека треба некој да го трпи затоа што само он е на одмор во Охрид.

Проблемот во Охрид е токму тоа диво приватно сместување кое требаше да се регулира од многу поодамна и да се одеше на сместување исклучиво преку туристички агенции и за дивите да има соодветни казни.
Така ќе се редуцираа сите несоодветни дупки кои се издаваат за соби и секако ќе се намалеа непријатностите со туристите од тој аспект.
Во случај ако јас ангажирам апартман, соба или било што преку агенција и во неа немам соодветен третман прво што ќе направам е ќе се јавам во агенцијата и ќе им побарам да ми се даде за тоа што сум го платил.
Нема што јас да се расправам со Ратка и Климе за бојлерот, ниту дали можам да готвам во скапа струја и слични глупости.
Едноставно таа амалска работа ќе му ја препуштам на агенцијата да си ја издоговорат предвреме со сопственикот на собите, становите и слични ресурси за изнајмување.
Тогаш тинејџерите ќе беа каде што им е местото (во кампови, шатори и летувалишта) и нема да мрчат дека им е скапо пиво од 100 ден., додека во градот ќе идеа гости кои можат да се дозволат летување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom