AMIGA 500

• Креатор на темата Креатор на темата SvabaGeneral
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јануари 2006
Мислења
35
Поени од реакции
0
PAZETEJA JA TEMAVA:

:angry2: da ne se najde nekoj slucajno so seuste znae da snima igrici za AMIGA 500
AMIGA%20500+.jpg

ja najdov vo podrum ama nemam niso so so da ja probam.
ja dobiv na podarok ko mal toptan so se disketi ama jas gi sjebav i poslem ja zabataliv
Simnav od internet
igrici ADF gi snimam na flopi i amigata ne ja cita

SvabaGeneral напиша:
PAZETEJA JA TEMAVA:

:angry2: da ne se najde nekoj slucajno so seuste znae da snima igrici za AMIGA 500
 AMIGA%20500+.jpg

ja najdov vo podrum ama nemam niso so so da ja probam.
ja dobiv na podarok ko mal toptan so se disketi ama jas gi sjebav i poslem ja zabataliv
Simnav od internet
igrici ADF gi snimam na flopi i amigata ne ja cita

Хахаххах дали имаш такво чудо дома :))) инаку мислам дека потребно ти е додатно флопи за да можеш да стартоваш игри оти целиот оперативем систем со кој работи амигата (мислам дека беше мекинтош) се стартова од една или две дискети и мислам дека мораш една од тие две дискети да имаш ставено во АМИГАТА па по моја логика мислам дека потребно е да имаш усте едно флопи.
ова ти го кажува еден аматер кој има АМИГА дома и му фајќа пајажини поарно види друго мислење од некој друг ако може да ти објасни.

Инаку Амигата ја чувам за по 20 години да ја дадам на музеј

друже у музеј прати ја повеке пари ке земеш

иам Commodore64 83то годиште, дискетна, коала и штапмач. колку кеш давате за ова?

Ааа Amiga 500 мојата втора љубов, првата беше Amstrad CPC 464. Другар немој да си ја џитнал у канта Амигата, поарно дај ми ја мене оти мојата јас си ја продадов. :( Незнам како ќе треба да ги снимиш од компјутер за Амига оти не сум запознаен тоа како се прави. Најпрво види дали ти е само Amiga 500 не проширена на 1 MB, оти може затоа не ти ги пушта игрите. Доколку играта е направена за Amiga 1200 или Amiga 2000 нема да ја пушта на Amiga 500. Инаку оперативен систем за Amiga 500 е Workbench базиран на UNIX, за појаките верзии е AmigaOS исто така базиран на UNIX. Инаку Amiga 500 користеше флопи дискети со едно дупче и капацитет од 880 KB, ама ако се направи уште една дупка на другата страна на оригиналните флопија со една дупка се "прошируваат" на 1,44 MB :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom