ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Ти рече дека поголемата фан база се деца, јас ти одговорив дека токму тие аниме каде што тврдиш дека поголемата фан база се деца, се токму за нив, шонен серија.
И од тоа, незнам како, испадна како вие ми објаснувате дека зборот Shonen има едно фиксно значење "препорачано за под 18", а ја цело време ви кажувам што уствари значи. Цело време околу тоа се вртиме
значи пак дојде на моето
Ти реков, ние зборувавме за друго, пред да испадне овоа за значењето на зборовиве, така да јбг, гледаш цело време тоа го кажувам :3
@Dr. Wish провери, може ќе ти се свиѓа некое :)
Black Lagoon: Нема крвотници мн, али супер акција е...Руска мафија, Кинески тријади, и пукотници цело време.Едно од тие со нешто различно од јапонска култура.
Hellsing: Го немам цело изгледано, мн се, Hellsing, па Hellsing: Ultimate, и којзнае шо...Тоа што го иам гледано, дефинитивно спаѓа во она хорор крвопролевање :3 Ако мислиш да гледаш подолго, воа би ти било најдобро
Elfen Lied: Сечење глави. Психотична девојка, нема шо. Одамна ми е гледано, така да не ми текнува мн, ама знам женскава е некој пропаднат експеримент кој ја фанале љуткавите, и убива :3
Higashi no Eden:Ако си гледал Btoooom! или Mirai Nikki, воа е некако слично. Повеќе фаќа на романтична страна, ама дејството се случува со карактери 18-22, така да имаш од се по нешто :)
Mirai Nikki: Еве и воа. И тука психопат главна улога :| .Богот на времето бира 12 луѓе, да се убиваат меѓу себе, и победникот го наследува неговото место како господар. Неможеш да изброиш колку се луѓе умираат во една епизода, а не сите 25. Микс на Психолошки хорор и акција/романтика, од сите вие 5, би рекол дека ми е најинтересенo

Последно уредено:
друже се губиш нешто пиши каде конкретно сум ти пишал конкретно е за под 18 знач убаво пишав се shonen е намента за деца ама ја гледаат сите исто и со seinen ај провери ги постивите и види за што зборивавме дека нормално дека ќе има повеќе помалада публика зошто анимето во глобала е направено за деца ЌЕ ПОВРОТАМ НЕЗНАЧИ ДЕКА САМО ДЕЦА МОЖАТ ДА ГО ГЛЕДААТ

Извини, не сум заболен, па да се губам. Знам што кажувам
ranging from about 10 to 42 years old
^^^ Го постираш ова за да ми објасниш за shonen
Веднаш после тоа...
не погрешно си сватил поентата ми беше дека shonen e наменет за помладата машка публика
Одлучи се шо сакаш да искажеш. Од почеток едно исто кажувам. И да, знам за што зборувавме, ама цела оваа комплицирана дискусија испадна поради друго, што нема врска со тоа ние што го зборувавме
Ако сеуште мислиш дека се губам и незнам што зборувам, слободно (Повторување на постови)
Тотално обратното...Shonen е за сите {(Не верувам дека Monster,Hellsing,Jigoku Shoujo,Mirai Nikki и др. се препорачливи за деца)}, само поголемата публика им е под 18...Нема логика, искажуваш мислење на што големината мислат, а не факти
Јас ^^
Епсилон
Грешка си, шонен е за под 18 години, а сеинен е за над 18 години.
додека пак ти
друже не си во право Shonen на јапонски значи младо момче ако не ми веруваш можеш да провериш на wiki a senien e за над 18 провери си ги фактите јас само senien манги и анимеа мавам
The complete phrase literally means "young person's comic" or simply "boys' comic". не значи како што реков таа е манга која се прави за помлади момчиња побарај на wiki ќе видиш
Не пиша конкретно, ама направи став дека shonen е за под 18. Mad_Coko убаво ти рече дека тоа уствари значи дека приказната се врти околу младо момче, а ти пак враќаш дека Shonen значи препорачано за под 18
како што реков таа е манга која се прави за помлади момчиња побарај на wiki ќе видиш
Низ цела дискусија, се едно исто објаснував, дека Shonen не значи тоа што ти мислиш дека значи
Не мислам да продолжувам со дискусијава, оти гледам веќе за џабе пишувам нешто шо не ти се прифаќа

Извини, не сум заболен, па да се губам. Знам што кажувам

^^^ Го постираш ова за да ми објасниш за shonen
Веднаш после тоа...

Одлучи се шо сакаш да искажеш. Од почеток едно исто кажувам. И да, знам за што зборувавме, ама цела оваа комплицирана дискусија испадна поради друго, што нема врска со тоа ние што го зборувавме
Ако сеуште мислиш дека се губам и незнам што зборувам, слободно (Повторување на постови)
Јас ^^
Епсилон
додека пак ти

Не пиша конкретно, ама направи став дека shonen е за под 18. Mad_Coko убаво ти рече дека тоа уствари значи дека приказната се врти околу младо момче, а ти пак враќаш дека Shonen значи препорачано за под 18

Низ цела дискусија, се едно исто објаснував, дека Shonen не значи тоа што ти мислиш дека значи
Не мислам да продолжувам со дискусијава, оти гледам веќе за џабе пишувам нешто шо не ти се прифаќа
ако читаш читај го до крај за да го разбереш како што треба еве ке ти пишам пак ''Shounen се прави за помали од 18 години тоа за да не гледаат малите деца hentai АЛИ НЕМОРА ДА ЗНАЧИ ДЕКА САМО ПОД 18 МОРА ДА ГЛЕДААТ НЕ ОСТАНИАТИТЕ ВОЗРАСТИ'' ти ми збореше дека поголемата база на гледачи на О.П. се деца што е нормално за Shounen али исто така има и поголема база на гледачи на О.П. што се повозрасни од 18 од било кое друго аниме ако не ми веруваш провери јас од изкуство зборувам
исто така ќе казжам дека секоа аниме ке има поголема беза на гледачи деца зато што се прави за деца не за возрасни ако имаш уште нешто нејасно пиши и прочитај го целиот пост па тогаш цитирај го не делче

Ти пак изглеа не ме разбираш ти мене...Воопште не ни се објаснував за тоа што зборувавме за О.П...Ама еве да се надокнадам на тоа, бидејќи гледам не си ме разбрал.Не викав дека повеќе деца го гледаат О.П.(фала богу дека деца ќе гледаат аниме, не сум морон да не разберам), туку дека повеќето од публиката се деца шо зборуваат за нешто шо не разбираат уопште.И јас зборувам од искуство, можеби поголемо, можеби не... Јас читам до крај, ама гледам ти дека не читаш целосно, провери, разбери го тоа што го кажав скроз на почетокот, па после викај ми дека јас не разбирам

Ти пак изглеа не ме разбираш ти мене...Воопште не ни се објаснував за тоа што зборувавме за О.П...Ама еве да се надокнадам на тоа, бидејќи гледам не си ме разбрал.Не викав дека повеќе деца го гледаат О.П.(фала богу дека деца ќе гледаат аниме, не сум морон да не разберам), туку дека повеќето од публиката се деца шо зборуваат за нешто шо не разбираат уопште.И јас зборувам од искуство, можеби поголемо, можеби не... Јас читам до крај, ама гледам ти дека не читаш целосно, провери, разбери го тоа што го кажав скроз на почетокот, па после викај ми дека јас не разбирам
па тоа сакав и да ти го докажам секој Shounen ќе има повеќе деца за фанови а дали разбираат или не сум ни јас ни ти тој што ќе каже а ако тебе и на твоите другари не ти се допаѓа тоа е друга работа а што се однесува до расправијата со О.П. ти рече дека мнозинството се деца тоа е точно но и тие што се повозрасни се во поголем број од било кое друго аниме тиа сакав да ти го кажам

kill em all ви препорачувам да го гледате одлично аниме :)
Знам мангата од време на време ја читав, и неможев да дочекам да почнат со епизоди. Незнам дали е завршена со airing, ете имам заборавено, мада веруам до сега има повеќе од 15-16 епизоди испаднато. Обавезно седнуам да ги изгледам, само да најдам слободно време (: :P

Знам мангата од време на време ја читав, и неможев да дочекам да почнат со епизоди. Незнам дали е завршена со airing, ете имам заборавено, мада веруам до сега има повеќе од 15-16 епизоди испаднато. Обавезно седнуам да ги изгледам, само да најдам слободно време :) :P
10 епизоди има до сега,во недела излегуваат кај 8 саат,засега најдобро е за летната сезона(според мене) :)

10 епизоди има до сега,во недела излегуваат кај 8 саат,засега најдобро е за летната сезона(според мене) :)
Ја утепаа више со Slice of Life. 80% од летово само се сите со тој главен жанр. А не дека се убави, само fanservice :S . Ете Akame шо ќе ја гледам, SAO II, Space dandy и Black butler гледав летово, ретко нешто интересно да фати око :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom