ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Inuyashiki

Само една сезона, 11 епизоди, главниот јунак кога ќе умре по грешка, е воскреснат од вонземјани во облик на семоќна машина со доволно деструктивна моќ да ја уништи земјата, во исто време и главниот антагонист умира и станува машини, но за разлика од јунакот кој ги користи своите моќи за да спасува животи, тој ги користи за да убива. Јунакот е старец, а антагонистот е средношколец. За жал мангата е прекината од страна на авторот и нема да има втора сезона и целиот заплет е завршен. Еве еден краток инсерт од анимето//Споилер Алерт

ja prasuvashe za One Piece ovde nesto... :D

Inace me interesira vo animevo ja ima desavkata na toj yakuzata ko ce go tera eden drug yakuza da mu go ispusi, i posle ko ce fati edna zenska da ja drogira?

P.s ako ti se bendisa mangava, avtorov ima drugo remek delo so koe se proslavi ( mangata Gantz), no ima i anime Gantz. Malku poslab kvalitet e vo odnos na mangata, ama pak si gazi.

Inace me interesira vo animevo ja ima desavkata na toj yakuzata ko ce go tera eden drug yakuza da mu go ispusi, i posle ko ce fati edna zenska da ja drogira?

P.s ako ti se bendisa mangava, avtorov ima drugo remek delo so koe se proslavi ( mangata Gantz), no ima i anime Gantz. Malku poslab kvalitet e vo odnos na mangata, ama pak si gazi.
го имаше тој дел :icon_mrgr:

Има референци на Гантц, авторот ја откажал мангата, пошто немала голема популарност како Гантц, и затоа е завршена толку рано, иако мене ми беше интересна.

Гледал некој тука Jojo's Bizarre Adventure?

Моментално 4 дела се анимирани поделени во 3 сезони (Прва сезона го зафаќа првиот и втор дел) од мангата.

Секој дел се сосема различни приказни (дури и жанрот се менува) за личности од семејството Џојстарс, почнува доста нормално и со секоја генерација shit gets more and more bizarre.

Главен Јунак во вториот дел е Џосеф , внукот на Џонатан од Првиот дел.

Едно од единствените аниме, каде што може да почнете да гледате од втора сезона и нема многу да пропуштите.Но не би препорачал бидејќи сите сезони се добри.

Goodguys tend to die ;)

Последно уредено:
Гледал некој тука Jojo's Bizarre Adventure?

Моментално 4 дела се анимирани поделени во 3 сезони (Прва сезона го зафаќа првиот и втор дел) од мангата.

Секој дел се сосема различни приказни (дури и жанрот се менува) за личности од семејството Џојстарс, почнува доста нормално и со секоја генерација shit gets more and more bizarre.

Главен Јунак во вториот дел е Џосеф , внукот на Џонатан од Првиот дел.

Едно од единствените аниме, каде што може да почнете да гледате од втора сезона и нема многу да пропуштите.Но не би препорачал бидејќи сите сезони се добри.

Goodguys tend to die ;)
Јас почнав од првата, ама ја откажав после 10тина епизоди, немам толку време да се посветам, пошто секоја сезона гледам одреден број на серии, а и не ме нешто посебно привлече, иако има доста култно пратење по тоа интернетот, инаку топла трепорака за Kaiji доста добро комарско аниме.

Јас почнав од првата, ама ја откажав после 10тина епизоди, немам толку време да се посветам, пошто секоја сезона гледам одреден број на серии, а и не ме нешто посебно привлече, иако има доста култно пратење по тоа интернетот, инаку топла трепорака за Kaiji доста добро комарско аниме.
Каиџи го имам гледано, ми се допадна само почетокот кога се на бродот и тоа раката кога треба да му ја исечат, а делот со флиперот ми беше ептен глуп.
Од Каиџи има и игран филм.
Од Џоџо ги имам гледано првите две сезеони, од кога почна Стардаст крусејдерс го прекинав, глупо ми стана.

Devilman: Crybaby од Нетфликс, одлично аниме, кратко(10 епизоди) со супер приказна и одлична анимација, крв и џигери на сите страни + голотија.(y)

Devilman: Crybaby од Нетфликс, одлично аниме, кратко(10 епизоди) со супер приказна и одлична анимација, крв и џигери на сите страни + голотија.(y)
Го гледаше со Англиски дуб или во оригинал Јапонски? Како и да е Го Нагаи никогаш не разочарува со голотијата :) Иако мангата е кратка, околу 5 изданија, анимето е доста интересно.

Го гледаше со Англиски дуб или во оригинал Јапонски? Како и да е Го Нагаи никогаш не разочарува со голотијата :) Иако мангата е кратка, околу 5 изданија, анимето е доста интересно.
на јапонски, со англиски суб

Arslan Senki (OVA), (1991-1995), Arslan Senki (TV), (2015), Arslan Senki (TV), (OVA), (2016), Arslan Senki (TV): Dakkan no Yaiba (special), (2015), Arslan Senki (TV): Fuujin Ranbu (2016),
од почетокот на ова аниме па се до крајот зборам за серијата сезона 1 и 2 се заразив, искрено не можев да застанам да ја гледам серијава не дека филмов е лош далеку од тоа, ама анимево се ми беше интересно не доживеав ниту еден досаден момент, од ликовите до акцијата до развивањето на ликовиве се тука ми беше екстремно забавно, не е 12 кингдомс ама од се срце ја препорачувам серијава, многу ми се допадна серијава ама ептен ми се допадна.

Arve Rezzle: Kikaijikake no Yousei-tachi (Movie), (2013), иако е кратко аниме многу работи беа прикажани, малку е морничаво акционо аниме, ми се допадна анимево.

Overlord 2, The Seven Deadly Sins 2 hohoho
A i Violet Evergarden i Grancrest Senki super mi deluvaat...
Dobra sezona ke bide ova :) :) :)

Overlord 2, The Seven Deadly Sins 2 hohoho
A i Violet Evergarden i Grancrest Senki super mi deluvaat...
Dobra sezona ke bide ova :) :) :)
Da gi izgledav primierite na poveketo serii i site mi se privlecni ne mozam da se odlucam sto da dropam. Ito Junji Collection mi e dosta dobar sega za sega. A nz zosto e tolku golem hajpot za Cardcaptor Sakura, valjda radi nostalgija. Sora Yori mo tooi basho i Koi wa Ameagari no You ni se dosta dobri.

Devilman: Crybaby врв беше одамна неам гледано вакво аниме,recommend it to all

Made in Abyss
12 епизоди

Beautiful Animation,Really good story
Се работи за робот и девојче кои сакаат да истражат огромна бездна/дупка поделена на слоеви(Сите се различни со различни суштества и екосистеми) во која се поопасни клетви се добиваат ако се направи обид за искачување од неа. (One way adventure)

На прв поглед е cute но приказната станува мрачна и тажна.

Сезона 2 е cofirmed

I strongly recommend it.

Последно уредено:
Asagiri no Miko, (TV), (2002), анимево е комедија со фантазиски елементи со повремени драмски елементи, просечно аниме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom