dantemkd
demon hunter
- Член од
- 5 јануари 2013
- Мислења
- 10.641
- Поени од реакции
- 9.914
Синхронизација или само преведен?The Boy and the Heron, одличен филм. Го има преведено и кај нас - Момчето и чапјата.
Прегледај го приврзокот 429218
Синхронизација или само преведен?The Boy and the Heron, одличен филм. Го има преведено и кај нас - Момчето и чапјата.
Прегледај го приврзокот 429218
Оригинално на јапонски е, а преводот и постерот на македонски. Во Синеплекс го гледав и сум задоволен од преводот. Ако не се лажам, синхронизација на мкд од студио Гибли засега има само Мојот сосед Тоторо (стара синхронизација, не верувам да ја има на интернет), а Порко Росо и Авантурите на малечката Чихиро беа со македонски превод, а англиска синхронизација. Барем од детството што се сеќавам, братучетка ми ги имаше овие на ДВД ама стари се.Синхронизација или само преведен?
Сакам да ги заразам внуките, ништо ќе почнам од тоа што има.Оригинално на јапонски е, а преводот и постерот на македонски. Во Синеплекс го гледав и сум задоволен од преводот. Ако не се лажам, синхронизација на мкд од студио Гибли има само Мојот сосед Тоторо и Порко Росо, можеби и Авантурите на малечката Чихиро. Барем од детството што се сеќавам.
Треба да почнат почесто со синхронизации искрено, барем за анимирани филмови. Ама поевтино им се фаќа превод.
Saekano?Ве молам препорачајте ми романтични анимеа како Хоримија. Ги имам гледано скоро сите популарни како Торадора, Say I love you, My Dress Up Darling ама ниедно не е ни блиску до Хоримија по мој вкус.
1. My Little MonsterВе молам препорачајте ми романтични анимеа како Хоримија. Ги имам гледано скоро сите популарни како Торадора, Say I love you, My Dress Up Darling ама ниедно не е ни блиску до Хоримија по мој вкус.
Гледаш нешто што не е chick flick.1. My Little Monster
Ова аниме ми дојде прво на памет. Слично е, машкото прво изгледа како „насилник“ и деген, ама кога девојката подлабоко го запознава, фактички е еден од најнежните луѓе и цело време ја штити.
2. The Angel Next Door Spoils Me Rotten
Многу „лесно“ аниме, без некоја конкретна приказна. Махиру (со прекар Ангел) живее до момчето (го заборавив името) и тие се зближуваат. Ангелот секој ден му готви храна, всушност и двајцата се однесуваат како да се во брак.
3. Blue Spring Ride
4. Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai
Не е баш како Хоримија, се фокусира на научнофантастични елементи, ама романсата е топ, особено во првите 3 или 4 епизоди.
5. Insomniacs After School
Според мене, потценета романтика.
6. Tonikawa
Главните ликови одма се земаат уште од првата епизода. Мене лично ми е најдоброто романтично аниме.
7. More Than a Married Couple, But Not Lovers
8. Kimi ni Todoke
Мора да се гледа ова аниме. Многу е добро.
9. A Sign of Affection
Девојката е глува, запознава едно момче во метро и тие одма се вљубуваат. Братот е толку вљубен што учи знаковен јазик за да општи со неа. Мора да се гледа анимево ако обожаваш романса.
10. Dangers in My Heart
Според мене: Прво е Тоникава, па Хоримија, па Кими ни тодоке по квалитет, ама препорачувам сите овие да се гледаат.
Ми е страв да прашам што оценка даваш за ремек дела ако chik flick ти се врвот.Овие се врвот.
Па убаво те праша човекот.Шо е битно кога Паразит го акна у најдобри на сите времиња, плус оваа со титаните добро почна после втора сезона упропастиа све далеку од ремек дело.
Шо збориш бе како со таквото у вариво да сум му бркнал само го пекам човекот.Па убаво те праша човекот.
Ти му побара да ти ги каже неговите, ти ги кажа и ти што напраи зема му ги искења. Сепак станува збор за лична преференца и ако за тебе не е добро аниме Паразит, за него можеби е ремек дело.
Ајде да ги видиме твоите, кои ти се?