ANIME (Генерална дискусија)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Вчера ја догледав 7мата епизода, моментално последно издадена, од Hellsing ultimate OVA. Се чека 8мата епизода.
Интересно аниме, тепање вампири колку сакаш. Некои епизоди се интересни, а некои се ептен тапа пак.
Пример 4тата е жива досадија, а 5тата е прилично добра.
Засега моја оценка, просек од секоја епизода е негде меѓу 6,5 и 7. Повеќе накај 7. Ќе видиме, можи следните епизоди ќе го кренат просекот.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Вчера ја догледав 7мата епизода, моментално последно издадена, од Hellsing ultimate OVA. Се чека 8мата епизода.
Интересно аниме, тепање вампири колку сакаш. Некои епизоди се интересни, а некои се ептен тапа пак.
Пример 4тата е жива досадија, а 5тата е прилично добра.
Засега моја оценка, просек од секоја епизода е негде меѓу 6,5 и 7. Повеќе накај 7. Ќе видиме, можи следните епизоди ќе го кренат просекот.
имам 13 епизоди од хеллсинг во компјутерот само незнам дали да почнам да го гледам?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
имам 13 епизоди од хеллсинг во компјутерот само незнам дали да почнам да го гледам?
Hellsing animeto e OK, ama Hellsing Ultimate se OVA i idat spored mangata, i se daleku podobri od animeto.

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10
Седмата пред 3-4 месеци искочи.....треба кај и да е осмата да ја пуштат.....бар така се надевам

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
почнав да ја читам Full metal alchemist на почетокот сум.
се мислам дали да почнам Claymore ама немам никакви информации за нејзе?
дали е завршена мангата и секако , дали вреди да почнам да ја читам?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
WHEN THEY CRY

Ова е навистина феноменално аниме. Целосно осмислено многу добро, мистерија иструктура на изведување во стил на Лост но многу подобро и пореално осмислена.

Во секој случај серијата нема да разочара никого. Има 50 епизоди

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Најдоброто нешто до сега што сум го гледал е Death Note. Има само 37 епизоди, толку е заразно и има неверојатна прикаска што го изгледав во 1 здив. Единствена маана според мене е интрото кое е малце емо.
уживајте

Член од
16 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
7
Death Note, ептен кул, милиони низ интернетот моментално разговараат за Death Note!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Најдоброто нешто до сега што сум го гледал е Death Note. Има само 37 епизоди, толку е заразно и има неверојатна прикаска што го изгледав во 1 здив. Единствена маана според мене е интрото кое е малце емо.
уживајте
Death Note, ептен кул, милиони низ интернетот моментално разговараат за Death Note!
Па Death Note е стара серија, ја гледав пред неколку години.
Death Note може е стара серија но е дефинитивно една од најдобрите Аниме серии кои постојат. Има навистина солидна приказна.

Сепак нешто многу поново е Code Geass R1 и R2. оваа серија има доста сличности со претходната пред се во структурата дека еден генијалец се бори против друг притоа не одбирајќи средства за да победе. Според многумина а и според мене оваа серија е далеку посупериорна од Death Note. Во секој случај е must see пред се поради нејзиниот култен статус.

Член од
29 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
1
Па Death Note е стара серија, ја гледав пред неколку години.
Ако дет нот е стара серија тогаш за Urusei Yatsura да не прам муабет, праисториска е :D

Според многумина а и според мене оваа серија е далеку посупериорна од Death Note.
Во што посупериорна, ко ќе видиш двете се два различни стилови едната е mecha а другата трилер, и ко ќе видиш нема везе споредбата.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ако дет нот е стара серија тогаш за Urusei Yatsura да не прам муабет, праисториска е :D

.
не не, 2 години е стара. За стари се знае 80ти години. Него Death Note како тема, мислам дека касно стигнала информацијата до вас/нас. А богами како ги прават јаопнциве, 2 години е старо.
На торент сајтови и на сајтови за онлајн гледање манга во рок од една година се пуштаат можда преко 50 серии.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113

Во што посупериорна, ко ќе видиш двете се два различни стилови едната е mecha а другата трилер, и ко ќе видиш нема везе споредбата.
Кога ќе видиш не си ги изгледал туку си прочитал од википедиа. А во што се сличностите. Цело време и во едната серија и во другата има два генијални ума кои се надминуваат себеси правејќи разно разни финти. И двете аниме финтите ги павата со помош на некои надприродни способности. Во code geass единственаљ разлика е што главниот јунак се соочува со повеќе непријатели, а не само со еден.

Член од
29 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
1
Кога ќе видиш не си ги изгледал туку си прочитал од википедиа. А во што се сличностите. Цело време и во едната серија и во другата има два генијални ума кои се надминуваат себеси правејќи разно разни финти. И двете аниме финтите ги павата со помош на некои надприродни способности. Во code geass единственаљ разлика е што главниот јунак се соочува со повеќе непријатели, а не само со еден.
Од каде донесе заклучок дека го имам прочитано на википедија?:pop:

не не, 2 години е стара. За стари се знае 80ти години. Него Death Note како тема, мислам дека касно стигнала информацијата до вас/нас. А богами како ги прават јаопнциве, 2 години е старо.
На торент сајтови и на сајтови за онлајн гледање манга во рок од една година се пуштаат можда преко 50 серии.
Ако ме прашаш мене лично воопшто не ме бендисува дет нот и јас би го отценил со 5 од 10 отцена, но тоа е се до тоа што сакаш да гледаш каков стил.

Kajgana Shop

На врв Bottom