Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Wow
e7fa01cc652a0124ed5406e571c9ad99.jpg

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Каков off season имаме засега..
А сега? :D

Deshaun Watson во Browns, 230 милиони 5 години, мислам дека три прва рунда пикови во 2022-2024, плус некој трета и четврта рунда.

Плус, Џуџу во Чифс на една година 10 милиони. Има доста интересни free agency потпишувања.

Едно е сигурно: AFC запад и север ќе бидат кланица.

Нема шанси Ватсон 5 години да биди во лигата после се што се случуваше, најлош трејд во историјата е ова покрај 3те пика и 230М гарантирани. Уба работа за него во Браунс покрај парите е и полесната транзиција од една портокалова униформа во друга.

А сега? :D

Deshaun Watson во Browns, 230 милиони 5 години, мислам дека три прва рунда пикови во 2022-2024, плус некој трета и четврта рунда.

Плус, Џуџу во Чифс на една година 10 милиони. Има доста интересни free agency потпишувања.

Едно е сигурно: AFC запад и север ќе бидат кланица.
И тоа сите пари гарантирани, со тоа што сезонава base salary 1 милион ставиле, заради евентуална суспензија. :pos: Страшен е Вотсон али многу багаж носи, што некогаш може да е критично (hint AB).
Сејнтс го исчистија целиот кеп (како и секоја оф сезона), и мислам дека е blessing in disguise што не го земаа Вотсон. Ќе го потпишат Винстон кој играше одлично пред повредата, имаат доста кеп за да го re-sign, остана 18тиот пик што би требало да оди за солиден WR и има опции за интересни free agents.
Ален Робинсон во Ремс мислам ја затвара вратата на ОБЈ/Вудс, не може со 5 рисивери да се, иако на папир ова е страшен wr corps. Хулио очекувам во Томпа Беј да заврши :D

И тоа сите пари гарантирани, со тоа што сезонава base salary 1 милион ставиле, заради евентуална суспензија. :pos: Страшен е Вотсон али многу багаж носи, што некогаш може да е критично (hint AB).
Сејнтс го исчистија целиот кеп (како и секоја оф сезона), и мислам дека е blessing in disguise што не го земаа Вотсон. Ќе го потпишат Винстон кој играше одлично пред повредата, имаат доста кеп за да го re-sign, остана 18тиот пик што би требало да оди за солиден WR и има опции за интересни free agents.
Ален Робинсон во Ремс мислам ја затвара вратата на ОБЈ/Вудс, не може со 5 рисивери да се, иако на папир ова е страшен wr corps. Хулио очекувам во Томпа Беј да заврши :D
Еве го Вудс во Тенеси.

Инаку јас лошо гледам или платата на ТБ оваа година е 10 милиони, a cap hit е 20 милиони?

Мет Рајан во Индианаполис. :D Конечно асален QB имаат Колтс.

Тајрик Хил у Мајами, ват да фак :eek:
Наводно Хил барал поголема плата од Чифс, а овие неможеле дa му дадат заради cap space.
Новиот договор му бил 4 години 120 милиони, 72 загарантирани.

Тајрик Хил у Мајами, ват да фак :eek:
Наводно Хил барал поголема плата од Чифс, а овие неможеле дa му дадат заради cap space.
Новиот договор му бил 4 години 120 милиони, 72 загарантирани.
Канзас мислам немаат толку cap space и не знам што му понудиле ама ова е WTF трејд стварно.
Сега читам, проблемот бил во продолжувањето на договорот, веројатно затоа што договорот на Махоумс доаѓа за наплата.

Прва рунда пик оваа година (29ти, малтене втора рунда), плус втора рунда во овој драфт.

Според мене его потег е ова, ради трејдот на Даванте. После 2 утакмици ќе излезе од терен како АБ кога ќе види што значи Туа да (не) ти подава место Махоумс.

JuJu na aparatima, valjda mislese deka ke bide labav i nema da bide vo full coverage pokraj Hill.
Okej trade, za razlika od toa sto dobija GB

JuJu na aparatima, valjda mislese deka ke bide labav i nema da bide vo full coverage pokraj Hill.
Okej trade, za razlika od toa sto dobija GB
Не можиш да споредваш, Адамс немаше договор со пакерс и ќе играше со франчајз таг, максимум извадија пакерс од ситуацијата

Не можиш да споредваш, Адамс немаше договор со пакерс и ќе играше со франчајз таг, максимум извадија пакерс од ситуацијата
Можда во оваа ситуација да, ама мене многу ми е чуден нивниот пристап, јас уште лани кога беше драмата со Роџерс би ги дал и двајцата за добар драфт капитал или играчи, и со еден просечен КБ (еве Бејкер е слободен, или на драфтот лани кога имаше добра година на КБ) може да стигнеш до СБ, мислам дека ја промашија годината за ребилд.
Нема шанси со Арон да освојат СБ според мене.

Типичен несфатлив црнчуга потег на НФЛ играч, односно сфатлив само како cash me in - for the rest I don't care.

За разлика од НБА каде што во голема мера играчите притискаат да бидат трејдани или да потишат во конкурентен тим, во НФЛ најчесто гледаме вакви потези, каде што од контендер некој играч оди во bottom half team за голем договор.

Сфатлив е едино од тоа гледиште дека НФЛ е фул контакт спорт и една повреда може да те сјебе многу и зашто да не си ја искористиш сега шансата да искешираш 25м по сезона и да ризикуваш следната да ти нудат 10 ако влечеш некоја повреда.

Значи сфатливо само од погледот на парите, од поглед на компетитивност, нема никаква логика да отидеш од тим со најдобриот квотербек во лигата, тим организиран врвно на сите нивоа во тим каде што квотербек ти е Туа Тралалавола, преценето муфљузче односно сеоски Ламар Џексон.

Од друга страна пак Мајами го зема и Мосерт, сега и Тајрик Хил, го имаат Гесицки (топ 10 ТЕ во секое време) плус сега и Армстад во офанзивната линија. Ако ја гледаме јачината на the offense corps Мајами има напад за плејоф и загарантирано второ место во AFC East и плејоф. Но мислам дека заради прецентиот квотербек нема ни втори во АФЦ да бидат а ни во плејоф на крај. Го потпишаа и Теди Бриџвотер кој и покрај таква повреда мислам дека ќе им биде боље избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom