ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Го има ли некој гледано филмот Akira? Што мислите за него? Вреди ли да се гледа?

Znam deka trebase. Mislev god. nesto dan ispadne.

SNK? Koga?

Темава не е за поставување на прашања кога ќе излезат наредни сезони од аниме кои не се од 2015. Инаку SNK ќе има сезона во 2016.
Dobro. Neznaev koga izlaga. Drug bese naslovov na temava ili mene mi bese premesteno mislenjeto?

Изгледав три епизоди од Hunter x Hunter (2011) и ми се допадна, има некаков шмек... дали дека сум пред испити :D и интересот уште поголем, но ќе видиме што се случува во анимето понатаму, можеби вреди злато, а не толку познато како другите шонен серии.

Изгледав три епизоди од Hunter x Hunter (2011) и ми се допадна, има некаков шмек... дали дека сум пред испити :D и интересот уште поголем, но ќе видиме што се случува во анимето понатаму, можеби вреди злато, а не толку познато како другите шонен серии.
јас го имам гледано до кај 130 епизода, интересно е, ама некако многу личи на Драгонбол.
еве го Хисока на аватар ми е:D

Ликот на Гон е премногу сличен со ликот на Гоку, додека беше дете, и двајцата се такви глупички, но во екот на борбата секогаш наоѓаат начин да го победат противникот, исто и начинот на однесување им е многу ист, се грижат за другите, секогаш бараат правдина, чесност итн итн.Да не правам муабет па за нивниот signature move, се е исто само името им е различно, кај Гон е Rock,Paaper,Sissors, кај Гоку е Kamehameha, значи комплетно исти се.
Исто многу сличен е и начинот на анимација.Имаше и други работи не ми текнуваат сега, од дамна ми е гледан.

Ликот на Гон е премногу сличен со ликот на Гоку, додека беше дете, и двајцата се такви глупички, но во екот на борбата секогаш наоѓаат начин да го победат противникот, исто и начинот на однесување им е многу ист, се грижат за другите, секогаш бараат правдина, чесност итн итн.Да не правам муабет па за нивниот signature move, се е исто само името им е различно, кај Гон е Rock,Paaper,Sissors, кај Гоку е Kamehameha, значи комплетно исти се.
Исто многу сличен е и начинот на анимација.Имаше и други работи не ми текнуваат сега, од дамна ми е гледан.

Помислив дека го споредуваше со Драгонбол како целина, а не ликовите од двете серии. :)

Инаку скоро сите долгометражни шонен серии (освен Блич, Ичиго ) се однесуваат така, Руфи, Наруто, Гоку па еве како што викаш и Гон. Мада за негови години сосема ми е океј, покрај Killua (?!) ти делува глуп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom