Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што се однесува до цените кај нас, во право си, ама кај нас доцнат со исправање на цените. Phenom II 920 е 220 евра, по перформанси споредлив со Q9400, а нешто поевтин. Плус се работи за цената на целата платформа, ако земеш i7 ќе ти треба и ддр3 и нова плоча ( и двете работи изгор скапи). А за играње( што мене ме интересира) i7 не отскокнува доволно за да ги потрошам тие екстра пари. Ни приближно.Па во Сет го нема Phenom II.Што се мачиш да се расправаш, не ми е јасно.Тој Phenom што го имаат во Сет не е во рангот на Е8400, а камоли Q9300, а да не прајме муабет за Core i7.
AMD е пропала ствар, дури и во цена/перформанси не ги бива повеќе.
Ова не се брои во вкупната цена на ПЦ-тоШто се однесува до цените кај нас, во право си, ама кај нас доцнат со исправање на цените. Phenom II 920 е 220 евра, по перформанси споредлив со Q9400, а нешто поевтин. Плус се работи за цената на целата платформа, ако земеш i7 ќе ти треба и ддр3 и нова плоча ( и двете работи изгор скапи). А за играње( што мене ме интересира) i7 не отскокнува доволно за да ги потрошам тие екстра пари. Ни приближно.
АМД се подобри, но Интел инвестира пари во производителите на софтвер и налага да не се имплементираат најновите benchmarks за АМД јадрото. И се на се, во 90% од програмите Phenom2 е имплементиран како Phenom... што значи нема максимално и оптимално искористување на перформансите.A bre spored ova sto citav site ste za InteL poveketo ne sepak AMD spored mene e podobar.
end of discustion
А видете го ова:
![]()
АМД се подобри, но Интел инвестира пари во производителите на софтвер и налага да не се имплементираат најновите benchmarks за АМД јадрото. И се на се, во 90% од програмите Phenom2 е имплементиран како Phenom... што значи нема максимално и оптимално искористување на перформансите.
Споредете АМД и Интел на дос основа, па да видите како ке излезе резултатот. i7 и Phenom се исти во резултатите.
Еве го видеото од ОС