ANIME (Генерална дискусија)

I

Iblis

Гостин
Gelp meh pls Helsing Ultimate OVA да не знае некој до каде се, лани зимата излегов од колосек и сеа неможам да најдам :(

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Hajime no ippo е одлично аниме, според мене една од најдобрите шонен аниме серии некад направени(и манга).
Слободно гледај ги и двете сезони, и OVA-та, нема да зажалиш, целата приказна е строго по мангата(освен неколку минорни работи на почетокот) нема филери, а има доста акција.
Ако го изгледаш анимето, тогаш 100% ќе почнеш да ја читаш мангата од кога ќе ја завршиш и последната епизода од втората сезона, едноставно сакаш да знаеш што се случува натака.

Друго бокс аниме е Ashita no Joe, и тоа треба да е ептен јако, јас ја читав мангата, ама за жал само 6 volumes толку има преведено, а анимето има само околу 18 еп преведено, така да чекам да ја преведат целата серја па да почнам да ја гледам.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Gelp meh pls Helsing Ultimate OVA да не знае некој до каде се, лани зимата излегов од колосек и сеа неможам да најдам :(
другарче , ако си од ск јас ке ти ги дадам, ги иам сите, само да ми дајш усб или нешто :) , првите 3 енглиш дуб, другите јапан дуб со енглиш суб... голем поздрав!

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Најавено е дека осмиот OVA ќе излезе на 22 јуни, па ќе видиме дали ќе испадне на време.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
гледајте го school days... кратко е, 12 епизоди, не читајте ништо за него на нет, само download

Член од
10 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
1
За манга љубителите,вашиот омилен Chrome addon за читање манга...
Го користам и сум ПРЕзадоволен !
Заради copyright прекршување беше отстранет од Chrome app store,ама можете да го симнете од тука :
http://mac.softpedia.com/progDownload/All-Mangas-Reader-Download-82545.html

Enjoy ^_^

Legion6

Аниматор!
Член од
11 септември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
а од кај да најдам манга на нет да читам пошо нема у ебеново скопје!! ae!

Член од
10 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
1
minitheatre.org od ovde jas gi simnav
ako nemas account,treba da si napravis...it's free
--- надополнето: Jul 15, 2011 4:24 AM ---
За сите Dragonball Z фанови,кои сакаат да ја гледаат серијата на Јапански со превод ја имате тука во Три Аудио (Јапонски,Англиски,Англиски Remastered)
http://www.animeonfire.com/download-dragonball-z-tri-audio-episodes/
Квалитетот е релативно добар,ама ке треба да ја гледате со посовремен плеер како VLC или KMplayer за да можете да менувате аудио и преводи.
Cheers :D

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Шо е тука ова кошаркава? Ние као порано у овој thread (пред некои 3-40 страни) имавне некоја листа за (зашо бевме ботови) на кој колку анимиња изгледал. За тие шо се поновите членови овде и немаат кошарка као мојава, ќе ми биде мило да ви испромовирам еден сајт шо се вика Мај Аниме Лист (њњњ.мѕанимелист.нет) или на скратено МАЛ као шо си ја викаме. Иначе ако треба сеа да постуваме листа кој шо колку гледал, има да ми прегоре ова textbox-ов, башка и 90% од анимето шо го иам глеано е као мувла и го иам забораено. Ако некој сака да ме адне и таму, еве му http://myanimelist.net/profile/dbxdragan (ваљда линк се викаше ова). Ча са ставим и овде почесто (бар ќе гледам) и ќе јадам бурек.

И дај некој нека ми каже као се праи кријат спојлери овде зашо некако мувла ми е ова новиов дизајн на кајгана, кузнај од кај го краделе.

S

smexy

Гостин
Глеа некој Steins Gate?
Изглеав прва епизода,ем е глуп artwork-от,ем не можев да доседам да ја доглеам.
Боље се следните епизоди?

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
пред неколку недели го гледав tenjou tenge и е најдобриот аниме до сега што сум го гледал
24 епизоди http://www.animefreak.tv/watch/tenjou-tenge-english-dubbed-online-free
иначе не гледам многу често ама интересни ми се особено овие Martial arts anime,ке симнам уште некој од овој тип кога ке имам брз нет

Kajgana Shop

На врв Bottom