D
dzale1
Гостин
Сега го гледав документарецов и решив да го споделам со вас. Сакам да го чујам вашето мислење.
Како бе пријателе си ја симнал трета сезона кога сега се снима и искочени се само 3-4 епизоди. Инаку одлична серија, само што сеуште не ми е јасна поентата на гркот со косата.Пред два дена ги симнав прва и трета сезона. Втората не ја најдов.
Обавезно ќе ги гледам.
Според ова, првиот грев е осознавањето на човекот дека не мора да биде ничиј роб, и се побунува против вонземјаните експлоататори. Но затоа пак, тие ја напуштуаат планетата и ги лишуваат од целото знаење кое го поседувале.1 Кога луѓето почнаа да се множат по земјата и им се народија ќерки,
2 Божјите синови гледаа дека човечките ќерки се убави, па си ги земаа за жени, кои ќе ги избереа.
Битие, прва книга Мојсеева, глава 6.
15 Додека јас набљудував, ете: на земјата покрај секое од четирите суштества по едно тркало пред нивните лица.
16 Тркалата му беа слични на хрисолит, сите четири со ист облик; според обликот и правењето беа како едното тркало да е во другото.
17 При движењето можеа да одат во сите четири правци, а не требаа да се вратат.
18 А краевите им беа високи и страшни, а кога набљудував подобро, ете, на сите страни полни со очи.
19 Ка суштествата тргнуваа, тргнуваа со нив и тркалата, кога суштествата ќе се подигнеа од земјата, и тркалата се подигнуваа.
20 Каде што ги гонеше духот, таму се движеа, а заедно со нив се подигаа и тркалата, зашто духот на суштествата беше во тркалата.
21 Па кога суштествата ќе тргнеа, тргнуваа и колцата, а кога ќе застанеа тие, застануваа и тркалата, кога тие се подигаа од земјата, и тр-кала се подигаа со нив, зашто духот на суштествата беше во тркалата...
Библија, Езекиел 1
za toa kako funkcionira letrackata cinija najdobar primer koj objasnuva e na bob lazar covekot koj rabotel vo area 51, i kade objasnuva deka kako gori se koristi materija i antimaterija, e sega kolku e mozen ovaj spoj koj znae teoretski ako se odi materija i antimaterija ako dojdat vo kontakt se osloboduva golema eneregija pogoelma duri i od atomskataЕпизода 5...
Не се разбирам многу во физика, ама објаснувањата се дека направа како оваа подолу (жироскоп), составена од цевки во форма на тор, наполнети со жива, кога ротираат на ваков начин, создаваат момент како на видеото погоре и антигравитациона сила... Somebody help!
Епизода 3 од сезона 1, насловена како “Мисија“ разработува теории зошто вонземјани воопшто би доаѓале на Земјата.
jas bi rekol vrska nema ova so si go pisal zosto eve zosto
kako prvo na prasanje zosto bi dosle ufo na zemjata ?
poznatiot fizicar hopkings glavna cel po koj bi dosle ufo e mozebi slicna na istorijata na rana amerika odnosno i tie kako prvite osvojuvaci konkvistatori bi ja iskoristile zmejata za resursi i sigurno bi se naselile na nea i bi gi koristele lugjeto kako hrana sto po mnogute indijanski legendi i ne e za cudenje za demonski sustestva koi lovele lugje dlaboko vo sumata .
za da proraboti teorijata so noevata arka prvo treba da se potvrdi edna stara teorija deka imalo potop do sega nikoj ne utvrdil a nitu pa ima dokaz za toa da upati deka nekogas zemjata vo svoeto minato bila potopena. taka da ovaa teorija zaedno so teorijata na za genezata na covekot od ufo dovolen e videovo od Predator
Добро.јas bi rekol vrska nema ova so si go pisal zosto eve zosto
Тема дека сме биле посетувани од вонземјани во минатото јас немам сретнато ...па ако имаш нешто во врска со тоа слободно кажи а за темава дали треба да постои или да се спои со друга тема е одлика на админите или модераторитеАбе аман,најмалку во 10 теми се има зборувано за ова сега нова тема ли ?