Анархија

• Креатор на темата Креатор на темата anarchy
  • Време на започнување Време на започнување
АНАРХИЈА НЕ Е ХАОС, АНАРХИЈА Е РЕД БЕЗ КОНТРОЛА

Никој не вика дека анархијата експлицитно задава хаос. Немањето на некој што ќе ме сопре да ги убијам сите наставнички од основно имплицира хаос.
Чудни ми се денешниве анархисти со блекберија и пацифистички идеологии. Јас уште чувам гигабајти литература за секој можен експлозив, ладно оружје, отрови итн. Заедно со есеите од Кропоткин и куп летоци.

Тоа се само зборови. Анархија, демократија, утопија, комуна...
Тоа се социјални варијации за кои целокупното човештво е одговорно. Човекот како единка, дури и политичка, може само да ги дефинира овие нешта, но и самиот тој е заробен во функционалноста на такво општество.
За да се смени или делува на нешто - потребна е моќ, политичка или друга.
Човекот како најниска и основна единица во тој систем може и треба да се избори за својата територија, како секое животно, тие се анималните бази во неговиот ген, да се избори за своето емоционално и духовно просветлување, за својата информираност и едуцираност.
Тоа се два пата, со по две двоења.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nex
I'm not so chronic. I'm artist and weed is my ignition, and, I'm more like the guy on the Himalayas, lost in his one with the nature, a poet living 19 years there on the mountain, surrounded by the birds, bees, the indica...
I'm just poetic in the matter of cannabis. Medicine against depression, anxiety.
I know about some families growing here. They has it as a tradition, you know. In Pakistan, they grow the plant for thousand of years and make hasheesh. In Morocco - same, and here, the Albanians, and some gardeners in the south, they have some stash buried under stale shit. Nobody looks in the cow-shit, you know, and they use this mixed with any animal droppings, for the gardening. The afghan type seems to like goat shit fertilizer, and it likes bio-surrounding similar to that of the hazel-nut. Lot of water + nice sun hours, = river valleys, where the spring floods left the old leaves and all that mountain weeds, flowers, died in the winter. And, afghan pick up all that taste in it, and made the really kushy buds, with up to 15% thc in them. Perfect hash.
attachment.php

So they keep the jars in the outdoor near stale pile, and it cures itself, because the shit during winter ferments, and it's warm, 20C, and larvas and worms can thrive the winter... Sometimes it's happening so strong chemical reaction, that the pile could light itself up. Because of all that straws dried there. I know such kush I found, laying in the pile for 10 years. What price is ounce of this almost hashish like brick?

Ke naterate covek da se registrira za zal vo okolnosti vo koi (uzivajki vo moeto blago kafe!) I citajki go povtorno Dawkins, vkusot na karelia....se toa da mu upropastite!!!

Jazk.

Bi sakal prvenstveno da ukazam nesto sto e ocigledno odnosno ne sekoj koj znae deka nikogas nema da ima anarhija poradi poveke pricini I faktori od koi dominanten e coveckiot...e vsusnost jas:-)

Toa fizicki ne e mozno neli.

Bev I odam na sobiri vo skopje znam kako e oti ne sum gatalec tuku patalec a ima I drugi so slicni gledista.

Лажеш! Како прво, познаваш само двајца анархисти, како второ, ниту си бил, ниту ќе бидеш на некој анархистички собир. Знам буквално за секој собир што се случува. Немаш никаква допирна точка, ниту поврзаност со тие луѓе. Лажеш, шпиунираш и лаеш по форуми и нормално, шириш дезинформации. Сме се дрогирале, види си ги неповрзаните постови прво, цел форум те исмева!

Контролата - организацијата е таа што го создава редот......затоа ми личи на оксиморон.

Каде гледаш тука оксиморон? Доколку контролата доаѓа од самоконтрола, значи јас си поставувам граници и не го правам она што не сакам да ми биде направено мене?

Добро напишано, затоа ќе ти ги простиме грешките. :)
Да, добро го имаш опишано лицемерието на НЕКОИ анархисти денес, како ти, така и повеќе луѓе на темата. Ама не можеш ова да им го кажуваш на луѓе кои одамна живеат надвор од системот. Сепак, не секој анархист смета дека ова е најдобро решение. Некои сметаат дека е потребно да се остане внатре и да се делува од таму. А анархистите со блек бери телефончиња и срања од тој тип се бројат на прсти.

За еден анархист, не треба да има разлика меѓу блекбери и било каков друг мобилен телефон. :)
Анархист не смее да има телефон. Сите телефони се направени од корпорации кои тежат минимум 1 милијарда. Телефонот работи на мрежа која е сопственост на друга, уште повредна корпорација, и ги собира сите податоци од анархистот за да ги продаде на 100 други корпорации кои му сервираат реклами на анархистот, за да купи уште прозиводи и да има поугоден анархистички живот.

За еден анархист, не треба да има разлика меѓу блекбери и било каков друг мобилен телефон. :)

Точно. Ама не е грев (голем) ако имаш некој утепан телефон, што изгледа како безжичен телефон, чисто за да бидеш достапен за луѓето. Јасно ни е на сите (се надевам) потеклото на мобилните, но голем успех е и во овој капиталистички систем, користењето на продуктите од оваков тип да го сведеш на минимум. Има некои не користат ништо од тоа. Секој со своето, haters gonna hate, а мене секогаш ќе ми бидат најбитни мислата кај човек и обидот за нејзина реализација, а вие слободно продолжете да барате недостатоци.

Анархист не смее да има телефон. Сите телефони се направени од корпорации кои тежат минимум 1 милијарда. Телефонот работи на мрежа која е сопственост на друга, уште повредна корпорација, и ги собира сите податоци од анархистот за да ги продаде на 100 други корпорации кои му сервираат реклами на анархистот, за да купи уште прозиводи и да има поугоден анархистички живот.

И со ова ги закопа сите анархисти, ги засрами и засекогаш ја уништи нивната идеологија. Абе иди бегај!

Точно. Ама не е грев (голем) ако имаш некој утепан телефон, што изгледа како безжичен телефон, чисто за да бидеш достапен за луѓето. Јасно ни е на сите (се надевам) потеклото на мобилните, но голем успех е и во овој капиталистички систем, користењето на продуктите од оваков тип да го сведеш на минимум. Има некои не користат ништо од тоа. Секој со своето, haters gonna hate, а мене секогаш ќе ми бидат најбитни мислата кај човек и обидот за нејзина реализација, а вие слободно продолжете да барате недостатоци.
Голем грев е за децава... :icon_lol:

child_labor_-_colta.jpg

Истото важи и за компјутерот кој го користиш. Можеш да најдеш уште сто слични изговори, но факт е дека користиш алатки на капитализмот за лична придобивка (ентертејмент, полесна комуникација со другарките) а не само за 'борба против системот'. Што ако нивното користење си го свела на минимум кога си ги платила како и секој друг и директно ја поддржуваш експлоатацијата на црнчиња по Африка...

И со ова ги закопа сите анархисти, ги засрами и засекогаш ја уништи нивната идеологија. Абе иди бегај!

Ја сум самиот во добра мерка анархист и дури и да сакам не би можел да ги критикувам. Ти и твоите истомисленици не сте анархисти, туку багра немиени и припрости борци против замислен непријател. Ако корпорациите можат да нарачаат кастом мејд непријател, би ве нарачале вас.

Голем грев е за децава... :icon_lol:

child_labor_-_colta.jpg

Истото важи и за компјутерот кој го користиш. Можеш да најдеш уште сто слични изговори, но факт е дека користиш алатки на капитализмот за лична придобивка (ентертејмент, полесна комуникација со другарките) а не само за 'борба против системот'. Што ако нивното користење си го свела на минимум кога си ги платила како и секој друг и директно ја поддржуваш експлоатацијата на црнчиња по Африка...

Знам. Свесна сум. Ама тоа што имам компутер и сум го поддржала на некој начин ова погоре, не значи дека ми е ок и се согласувам да биде така. Затоа и делувам, за подобро утре. Сите овие продукти може да постојат и во општество за кое се залагаме, без никој да биде експлоатиран.

Имаш поента некоја или ќе ја тупиш додека не се раздени?

Ја сум самиот во добра мерка анархист и дури и да сакам не би можел да ги критикувам. Ти и твоите истомисленици не сте анархисти, туку багра немиени и припрости борци против замислен непријател. Ако корпорациите можат да нарачаат кастом мејд непријател, би ве нарачале вас.

Искритикува. Имаш право на свое мислење, немаш право да го наметнуваш и да диктираш кој и што е. Ептен анархистички од твоја страна. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom