Android L (5.0)

• Креатор на темата Креатор на темата kobrata
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте задоволни од новитетите во новиот андроид (L) оперативен систем?

• Вкупно гласачи
    74
Имaм Г2, дaли нaвистинa ќе дoбие Андрoид Л, нaјверoјaтнo тoa ќе биде зa месец време, и ке ми гo дaде кaкo сoфтвер aпдејт?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Теши се дека ќе биде за месец дена. HTC работеше на новиот нексус 9 и ветуваат за надградба во рок од 3 месеци. LG тазе изјавија дека ќе добие надградба башка G2 не е приоритетен пред G3. Ќе си почекаш.

И да, како обичен софтвер апдејт ќе ти го даде.

За некои 2 месеци ќе добијат G3/G2....не се знае точно што како, сигурно ќе има и кастом ромови така да не е проблем.

За некои 2 месеци ќе добијат G3/G2....не се знае точно што како, сигурно ќе има и кастом ромови така да не е проблем.
ај поддржи ја информацијава со некој линк

Андроид L за разлика од другите верзии на Андроид, беше достапен до производителите многу порано, ако не направат за ~ 2 месеци апдејт, резил ќе биде.

Андроид L за разлика од другите верзии на Андроид, беше достапен до производителите многу порано, ако не направат за ~ 2 месеци апдејт, резил ќе биде.
Моите информации велат дека LG најавија Aндроид Л ќе дојде 2015та. (стара изјава)
И ко што реков, моторола и хтц работеа на новите нексуси и најлогично ми е дека ќе после нексусот тие 2 компании ќе бидат првите што ќе извадат андроид л, а чим хтц викаат 3 месеци и тоа за нивниот флегшип оне м8, ондак ЛГ ќе му треба и поише можда.

ХТЦ ја имаа оваа најава уште пред да се најави нексусот нов, а лг еве неколку дена после најавување на лолипоп нема уште официјална изјава за кога ќе биде надградбата.

Sources: прегледувам преку 800 статии на ден во врска со технологија, денес немам ништо прочитано ако има некоја денешна новост жими таа да сум ја утнал

п.с. имаш нешто против копчето цитирај?

Последно уредено:
Имaм Г2, дaли нaвистинa ќе дoбие Андрoид Л, нaјверoјaтнo тoa ќе биде зa месец време, и ке ми гo дaде кaкo сoфтвер aпдејт?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Многу тешко дека ќе добие апдејт за месец дена. Надевај се таму од Јануари 2015-та. Плус и сеуште нема ништо официјално од LG околу апдејтите. :)

го пробав на nexus 5ката само чекам slim ром со верзија од android l па го ставам за стално џД.

Еве ја листата на модели и производители кои кои ќе ги надградат своите уреди со официјален Lollipop 5.0. Се разбира, не е конечна, ќе се надрградува. Samsung сеуште се нема официјално изјаснето.

Google

Motorola

Sony

HTC

NVIDIA

Извор : GSM Arena

Се дур нема официјално од лг се надевам дека и г2 мини ќе добие апдејт :icon_mrgr:

@Psyside де ако сакаш дај некој резултати од бенчмаркови за Nexus 5 со L .

V4HzsyjzVoNmCWC-CgSjD63oBIQdtDySbUDyi77YPQz_fZ4zjPKTYms9NMCj1T5yDu-WXTUGwPWy7DVyd1OPqLfFTbZ1-q1MxLEaLxsKeM5_O5aGI2KdsLHi55GYgTxvvQ

Q2EHuVII5p7AVUpp5zXhDTOM_mNGnGRoFKygx-jnjQxXAR9zHPbiLWWo2gYVRyWoshIcnQTw04lwSAHONXTEBYgdSt6bgGjH_MSve8R0ZMz6tzZvZtc6nfROnfNaWJycaw
[DOUBLEPOST=1413881374][/DOUBLEPOST]
nexus2cee_3a_thumb2.gif
[DOUBLEPOST=1413881484][/DOUBLEPOST]Ауууу.....(y)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom