ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Code Geass ја почнав и не ја завршив. Ми ја збореа како нешто невидено добро ама како што видов не се разликува нешто многу од други анимеа. А и не сум љубител на мека, меча (како и да се вика) жанрот многу. A Guin Saga што ја пиша Max Legend е нешто доста добро, штета што не прават повеќе како нејзе серии.

Мислиш mecha. Па реално сериите со роботи може да звучат детски, ама има такви каде иако ги има приказната е стварно добра, сериозна и длабока (на пример The big O).

Мислиш mecha. Па реално сериите со роботи може да звучат детски, ама има такви каде иако ги има приказната е стварно добра, сериозна и длабока (на пример The big O).

Па и Code Geass сега засега е добра. Пред да почнам да ја гледам онака по сликички и некој трејлер на јутубе си мислев дека е премногу детска, затоа што многу луѓе ми ја фалеја оваа серија.

Па и Code Geass сега засега е добра. Пред да почнам да ја гледам онака по сликички и некој трејлер на јутубе си мислев дека е премногу детска, затоа што многу луѓе ми ја фалеја оваа серија.

CG е добра ама имаат вметнато многу работи за да привлечат повеќе публика, пред се тинејџерската. Џиновски роботи, фансервис, скоро сите протагонисти и антагонисти се тинејџери, колку само несериозно се пристапува кон некои делови од приказната (нема да спојлам).

5ewx6v.jpg

Pred nekoe vreme se suskase deka ke ima nova Ghost in the shell serija, so podnaslov Arise koja ke pretstavuva restart/reboot na GITS franshizata. Sega za sega e poznato deka premierata na serijata e zakazana za ovaa godina, IG productions, koi stojat zad GITS: SAC rabotat na animacijata, no bez Kenji Kamiyama, reziserot na GITS: SAC. Isto taka Joko Kano nema da bide glavniot kompozitor.

Предлог за некое добро ANIME филмче ... само да не бидат Akira , Princess Mononoke , Howl's moving castle , Ninja Scroll пошто сум ги глеал.

Јас би ти рекол да ја глеаш затоа што навистина има јаки борби.. особено после ова Скајпиа ......

Gaara

ТИ си по мангите.... кажи му дали да ја следи мангата или аниме.. :icon_mrgr:
nemozam momentalno neam kom... ke isam za nekoe vreme :)
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 17:58 ---
Јас би ти рекол да ја глеаш затоа што навистина има јаки борби.. особено после ова Скајпиа ......

Gaara

ТИ си по мангите.... кажи му дали да ја следи мангата или аниме.. :icon_mrgr:
nemozam momentalno neam kom... ke isam za nekoe vreme :)

Си ја глеам полека Code Geass и си уживам. До 8ма епизода сум и навистина е интересна.
Лулуч игра доста паметно со ризични потези, да не беше C.C. во една ситуација сигурно ќе беше мртов,но сепак му :cuc:.

Го изгледав првиот дел од Code Geass и сум навистина задоволен од серијава. Можеле малце да ја направат анимацијата за повозрасни ама ете планот им бил и да ги привлечи и помалата популација со интересната анимација и големите роботи. :)

Лулуш е мајнд мастер, но омилен засега ми е Куруруги Сузаки! :cuc:

Изгледав едно 365 епизоди од One piece и мрам да признаам дека Ода знае како да направи авантура. Во моментов сум на Thriller bark делот. Интересен дел, има Тим Бартоновски шмек.

Патем, знам дека кога тогаш мора да извират љубовните парови па ме интерсира кој со кого ќе се фати?

Изгледав едно 365 епизоди од One piece и мрам да признаам дека Ода знае како да направи авантура. Во моментов сум на Thriller bark делот. Интересен дел, има Тим Бартоновски шмек.

Патем, знам дека кога тогаш мора да извират љубовните парови па ме интерсира кој со кого ќе се фати?
Ода кажа дека ќе нема љубовни романси во One Piece :D

Ako e toa vistina togas sum iznenaden. Retko se naoga shonen bez ljubovna prikazna.
Па да во право си. Но главна цел му е авантурата, нејќе да ја затупи со љубови и триста глупости. Што за мене има огромен +.

Пред некоја страна гледам си спомнал дека многу се тупеле тепачките. Иако траат доста арковите особено Алабаста кај што 454553 пати се врати од ''мртвите'' Луфи пак се интересни. Но во тие поголеми аркови се откриваат доста важни работи затоа следи ги поубаво. На скајпиа дефинитивно вредеше да се гледа до крај особено кога го залепи Енел за звоното :icon_mrgr:
Во Ениес Лоби т.е спасувањето на Робин сите добија powerup и тоа доста ми се допадна дека не е тупење како во Наруто со тренинзи бла бла бла...Нормално они предтоа нели демек тренирале али не е покажано тоа. Т.е кај Луфи повеќе се базира на ''откритие'' на можностите на негово девил фруит али океј пак и без DF доста физичка сила има.
Трилер барк на почетокот не ми се допадна многу овој арк, но затоа крајот беше :vozbud: Да не ти спојлерисувам ако не си го догледал...
Бтв нез дали примети али од кога влезе во Гранд Лајн, сите противници беа појаки од него но заради луда среќа и plot armor ги победи сите :icon_mrgr:
После овој арк ти следуваат нови информации, нови луѓе и забавата почнува. Е после упознавањето со новите ликови кој се главната алка за развитокот понатаму следува најдобриот арк во One Piece. И тука ќе се види само колку е далеку Луфи од достигнување до неговата цел (Pirate King). После овој арк следува time skip што скоро стана клише веќе но во ред е, во право време тајм скипот и авантурата може да продолжи. После тајм скипот во мангата има поминато уште 2 арка, а во анимето сега започнува 2 арк.
Значи скоцкано му е се како што треба и нема грешки воопшто во приказната и доста работи има спомнато уште мноогу години уназад и по неколку год се враќа на тоа. Па тој Арлонг колку и да е негативец после фишмен аркот ќе смениш мислење за него. Арлонг е уште пред 2000 год спомнат, а неговото минато ова она после 10+ години :icon_mrgr:
Кога ќе завршиш со анимето да си ја прочиташ мангата, нема многу 2-30 чаптери/епизоди е напред од анимето :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom