ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Не вреди, ја со сила го изглеав до крај и би ти препорачал да не си трошиш време за џабе.

Дајте некои предлози за шонен...
подобро гедај си seinen

Не вреди, ја со сила го изглеав до крај и би ти препорачал да не си трошиш време за џабе.

Дајте некои предлози за шонен...

За шонен аниме изглеај Fullmetal alchemist: Brotherhood, па и Claymore. Иако ова второво повеќе спаѓа во seinen. :)

A.D. police to serve and protect, sci fi аниме со роботи и цајкани, онака ништо посебно, ни добро ни лошо.

A.D. police OVA,раскажува три различни случаи за бѕмерите и ад полицајците, не е лошо аниме, ама не е ни којзнае што, онака просечно.

accel world, ептен уживав во анимево, од ликовите до акцијата, се во целост ептен ми се допаѓа анимево нешто како матрикс со роботи. И OVA 1 и 2 се добри.

acchi kochi, комедија што ми се допаѓа од сите аспекти,ликови,приказна (непостоецка, составено е анимето од кратки случки) и комедија е.
ace of the diamond, baseball спортско аниме, штета што не е завршено, уште се прави, од ликовите сите ми се интересни, сите се важнии споредните ликови се важни, приврзан сум за сите ликови и приказната ми се допаѓа.

009 cyborg (1979-1980), малку постаро аниме, во почетокот анимето трга малку споро ама при крај станува добро барем за мене.

12 kingdoms, дефинитивно одлична серија, не е фокусирана на акциони тепачки иако ги има, повеќе е на развивање на ликовите иако има некои недовршени работи, бидејќи серијава била откажана ама дефинитивно одлично аниме, и би ја гледал пак серијава.

2001 Ya Monogatari, аниме за вселенско истражување, онака просечно аниме, повеќе ми се допаѓа мангата.

6 angels, многу досадно и просечно аниме, ништо не ми беше интересно тука ама баш ништо, така да не ми се допаѓа анимево.

80 days around the world with Willy Fog (1983), детско забавно аниме што не ни верував дека е аниме се додека не видов дека е аниме, искрено за детско аниме уживав од почеток до крај, така да ми се допаѓа анимево.

A-Channel+Smile (OAV), две епизоди што додаваат на самата серија A-channel+Smile, и толку од мене нема што да додам друго во врска со анимево.

Abnormal Physiology Seminar i ova, леле оваа серија е големо губење време иако нема многу епизоди а и кратки се, сепак серијава има комедија кој не е мој тип на комедија дури и на моменти мислев дека серијава е болна, така да дефинитивно не ми се допаѓа серијава, зажалив што ја гледав.

Absolute Duo, забавно аниме барем за мене со акциони фантазиски елементи и има интересни ликови, лошата работа во анимево е тоа што е премногу кратко барем за мене така да ми се допаѓа анимево.

The adventures of Kotetsu (ova), аниме од неколку епизоди, ништо посебно, просечно аниме.

The Adventures of Mini-Goddess, секоја серија си има своја приказна која е индиректно поврзана со ah my goddess онака забавно детско аниме, така да ми се допаѓа анимево.

Aesthetica of a rogue hero, аниме што изобилува со многу ecchi и акциски моменти, забавно аниме ама не е ништо посебно, ама ми се допадна иако мислам дека анимево би требало да има повеќе епизоди ама тоа е.

Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple, серијава ја доживувам како sherlock holmes филмовите само во аниме издание и други се ликовите, ја доловува таа мистериозна атмосфера иако има досадни моменти (не многу), ми се допадна серијата за тоа што е.

Age 12 (OAV), кратко one shot, ova аниме, не сум одреден за анимево зашто е преемногу кратко.

ah my buddha, ауу не знам за друг ама за мене ова аниме ми беше ептен лошо од ликови до се.така да дефинитивно не ми се допаѓа ова аниме.

Сите аниме серии што ги постирав до сега ми се гледани пред година и нешто.

Може да предложите аниме на почетник како мене? Да биде нешто како вовед во анимето да ме уведе. Сум пробал со повеќе анимеа ама никако да се унесам само изгледам некоја епизода и толку.. Единствено сум ги изгледал Death Note и Cowboy bebop.

Може да предложите аниме на почетник како мене? Да биде нешто како вовед во анимето да ме уведе. Сум пробал со повеќе анимеа ама никако да се унесам само изгледам некоја епизода и толку.. Единствено сум ги изгледал Death Note и Cowboy bebop.

Со сила убајна не бидува, овие две аниме серии се ремек дела. :)

неее и анимето има добри работи сако кажи по кој жанар си вака само може да трескаме безврска

неее и анимето има добри работи сако кажи по кој жанар си вака само може да трескаме безврска

Па не се разбирам многу, а и немам сеуште определено некој вкус. Само нејќам да биде детска и арт стајлот да е нешто „по-асално“.

Па не се разбирам многу, а и немам сеуште определено некој вкус. Само нејќам да биде детска и арт стајлот да е нешто „по-асално“.
Мислам дека те сфаќам што бараш, види ги:
Psycho Pass
Ghost in the Shell(имаш аниме филмови и аниме серија)
Monster
Berserk(не е завршено, прекинато е, имаш и анимирани филмови)
Claymore
еве ти и два филма од мене гратис
Perfect Blue
Jin-Roh

види го и Jormungand, нешто слично на Black Lagoon, се работи за дилери на оружје во воени зони.

@dantemkd
Леле Елфен Лид, кај ти текна, кога го гледав анимево се расплакав на крајот, многу фаќа на емоции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom