ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Мојата листа за во иднина:

1. Ја завршувам Fullmetal alchemist и Fullmetal alchemist: The Brotherhood
2. Dragon ball Z (do 152 sum) и останатио дел
3. Завршувам Monster
4. Ја гледам серијата Mirai Nikki

Солидна Mirai Nikki... :cautious:

-----------------------------------------------------

Досега единствено аниме (во последно време) кое ми го задржало вниманието и ме тера да размислувам што ќе се случи следната епизода е Attack on Titan....

Секоја епизода, се повеќе и повеќе мистерија...

Кој епик фејл бев коа мислев дека титанот беше Микаса...:tapp:

Овој титан мислам дека е Anna таа русокосата девојка, еднаш што го растепа Ерен...

525748_530841136995201_1220424206_n.jpg

:vozbud:

mute
Hurin

Kill yourself, bastard! :D :D: :D :D

Најаката слика, ever!

Хуху јако, ова му доага нешто како самоубиство нели ? :D

Ајде утре да прочитаме новите чаптери некако мнооогу долга ми се виде последнава недела како цел месец да немало нови чаптери се осеќам.

Само што го завршив Monster и голема благодарност за препорака на Max Legend за ова аниме. Затоа уште денеска ќе почнам да ја читам мангата 20Century boys. Досега се што ми препорачал биле многу добри аниме, па верувам и оваа манга е добра (иако не бев манга читач лека-полека почнувам да читам) xD

Да почнам и јас како анимето (неповрзано на почетокот), изгледав 30тина епизоди, која од која помистерија и неповрзана од епизода кон епизода, де на едно де на друго место.

Monster

The storyline: Почнува со претставување на јапонскиот доктор Тенма... Кензо Тенма, кој работи во Дизелдорф(Германија). Тој беше вереник на ќерката на директорот на болница, па оттука би требало во иднина да биде унапреден, но за негова (не)среќа во исто време се појавија личности кои имаат потреба од операција, од хирург како Тенма кој бил далеку поуспешен од своите колеги. Едната личност беше дете, стрелано во глава, но врските кои ургираат за да го оперира другиот човек кој бил на висока функција... го стави Кензо на раскрсница којашто на којашто едната страна му е забранета.

Но, по своја воља тој одлучува да го оперира детето, а истовремено најверојатно и неговото сестриче беше хоспитализирано, во тешка психичка состојба каде што кажуваше едно исто: Убиј! Убиј! Убиј! Убиј! А кого да убие? Зошто???? Останува мистерија којашто треба сами да си ја откријате. :)

После тоа како што напоменав :), после некој месец од 30та епизода решив да ја дозавршам и токму денеска ја завршив. Толку се приврзав за серијава и ме интересираше секој дел околу... ма нема врска бе! Открије сами. :)

Genre: Психолошки трилер, Драма и примеси на Хорор.
Episodes: 74

Јас се надевам дека секој љубител на мистерија, и трилер серии би му се допаднала оваа аниме серија, без разлика дали е аниме и манга фан или не. Би сакал малку повеќе да ги посетуваат овие теми членовите би начекале квалитетни серии кои што заслужуваат да бидат погледнати. Немам толкав голем ростер на серии изгледано каде што јас можам да понудам, но сигурен сум дека Max Legend може. :)

Аниме кои ги препорачувам
Sword Art Online
Ao No Exorcist-Blue Exorcist
Shingeki no Kyojin-Attack on Titan
High School of the Dead
--- надополнето: 24 септември 2013 во 11:57 ---
Некој од Тетово? :D да се најдемо и да поразговарамо околу аниме? а може и да си организираме некој Cosplay :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom