Anonymous ја хакна безбедносната фирма Stratfor ...

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Зукенберг изјави дека ќе ги плати ако го хакнат ама некако тешко им оди

Анонимните се илјадници, доколку сакаат можат да направат хаос на интернет.
Едно нивно мото гласеше:
"Неможеш да станеш член на Anonymous бидејќи ти веќе си Anonymous. Ние не сме клан, група, организација ние сме идеја".

Од она што јас го сфатив е дека нивната идеологија е да воведат некаков баланс, ја земаат правдата во свои раце.

Едно нивно мото гласеше:
"Неможеш да станеш член на Anonymous бидејќи ти веќе си Anonymous. Ние не сме клан, група, организација ние сме идеја".

Од она што јас го сфатив е дека нивната идеологија е да воведат некаков баланс, ја земаат правдата во свои раце.
недај боже да ги фатат нема да искочат од затвор или пак америчка влада ке ги земе за нив за да им работи на нивни безбедносни системи.. таков беше случајот и со асанж па го сместија у затвор поради „силување“
инаку. ако навистина им е целта да ги дадат во добротворни цели и хуманитарни акции онда секоја чест!

Зукенберг изјави дека ќе ги плати ако го хакнат ама некако тешко им оди
Погрешно го толкувате тоа.

Зукенберг изјави дека ке следат награди за тие кои ке откријат пропуст, и ке го пријават до Фејзбук.
И рака на срце имаше доста пријавени пропусти.

Хакнување е нешто сосема друго, нанесување штета на сајтот.
Тоа е казливо со закон, и ректо кој ке се осмели на таков потез.
Ако Фејзбук го хакнат нормало дека ке следи и судска разврска, само ако ги фатат претходното :D

Едно нивно мото гласеше:

Јас колку што знам, тие се заебани и затоа што немаат „централа“. Значи во случајот со Викиликс, властите го нападнаа раководството, го уапсија лидерот, направија фракции и прити мач ја завршија работата по книга. Добро, уште не е завршена ама сега пораат се.

Анонимните се идеја, тоа значи дека можеш да уапсиш 10-20, ама други 100-200 ќе прават бељи по истата идеја. Нема лидерство и многу е тешко да срушат таква мрежа.

Сигурно стратфор има дадено висока оценка за нашава земја, уште да знам за шо....

Дел од нив во затвор се.
И јас имам читано по нетов за членови(ако може така да се наречат) на педонимус кои ги пикнаа во затвор, плус и плаќаат надомест на штетата што фирмата ја имала ради нефункционирање на сајтот.
А, за тоа дека у добротворни цели ќе ги дале парите, yeah right, they're doing it for the lulz.

А, за тоа дека у добротворни цели ќе ги дале парите, yeah right, they're doing it for the lulz.
Немој напамет, читај поназад: парите се директно префрлени на сметки на хуманитарни организации. Со тоа што повеќето веројатно ќе бидат блокирани. Не може да си ги префрлат за нив, тоа е најлесниот начин да те фатат. Дечкиве не се ретарди.

Немој напамет, читај поназад: парите се директно префрлени на сметки на хуманитарни организации. Со тоа што повеќето веројатно ќе бидат блокирани. Не може да си ги префрлат за нив, тоа е најлесниот начин да те фатат. Дечкиве не се ретарди.
Поентата ми беше дека е јасно дека тие пари нема нигде да стигнат, па една кредитна картица да изгубиш одма се блокираат било какви трансфери на пари од таа сметка, а не па за оваква провала. Па и они сами знаат дека тој , демек гест, им е неизводлив и нив најмалку им е до тоа да ги донираат парите, или недај Боже да помогнат некому.
Затоа и реков, го праат тоа што намериле само ради нивна лична забава, нивното делување нема друга, поблагородна цел.

Поентата ми беше дека е јасно дека тие пари нема нигде да стигнат, па една кредитна картица да изгубиш одма се блокираат било какви трансфери на пари од таа сметка, а не па за оваква провала. Па и они сами знаат дека тој , демек гест, им е неизводлив и нив најмалку им е до тоа да ги донираат парите, или недај Боже да помогнат некому.
Затоа и реков, го праат тоа што намериле само ради нивна лична забава, нивното делување нема друга, поблагородна цел.
Така си го сфатила ти тоа, ако не за друго гестот му вреди.
Што би рекол некој Барем речи го то што сакам да го слушнам , не прави го :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom