- Член од
- 26 октомври 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 1.167
АНАРХИЈА НЕ Е ХАОС, АНАРХИЈА Е РЕД БЕЗ КОНТРОЛА
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оксиморон.АНАРХИЈА НЕ Е ХАОС, АНАРХИЈА Е РЕД БЕЗ КОНТРОЛА
Оксиморон.
Контролата - организацијата е таа што го создава редот......затоа ми личи на оксиморон.Aко беше друг збор освен ред, тогаш да.
АНАРХИЈА НЕ Е ХАОС, АНАРХИЈА Е РЕД БЕЗ КОНТРОЛА
Bev I odam na sobiri vo skopje znam kako e oti ne sum gatalec tuku patalec a ima I drugi so slicni gledista.
Контролата - организацијата е таа што го создава редот......затоа ми личи на оксиморон.
За еден анархист, не треба да има разлика меѓу блекбери и било каков друг мобилен телефон.А анархистите со блек бери телефончиња и срања од тој тип се бројат на прсти.
Анархист не смее да има телефон. Сите телефони се направени од корпорации кои тежат минимум 1 милијарда. Телефонот работи на мрежа која е сопственост на друга, уште повредна корпорација, и ги собира сите податоци од анархистот за да ги продаде на 100 други корпорации кои му сервираат реклами на анархистот, за да купи уште прозиводи и да има поугоден анархистички живот.За еден анархист, не треба да има разлика меѓу блекбери и било каков друг мобилен телефон.![]()
За еден анархист, не треба да има разлика меѓу блекбери и било каков друг мобилен телефон.![]()
Анархист не смее да има телефон. Сите телефони се направени од корпорации кои тежат минимум 1 милијарда. Телефонот работи на мрежа која е сопственост на друга, уште повредна корпорација, и ги собира сите податоци од анархистот за да ги продаде на 100 други корпорации кои му сервираат реклами на анархистот, за да купи уште прозиводи и да има поугоден анархистички живот.
Голем грев е за децава...Точно. Ама не е грев (голем) ако имаш некој утепан телефон, што изгледа како безжичен телефон, чисто за да бидеш достапен за луѓето. Јасно ни е на сите (се надевам) потеклото на мобилните, но голем успех е и во овој капиталистички систем, користењето на продуктите од оваков тип да го сведеш на минимум. Има некои не користат ништо од тоа. Секој со своето, haters gonna hate, а мене секогаш ќе ми бидат најбитни мислата кај човек и обидот за нејзина реализација, а вие слободно продолжете да барате недостатоци.
И со ова ги закопа сите анархисти, ги засрами и засекогаш ја уништи нивната идеологија. Абе иди бегај!
Голем грев е за децава...
![]()
Истото важи и за компјутерот кој го користиш. Можеш да најдеш уште сто слични изговори, но факт е дека користиш алатки на капитализмот за лична придобивка (ентертејмент, полесна комуникација со другарките) а не само за 'борба против системот'. Што ако нивното користење си го свела на минимум кога си ги платила како и секој друг и директно ја поддржуваш експлоатацијата на црнчиња по Африка...
Ја сум самиот во добра мерка анархист и дури и да сакам не би можел да ги критикувам. Ти и твоите истомисленици не сте анархисти, туку багра немиени и припрости борци против замислен непријател. Ако корпорациите можат да нарачаат кастом мејд непријател, би ве нарачале вас.