ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Дискриминација или не ако имаш гледано многу аниме и ако имаш читано лево десно што е аниме ќе видиш за што станува збор.

Не се аниме ама неможете да правите таква дискриминација само заради тоа што не се од јапанска продукциска куќа :)
Да посебно Самурај Џек има такви карактеристики.

Не значи дека ако е Јапонско дека е аниме, а не значи и дека ако не е Јапонско дека не е ни аниме. Во секој случај, самиот стил на Avatar и Samurai Jack не е аниме, без разлика од каде потекнуваат.

Овде можете да ги гледате скоро сите аниме серии. Streamingot е екстра добар па и тие со послаб интернет ќе може да гледаат без проблем.

Поздрав!

Овде можете да ги гледате скоро сите аниме серии. Streamingot е екстра добар па и тие со послаб интернет ќе може да гледаат без проблем.

Поздрав!

И јас од овде гледам и супер е!

Него јас да си прашам, ако одговори некој убоо ако не здравје, значи некоја препорака за добро Аниме со роботи, concept art срања и останати во тој жанр.:)
Фала..

И јас од овде гледам и супер е!

Него јас да си прашам, ако одговори некој убоо ако не здравје, значи некоја препорака за добро Аниме со роботи, concept art срања и останати во тој жанр.:)
Фала..
Gundam 00 prvata i vtorata sezona. Navistina kvalitetno anime so dobra prikazna i zakon animacija. Vo sekoj slucaj vredi da se gleda. Go imas na animefreak.tv.

Pozdrav

Што знам, за мене Gundam сериите завршуваат со Gundam X (незнам за Turn A Gundam, ги немам гледано), после тоа сменија техника на цртање и sound set и ми станаа многу поодбивни.

Ги игледав првите две епизоди и за почеток супер ми изгледа, сега ќе видиме понатаму со приказната.:)

yu yu hakusho да не го има некој гледано и дали да го гледам ако го има некој? :D

Ај малце да ја оживиме темава нека кажи сеа кој што како има гледано летово :D

На времето гледав на А1 Покемон, Дигимон, Драгонбол...и од тогаш некако баталив се до летово кога го земав Наруто од еден другар. Сега мавам 20 епизоди на ден и еве ми останаа уште 80 епизоди од Шипуден и 3 долгометражни. Со оглед на тоа што сум тотален почетник би побарал совет што да симнам следно а да не јаде многу bandwith пошто сум ограничен со нетов. Нешто во стилот на Наруто да биде.:smir:

Симни го bleach ама уште не е завршен и е сеа негде до 231 еп.

Имам гледано Higurashi No Naku Koro Ni 1ви дел.
Моментално гледам Наруто Шипуден, иако искрено веќе приказната за Саске станува досадна.
Саске, Саске, Саске, Саске, преку глава више :toe:
Sand Village Shinobi > Sasuke.
Ах, да ги имаше повеќе време.

ee covece ne zezaj, saske si otide uste u naruto okolu 100ep, a posle toa tuka i tamu go spomnuvaa. I sega posle skoro 4 godini (real life 52 ep=1godina) konecno da napravat prikzana malce so nego. Inace edvaj cekam na tepackata so itachi. Saske vs itachi treba da bide epic, plus saske togas ke go izvadi mangekyou sharingan.

Последно изгледано ми е Ikkitousen, трите анимеа и сите ови. Темата е релативно плитка. Муабетот е демек средношколци се тепаат помеѓу различни школи, они се некои потомци на стари демек-познати воини од Кина, подобро кажано нивна реинкарнација. Доказот дека се потомци им е еден емблем во форма на капка вода (или сперматозоид :toe:) кој што најчесто го носат како менѓуша. Смешното во анимево е тоа што ликовите иако се средношколци, тие се однесуваат како возрасни. Освен мајката на главниот лик и неколку перверзни дедовци, сите останати ликови се деца, што значи нема професори по школите. Цело време ликовите ги гледаш како се наоѓаат во нивните школи, па дури и ноќно време, како да уживаат што се таму и никогаш не отвараат никаква тема освен темата за нивните потомци, кој кого тепал и кој кого е**л. Друга интересна работа е ечи моментот, сите девојќи во анимево се изразито убави, повеќето од нив со огромни гради (типично) и при секоја борба мораат да прават некои секси пози и кадарот да е секогаш во центарот на нивните органи а не во центарот на борбата. Покрај тоа, нивните алишта често се кинат за време на борба (се разбира зборам за женските ликови) и често пуштаат некои звуци како сексуално да се дразнат а не крици од болка. Во секој случај, анимево е интересно да се гледа за оние кои сакаат едноставна занимација во своето време, едноставно кажано "да ми го зафати окото". И за крај НЕ, НЕ е ова хентаи, иако во третата серија (Great Guardians) почнуваат да ги покажуваат и брадавиците на ликовите, сепак ова е далеку од хентаи.

Sonsaku Hakufu (главниот лик):

718824-sonsaku_hakufu_default_large.jpg

Семпл од една од епизодите, за тие што ги интересира:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom