Android L (5.0)

• Креатор на темата Креатор на темата kobrata
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте задоволни од новитетите во новиот андроид (L) оперативен систем?

• Вкупно гласачи
    74
Срамота за Google, LG ќе извади Lollipop за G3 пред они да извадат за Nexus-ите...

Не се знае сеуште кој ќе извади прв....

Се збори дека на 12 за Google, а следната недела за LG, следната недела може да биде 16-ти.

Срамота за Google, LG ќе извади Lollipop за G3 пред они да извадат за Nexus-ите...
Не е битно толку тоа, колку што е битно кој прв ќе го има без багови. Обично на почеток во големите апдејти знае да "залета" по некој баг, кој подоцна се решава со помали апдејти - фиксови. Затоа подобро да не брзаат за 100% да бидат функционални уредите.

Почна OTA за 5.0 на сите нексуси. Ако дојде некој до линк од фактори имиџ, нека сподели.[DOUBLEPOST=1415825656][/DOUBLEPOST]Нексус 5 и 7(2013 wi-fi) има фактори имиџ.

Последно уредено:
Znaci jas za mojot Xperia L nema nikogas da dobijam Lolipop :).A.

Project Volta е права ствар.Имам Н7(2013 wi-fi). Со КитКат батеријата ми траеше еден цел ден, и вечер пред спиење веќе ми беше на црвено (<14%). Сега од кога ставив Лолипоп, батеријава ми издржа 2 дена (денеска е вториот ден) и моментално ми е на 31%. За цело ова време wireless-от ми беше 80% уклучен. Ми се допаѓа до сега.
П.С. Зошто немам Gallery апп? Уште нема таква апликација за 5.0 или ?? Ова 'photos' од гугл е ептен тапа. Гледам слики преку ES File Expl. ама не е тоа тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom