Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ги хакнат нив у затвор.
Да беше така, одамна ќе беа во затвор. Какво ЦВ со хакнување сајтови имаат овие..
Дел од нив во затвор се.
недај боже да ги фатат нема да искочат од затвор или пак америчка влада ке ги земе за нив за да им работи на нивни безбедносни системи.. таков беше случајот и со асанж па го сместија у затвор поради „силување“Анонимните се илјадници, доколку сакаат можат да направат хаос на интернет.
Едно нивно мото гласеше:
"Неможеш да станеш член на Anonymous бидејќи ти веќе си Anonymous. Ние не сме клан, група, организација ние сме идеја".
Од она што јас го сфатив е дека нивната идеологија е да воведат некаков баланс, ја земаат правдата во свои раце.
Погрешно го толкувате тоа.Зукенберг изјави дека ќе ги плати ако го хакнат ама некако тешко им оди
Јас колку што знам, тие се заебани и затоа што немаат „централа“. Значи во случајот со Викиликс, властите го нападнаа раководството, го уапсија лидерот, направија фракции и прити мач ја завршија работата по книга. Добро, уште не е завршена ама сега пораат се.Анонимните се илјадници, доколку сакаат можат да направат хаос на интернет.
Едно нивно мото гласеше:
"Неможеш да станеш член на Anonymous бидејќи ти веќе си Anonymous. Ние не сме клан, група, организација ние сме идеја".
Од она што јас го сфатив е дека нивната идеологија е да воведат некаков баланс, ја земаат правдата во свои раце.
И јас имам читано по нетов за членови(ако може така да се наречат) на педонимус кои ги пикнаа во затвор, плус и плаќаат надомест на штетата што фирмата ја имала ради нефункционирање на сајтот.Дел од нив во затвор се.
Немој напамет, читај поназад: парите се директно префрлени на сметки на хуманитарни организации. Со тоа што повеќето веројатно ќе бидат блокирани. Не може да си ги префрлат за нив, тоа е најлесниот начин да те фатат. Дечкиве не се ретарди.А, за тоа дека у добротворни цели ќе ги дале парите, yeah right, they're doing it for the lulz.
Поентата ми беше дека е јасно дека тие пари нема нигде да стигнат, па една кредитна картица да изгубиш одма се блокираат било какви трансфери на пари од таа сметка, а не па за оваква провала. Па и они сами знаат дека тој , демек гест, им е неизводлив и нив најмалку им е до тоа да ги донираат парите, или недај Боже да помогнат некому.Немој напамет, читај поназад: парите се директно префрлени на сметки на хуманитарни организации. Со тоа што повеќето веројатно ќе бидат блокирани. Не може да си ги префрлат за нив, тоа е најлесниот начин да те фатат. Дечкиве не се ретарди.
Така си го сфатила ти тоа, ако не за друго гестот му вреди.Поентата ми беше дека е јасно дека тие пари нема нигде да стигнат, па една кредитна картица да изгубиш одма се блокираат било какви трансфери на пари од таа сметка, а не па за оваква провала. Па и они сами знаат дека тој , демек гест, им е неизводлив и нив најмалку им е до тоа да ги донираат парите, или недај Боже да помогнат некому.
Затоа и реков, го праат тоа што намериле само ради нивна лична забава, нивното делување нема друга, поблагородна цел.