ANIME (Генерална дискусија)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
пред неколку недели го гледав tenjou tenge и е најдобриот аниме до сега што сум го гледал
24 епизоди http://www.animefreak.tv/watch/tenjou-tenge-english-dubbed-online-free
иначе не гледам многу често ама интересни ми се особено овие Martial arts anime,ке симнам уште некој од овој тип кога ке имам брз нет
Ако сакаш со боречки вештини,тогаш ти ги препорачувам Rurouni Kenshin и Shigurui;аниме верзиите се океј,ама мангите се уште подобри.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Ако сакаш со боречки вештини,тогаш ти ги препорачувам Rurouni Kenshin и Shigurui;аниме верзиите се океј,ама мангите се уште подобри.
да да ми беа у план тие.Утре ке почнам да го гледам Rurouni Kenshin

B

BrunoFresh

Гостин
За тие што ја имаат изгледано Death Note анимето, еве му една "комбинација" на анимето со сунгерот боб.
Прекрасната е дур и ќе се изненадите, ќе помислите дека е реална.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Ги имам гледано Death Note, Fullmetal Alchemist Brotherhood,Wolf's Rain и Samurai Champloo и многу ми се допаѓаа. Од друга страна, сериите од типот на Cowboy Beebop, Dragonball ич не ми прават ќеф. Дали имате да препорачате нешто во стилов на овие првиве серии?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Ги имам гледано Death Note, Fullmetal Alchemist Brotherhood,Wolf's Rain и Samurai Champloo и многу ми се допаѓаа. Од друга страна, сериите од типот на Cowboy Beebop, Dragonball ич не ми прават ќеф. Дали имате да препорачате нешто во стилов на овие првиве серии?
Оди на myanimelist, внеси ја серијата што ти се свиѓа, и барај по recommendations, или пак одбери еден од жанровите на таа серија па гледај што друго има под тој жанр(само сортирај ги по score прво).

Ја вака цело време си наоѓам што да гледам следно.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699

Ќе гледате ли нешто од есенската сезона?
Јас за сигурно ќе ги гледам Bakuman 2, Kaminomi OVA, Kimi ni Todoke OVA, за друго ќе видам како ќе се покажат на MAL.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Од аниме сериите којшто се почнати во Есен ги следам:

1. Fate / Zero
  2. Guilty Crown
  3. Nurarihyon No Mago Sennen Makyou
  4. Hunter x Hunter 2011
И можеби во иднина ќе го погледнам Persona 4 the Animation

Инаку следни за гледање ми се :

• PeaceMaker Kurogane (Незнам детално за што се работи но доколку сакате нешо акција со мечеви слично на Kenshin би било добро да го погледнете)
  • Trigun ( 12 епизоди изгледав има доста комедија акцијата ја чекам да почне во секој момент :D )
  • Mudazumo Naki Kaikaku: The Legend of Koizumi ( Чистокрвна комедија :/ )

Мал Аниме листа
Мал Манга листа

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
започнав КОНЕЧНО да ја гледам bleach. Иако сум само до 10та епизода морам да ја пофалам, неверојатно добар АНИМЕ ! :coffee:

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
започнав КОНЕЧНО да ја гледам bleach. Иако сум само до 10та епизода морам да ја пофалам, неверојатно добар АНИМЕ ! :coffee:
За да не се разочараш и да почнеш да кубеш коса, следните епизоди слободно скокни ги нема да изгубиш ништо.
64-109
168-189
230-265

Овие епизоди се специјален феномен наречени филер СЕЗОНИ, и слободно можеш да ги скокнеш. Ако имаш живци гледај ги и овие.

B

BrunoFresh

Гостин
За да не се разочараш и да почнеш да кубеш коса, следните епизоди слободно скокни ги нема да изгубиш ништо.
64-109
168-189
230-265

Овие епизоди се специјален феномен наречени филер СЕЗОНИ, и слободно можеш да ги скокнеш. Ако имаш живци гледај ги и овие.
Исто така можам да ја додам и новата епизода 335.

Kajgana Shop

На врв Bottom