Анксиозност

• Креатор на темата Креатор на темата pisatelka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас земам freyherr, без халуциогени ефекти маслото. Месец дена скоро го користам, сега за сега не чувствувам некоја промена можеби е рано не знам :)
Дали некој има пробано масло од канабис против анксиозност? Ме интересираат ваши искуства, доколку имате. Фала :)

Дали некој има пробано масло од канабис против анксиозност? Ме интересираат ваши искуства, доколку имате. Фала :)
Јас имам земано масло од канабис. За кратко време го прекинав, бидејќи ми ги зголемиваше сите соматски симптоми, немирот, анксиозноста и депресијата. Со еден збор ми делуваше репресивно врз нервниот систем. Но, познавам луѓе кај кои маслото имало добар антидепресивен и анти-анксиолитички ефект и во добар дел им помогнало. Мене лично не ми помогна, затоа не можам да ти го препорачам. Можеби се е индивидуално и зависи од типот на анксиозноста и карактерот на човекот.

Како беша она, сјебан мозок?? :)

Невропластиката според мене е една од најдобрите работи што може да му се случат на човештвото.
Само треба повеќе да се инвестира во неа и да биде позастапена во медицината, затоа што за жал е сеуште прилично непозната како тема.

Ако ве прашаат што е анксиозност. Кажете им дека тоа е борба со повторливи мисли и ирационални стравови.

Навистина е фрустрирачки да се бориш со сите тие непосакувани мисли. Не знам кое е тоа својство на мозокот, дали е можеби некаква еволутивна карактеристика што нон стоп не потсетува на она што не сакаме да мислиме, и тоа баш во оној момент кога несакаме на тоа да мислиме.

На тие што ја надминале анксиозноста и депресијата не знам како им успева да ги одбиваат тие лоши мисли.

Навистина вие што сте успеале, споделете со нас како научивте да ги одбивате црните мисли . Како престанавте да мислите на она што не сакате ? Знам дека ве има такви.

Аман луѓе кажувајте иљач затоа што јас пукнав.

Џабе спорт, психо сесии, фармакотерапии кога мислите пак знаат да се вратат. :/

Последно уредено:
иљач = истроши ја енергијата.Трошење подразбирам фати вежбање,рекреација,шетање. Мене доста ми помогна да ја решам нервозата и стравот кога прв пат се вработив.Работев со луѓе,пари и пациенти.Доста делумно од луѓето ги не знаев.Движење-мижење,средби,километража под нозе,едноставно фокусот на мислење се смени.Па плата.Членарина у теретана.Работа,право у теретана кај Оли.Доаѓај дома.Кома.Утре од 9 до 4 на работа.Рутина создадов.Слободен период средба со копиљаци од улица.Ем пари,врски и се средуваш.Фокусот ти е на друго место.Многу е важно.

Ако ве прашаат што е анксиозност. Кажете им дека тоа е борба со повторливи мисли и ирационални стравови.

Навистина е фрустрирачки да се бориш со сите тие непосакувани мисли. Не знам кое е тоа својство на мозокот, дали е можеби некаква еволутивна карактеристика што нон стоп не потсетува на она што не сакаме да мислиме, и тоа баш во оној момент кога несакаме на тоа да мислиме.

На тие што ја надминале анксиозноста и депресијата не знам како им успева да ги одбиваат тие лоши мисли.

Навистина вие што сте успеале, споделете со нас како научивте да ги одбивате црните мисли . Како престанавте да мислите на она што не сакате ? Знам дека ве има такви.

Направи комплетна крвна слика со сите хормони. И гликоза толеранс тест.

Ако ти е нож до коска (а не мора да ти е за да пробаш), искрено посакувам да отидеш на хомеопат.

П.С: За сите оние кои постов ќе ги напали да почнат да рипаат, да хејтаат и да млатат празна слама како тоа не фукнционира, морам да се оградам и да кажам СТОП предвреме, немам намера да објаснувам повеќе, освен на оние кои ги интересира и имаат мака.

Последно уредено:

27750480_10213974959235823_4751885303645813605_n.jpg

Не постои човек што некогаш не бил анксиозен, сакаш да кажеш дека не сите се хронично анксиозни.

Како нов член на форумот а и лице кое ...условно кажано му е дијагностицирана општа анксиозност на 20 години (сега имам 34) значи над 14 години.....
Долго време првиот пат се мачев сам без лекови да се справам со анксиозност...општа вознемиреност опсесивни мисли и неспиење (о боже најстрашно беше неспиењето а и денес е)...
Муабетот ми е првиот пат без лекови се мачев 2 години што се не пробав тогаш и не направив од хата Јога до Валеријана до возење точак и се....ми се појавија опсесивни мисли врткање стихови на песни во глава до лудило, ми сметаа регистарски таблици на коли и тако даље.
Вториот пат причина растур на сериозна врска ама со Пароксетин се среди за месец и пол...не ни памтам....
Третиот пат....пред 2 години промена на рботно место (трауми од тоа)...повторно пароксетин се среди за месец...месец и пол не памтам) и го пиев 4 месеци отприлика и тоа само 10 мг. на ден...
Сега повторно исто ....нема реално турбулентен период во мојот живот ама ете пак неспиење е тоа е она што мене ме плаши...
Реалноста е дека антидепресивите помагаат тоа е факт и тоа за подобро стабилизирање на психата и душата на човекот но не го лечат причинителот на нарушувањето...верувајте јас се измачувам со анксиозност подолго од 14 години не е нешто што го тропам од памет

Купете Activia од вашата најблиска продавница и конзумирајте редовно по едно дневно.
1lKxDXO.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom