- Член од
- 23 јануари 2006
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 0
PAZETEJA JA TEMAVA:
:angry2: da ne se najde nekoj slucajno so seuste znae da snima igrici za AMIGA 500
ja najdov vo podrum ama nemam niso so so da ja probam.
ja dobiv na podarok ko mal toptan so se disketi ama jas gi sjebav i poslem ja zabataliv
Simnav od internet
igrici ADF gi snimam na flopi i amigata ne ja cita
:angry2: da ne se najde nekoj slucajno so seuste znae da snima igrici za AMIGA 500
ja najdov vo podrum ama nemam niso so so da ja probam.
ja dobiv na podarok ko mal toptan so se disketi ama jas gi sjebav i poslem ja zabataliv
Simnav od internet
igrici ADF gi snimam na flopi i amigata ne ja cita
)) инаку мислам дека потребно ти е додатно флопи за да можеш да стартоваш игри оти целиот оперативем систем со кој работи амигата (мислам дека беше мекинтош) се стартова од една или две дискети и мислам дека мораш една од тие две дискети да имаш ставено во АМИГАТА па по моја логика мислам дека потребно е да имаш усте едно флопи.
Незнам како ќе треба да ги снимиш од компјутер за Амига оти не сум запознаен тоа како се прави. Најпрво види дали ти е само Amiga 500 не проширена на 1 MB, оти може затоа не ти ги пушта игрите. Доколку играта е направена за Amiga 1200 или Amiga 2000 нема да ја пушта на Amiga 500. Инаку оперативен систем за Amiga 500 е Workbench базиран на UNIX, за појаките верзии е AmigaOS исто така базиран на UNIX. Инаку Amiga 500 користеше флопи дискети со едно дупче и капацитет од 880 KB, ама ако се направи уште една дупка на другата страна на оригиналните флопија со една дупка се "прошируваат" на 1,44 MB