- Член од
- 6 јуни 2011
- Мислења
- 185
- Поени од реакции
- 138
Пробав но пак е без звукПробај со VLC Player пушти го видеото.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробав но пак е без звукПробај со VLC Player пушти го видеото.
Може некако на андроид апликациите да се инсталираат во картичката? Две-три апликации и ојде меморијата....има ли некое чаре за ова или па е огромна дупка во Андроид. Инаку се работи за T-Mobile Move Balance.[/quot еве ти како:http://forum.xda-developers.com/wiki/SD_card_partitioning
Го апдејтира ти или уште не?Кој од тука апдејтирал ЛГ гт540 на ice cream?
Го апдејтира ти или уште не?
како шо видов на гсмарена овај телефон е со Android OS, v2.3.5 (Gingerbread), со оглед на ова има можност за инсталирање на апликациите на картица, Settings > Applications > Manage applications би требало да има таб SD Card во кој ти ги јавува апликациите кои можи да се префрлат доколку го нема то пробај со некоја од апликаците на маркетот App2SD или сличноМоже некако на андроид апликациите да се инсталираат во картичката? Две-три апликации и ојде меморијата....има ли некое чаре за ова или па е огромна дупка во Андроид. Инаку се работи за T-Mobile Move Balance.
Не знам само како ке ти работи на 156 MB рам меморија или пак ке работи со 50 % од апликациите одстранети и ромот системски олеснет. Тогаш џабе ти е ICS кога не можеш да го осетиш комплетно.Не сеуште има по некој баг, за 1-2 недели ќе постирам туторијал кога ќе се среди.
Како што ти кажа Scooby DoМоже некако на андроид апликациите да се инсталираат во картичката? Две-три апликации и ојде меморијата....има ли некое чаре за ова или па е огромна дупка во Андроид. Инаку се работи за T-Mobile Move Balance.
Е па тоа ти е како да сакаш на 386-ка да ставиш Windows 7.Ако гледаме така само 1-2% го осеќаат правилно апдејтот. Нека седнат гоогловци малце да оптимизираат.
Со оглед на тоа што инсталацијата на ICS се одвива преку recovery менито сакам да те прашам за проблемот шо ми се јави при последниот апдејт на лг-то. После апдејтот boot screen логото престана да се појавува, fastboot работи, ама recovery менито истотака е црн екран (не се појавува), кога се вклучува телефонот прво светнува и после тоа без boot лого директно преминува на внесување на пин. Гледав на XDA решение со рефлешување со француски 2.1 официјален ром, ама и тоа не е сигурно. Дали имаш сретнато ваков проблем до сега (ти или некој др од форумот), ако имаш споделиНе сеуште има по некој баг, за 1-2 недели ќе постирам туторијал кога ќе се среди.
Е па тоа ти е како да сакаш на 386-ка да ставиш Windows 7.Минимумот за ICS да работи нормално е 512 mb рам и 800Mhz - 1Ghz процесор. Затоа кога ке купуваш телефон се гледа барем минимум да ги исполнува условите и да има добра корисничка поддршка, на пример на XDA, а не само колку да се рече дека е андроид. И ако така тврдиш, тогаш мило ми е што сум еден од тие 1-2% што мислам дека не е точно и треба убаво да провериш.
![]()
Абе јас нешто погрешно праам или не сите апликации можат да се префрлат на СД?Не знам само како ке ти работи на 156 MB рам меморија или пак ке работи со 50 % од апликациите одстранети и ромот системски олеснет. Тогаш џабе ти е ICS кога не можеш да го осетиш комплетно.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 20:13 ---
Како што ти кажа Scooby Doво manage applications кога ке стиснеш на било која апликација треба да ти се појави доле десно копче move to sd card. Некои апликации немаат опција да се префрлат на SD. Можеш и од market да ja симнеш App2sd free и така да си префрлаш што сакаш. Еве како изгледа и мал туторијал :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jyKK2NqclAg
Зависи од апликацијата, некои не можат да се префрлат на SD.Абе јас нешто погрешно праам или не сите апликации можат да се префрлат на СД?
---------NEKOJ SO IST PROBLEM?------------Со оглед на тоа што инсталацијата на ICS се одвива преку recovery менито сакам да те прашам за проблемот шо ми се јави при последниот апдејт на лг-то. После апдејтот boot screen логото престана да се појавува, fastboot работи, ама recovery менито истотака е црн екран (не се појавува), кога се вклучува телефонот прво светнува и после тоа без boot лого директно преминува на внесување на пин. Гледав на XDA решение со рефлешување со француски 2.1 официјален ром, ама и тоа не е сигурно. Дали имаш сретнато ваков проблем до сега (ти или некој др од форумот), ако имаш сподели. Поздрав