во секој случај инфекција. Ако немаш проблем (камен, ово, оно) со бубрезите, веројатно ќе ти треба упат за микробиологија. Што ти кажа матичниот?Покачени леукоцити во мокрача х4.
Може ли да е некоја бактерија?![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
во секој случај инфекција. Ако немаш проблем (камен, ово, оно) со бубрезите, веројатно ќе ти треба упат за микробиологија. Што ти кажа матичниот?Покачени леукоцити во мокрача х4.
Може ли да е некоја бактерија?![]()
![]()
Ти си точно на горната граница за нормална вредност на железо, 30 е токму таа вредност.здраво.имам едно прашање. дали железо повисоко од 15 долго време во крвта е токсично.Случајно еден доктор на ртс збореше за железото и кажа дека дури високото ниво на железо е полошо од ниско. Јас веќе долго време имам железо 30 и хемоглобин 16,17.![]()
и јас истово го мислев ... ама ете матичната ми кажа дека требало да донирам крв бидејќи подолго време ми е така високо железото веќе 10 годиниТи си точно на горната граница за нормална вредност на железо, 30 е токму таа вредност.
Нема страв за паника ако се друго ти е исто така во нормала.
Добра е. Внимавај малце со мрсна храна, џигерот почнал да се замастува.Бев многу болен да кажам почеток на Март и имав кашлица цел месец..Помина се тоа ама еве кашлицата ми се врати едно 3 недели како да имам нешто во грло па мора мало искашлување да се симне надоле па пак се качува нагоре итн итн да го исчистам грлото.Отидов направив крвна слика и бриз ми земаа од нос и грло и испаднаа негативни на патогени бактерии...Крвната слика ми рече матичната ми била океј само малце холестеролот 0и сум немал инфекција и ми даде лоратадин да не е на некоја алергиска база...Второ мислење ако можеПрегледај го приврзокот 255148
Бев многу болен да кажам почеток на Март и имав кашлица цел месец..Помина се тоа ама еве кашлицата ми се врати едно 3 недели како да имам нешто во грло па мора мало искашлување да се симне надоле па пак се качува нагоре итн итн да го исчистам грлото.Отидов направив крвна слика и бриз ми земаа од нос и грло и испаднаа негативни на патогени бактерии...Крвната слика ми рече матичната ми била океј само малце холестеролот 0и сум немал инфекција и ми даде лоратадин да не е на некоја алергиска база...Второ мислење ако можеПрегледај го приврзокот 255148
Јас нема да се согласам и ќе кажам дека оваа крвна слика НЕ Е добра. Повеќе овошје и зеленчук, скрати на зејтини/пржена храна, сирења, кашкавали, меса и слично. Леб исто намали и благо.
Направи ре-тест за некоја недела, глукозата на гладно ти е во предијабет ниво, ама заради кортисол треба да се провери неколку пати за да се знае, е сега кај тебе има и заместена јетра, која НАЈЧЕСТО но не секогаш оди во комбинација со резистенција/предијабет/почетна фаза, поготово кога има липиди покачени во комбинација со триглицериди е заебана работа. Прашање, колку си тежок, колку години имаш, дали имаш стомак итн.
Исто така холестеролот т.е. LDL треба да се провери, според ова што го гледам не делува ветувачки.....нова крвна слика за 3-4 недели, гладен даде крв така?
Е сега ме уплаши брат....Години 35 правам утре....килажа едно 105 крупен дечко сум.Факт е дека сум повеќето по прженото и скарата и слаба тачка ми се наполитанките.
Крв кога давав испадна непласки али дека беше сабајле и не бев јаден отидов да извадам.
Е сега ме уплаши брат....Години 35 правам утре....килажа едно 105 крупен дечко сум.Факт е дека сум повеќето по прженото и скарата и слаба тачка ми се наполитанките.
Крв кога давав испадна непласки али дека беше сабајле и не бев јаден отидов да извадам.
Претходниот ден што јадеше?Е сега ме уплаши брат....Години 35 правам утре....килажа едно 105 крупен дечко сум.Факт е дека сум повеќето по прженото и скарата и слаба тачка ми се наполитанките.
Претходниот ден што јадеше?
Три дена, умерена исхрана, за да се добие идеална слика за вредностите.Ауу само ке те излажам не знам.Во среда сабајле ми земаа крв така да не памтам.Ама гарант било нешто печено или пржено зборам за вечера а пред спиење дефинитивно сум јадел нешто слатко...
Dzam ti e krvnata slika, neka ne te plasat, normalno pazi si se i jadi si ovosje zelencuk i vezbanje umereno.Ауу само ке те излажам не знам.Во среда сабајле ми земаа крв така да не памтам.Ама гарант било нешто печено или пржено зборам за вечера а пред спиење дефинитивно сум јадел нешто слатко...
+1Dzam ti e krvnata slika, neka ne te plasat, normalno pazi si se i jadi si ovosje zelencuk i vezbanje umereno.
Pozdrav,