Android L (5.0)

• Креатор на темата Креатор на темата kobrata
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте задоволни од новитетите во новиот андроид (L) оперативен систем?

• Вкупно гласачи
    74
Може да се избришат првите импресии што ги пишав одма штом се апдејтираше.

После ресет онака ептен си легна софтверот и вози одлично (y)(y)

Го користам таблетот (Нексус 2012) редовно, но сеуште немам добиено апдејт за лолипоп. Проверувам секојдневно, но сеуште го нема. Таблетот не е рутиран, менуван или било што да е правено со него до сега и ова прв пат ми се случува.
Дали некој го дели истиот проблем со мене?
Иначе се работи за WIFI верзијата со 32ГБ.

Го користам таблетот (Нексус 2012) редовно, но сеуште немам добиено апдејт за лолипоп. Проверувам секојдневно, но сеуште го нема. Таблетот не е рутиран, менуван или било што да е правено со него до сега и ова прв пат ми се случува.
Симни го имичот и флешувај го не се ни замарај преку ота

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Мене ми стигна 5.0.1 на Nexus 4, пред некои 4-5 саати.

Прво пробај рестартирај го, често палело кај мене ;) Ако не ти даде, оди на претходниот совет

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

А дали доколку се решам да чекам ОТА и не се замарам со фактори имеџес ќе дојде или возможно е воопшто да не дојде?

EDIT:
My initial answer implied that everyone will get Lollipop within a week of November 12th. Having seen information from Google, that statement is now incorrect. Updates are planned to continue into the beginning of 2015.

Ќе си почекам тогаш уште малку. И онака не е испеглан нај нај лолипоп, сеуште

На Samsung Galaxy S3 ќе стига овај или не? Уште ми нема искочено за адпејт ништо :D

Последно уредено:
Не, нема да го добие. На S3 (I9305 LTE, со 2 GB рам) сега брзо го доби JB 4.4.2, за I9300 (1 GB рам) последен е JB 4.3.[DOUBLEPOST=1418973612][/DOUBLEPOST]
Барај тука.
Пишaв и ми дaдoјa еден линк сo некoјa прoгрaмa зa пц. Зa д855 пишеше рooт дo aндрoид 4.4.2 :/

Неможам да најдам за S5 кога ќе биди пуштен официален апдејт ?
Најдов дека е пуштен само за Полска, некој да повеќе инфо?

Зa г3 истo првo беше пуштен вo Пoлскa, пoтoa вo Кoреa и пoсле нецели 2 недели вo Еврoпa... Нaјверoјaтнo кoн крaјoт нa месецoт ке дoбиеш aпдејт изгледa.

Како што ти пиша @Nukeproof , во прашање се денови ако имаш интернационален модел на S5 (G900F), ако си на (заклучен) на оператор може и повеќе да почекаш. Тест верзиите веќе ги има. Во Полска и Кореа е пуштен официјалниот 5.0, ништо чудно за другиве да го пуштат како 5.0.1 верзија, зошто веќе каснат. И јас исто го чекам.

EDIT:

Гледам сега дека Google го најавува 5.1 апдејтот за Јануари 2015-та. Сите багови до сега поправени. Барем така викаат.

• Silent mode added after missing on Android 5.0
  • General improvements in system stability
  • Improved RAM management
  • Fixes for sudden app closures
  • Improved battery management
  • Excessive consumption of network devices when used Wi-Fi fixed
  • Issues with wireless connections fixed
  • Problems with Okay Google function solved
  • Notifications problems solved
  • Some sound problems experience by certain devices fixed
  • Other improvements and changes
  • Changes in the Material Design color palette (after users complaints, possibly for a higher version though)
Извор : GSMArena

Последно уредено:
Како што ти пиша @Nukeproof , во прашање се денови ако имаш интернационален модел на S5 (G900F), ако си на (заклучен) на оператор може и повеќе да почекаш. Тест верзиите веќе ги има. Во Полска и Кореа е пуштен официјалниот 5.0, ништо чудно за другиве да го пуштат како 5.0.1 верзија, зошто веќе каснат. И јас исто го чекам.
Акo не ви се чекa custom rom... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom