Anonymous (официјална тема)

Абе каков црн анонимус, некој наши имаат хакнато, клале знакче од анонимус, и ај тие се.

Јас колку што се разбирам секој што се бори за каузата претставува дел од анонимус.(леле ептен филмски звучи ова ).А кој се хакерите и од каде се да знаеше некој сега зад решетки ќе беа ;)

Anonimus se od celiot svet najmnogu od rusija amerika romanija i kina.tie ne se organizacija tocno strukturirana tuku e dinamicna, vo smisla nema klasicni clenovi tuku site hakeri entizijasti sto pravat raboti od nivanat bransa se pretstavuvaat kako anonimusni.cisto informativno :)

За к*рот ми е да хакнувам страни. Немам попаметна работа. Па уште ќе се прам некој и нешто :) Немам фајде од тоа.
Брат вистина е има дечишта со компјутер колку сакаш.
Ама не е тоа поентата на целата работа не е финтата само да хакнеш некој сајт туку да испратиш порака до пошироката јавност за протест кон (зависи каква кауза имаш :дискриминација,полициска бруталност,цензура итн.)угнетувачите.
А само за хакирање најлесна работа и детенце мало може да симне скрипта и да хакне рандом страна.

За к*рот ми е да хакнувам страни. Немам попаметна работа. Па уште ќе се прам некој и нешто :) Немам фајде од тоа.
да можеше да клајш ќе те разберев ама вака нема фајде од муабетов и да те замолам да прекиниш да плукаш ко творот од дваипол мажи. Во врска со техникава, еден коннект да напраиш е успех.

да можеше да клајш ќе те разберев ама вака нема фајде од муабетов и да те замолам да прекиниш да плукаш ко творот од дваипол мажи. Во врска со техникава, еден коннект да напраиш е успех.

kili.jpg

шетаj

Наместо „ние сме легија“ текстoт, кратката порака „Започна“ на бела позадина се најде на дифејсираните сајтови на продукциските куќи City Records и Grand. Ова се случува два дена по Anti-ACTA протестите во Белград и Нови Сад.
Српските Anonymous ги нападна продукциските куќи бидејќи ја „трујат српската младина“. Целта е секако да им се наштети на угледот и профитот на корпоративната музичка и филмска индустрија, вели групата. Покрај овие два сајтови, беа дифејсирани и сајтот на општински одбор Гроцка, sns-grocka.rs и kornrp.gov.rs. Претходно, на почетокот на февруари, групата ги сруши сајтовите на српските политички партии.
395299_176672549111074_154243071354022_233613_1676057468_n.jpg
395208_176965162415146_154243071354022_234478_198017772_n.jpg
Аnonymous е хакерско-активистичка група со членови ширум свет. Сега гледаме како групата добива свои ограноци и на Балканот. Пред недела-две беше срушен сајтот на хрватскиот претседател бидејќи тој ја поддржа ACTA, а сега гледаме нивна активност и во Србија. Како и ширум светот, така и на Балканот, трговскиот договор АCTA, кој е потпишан од ЕУ и од кој многумина стравуваат дека ќе донесе интернет цензура, е главната причина за бурната реакција на хактивистите.
anonymous-logo-1.jpg
twitter:​
Počelo je! fb.me/1wyJO42jY
by

Ја знам јас оваа финта... Направи страна, разработи ја, "хакни" си ја сам својата страна

озбилно, каков е уствари ефектот од овие хакнувања на страници и слични зафати, само јас изгледа не го разбирам овој трип.... како иде ова... му буташ сајт на некого, тоа го погодува, и он наредниот ден се менува. Или му нанесуваш штета некоја огромна што не се поправа со тоа што си му го бутнал сајтот.

Докажуваат поента некоја...... дека ако не се смени нешто они пак можат сајтот да го бутнат... :\

Брат јас не го поддржувам хакирањево сепак постојат други цивилизирани методи за протест.Инаку ова би го одобрил само како крајна мерка ако не иде со добро и нема друг излез.

Инаку хакирањето е за да се испрати порака еве како сега слушаш тука дека има протест.
Секако има и дечурлана кои симнале скрипта од нет па сакаат да се фалат дека се хакери.
И така...:)

City Records не се турбофолкери....
Покриваат и турбофолкери меѓу останатото
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 15:24 ---
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 15:45 ---
Си работат секој од сајтовиве најнормално :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom