Ало, брза помош?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Се чудите зошто им треба толку време да дојдат?
Не е поради гужвата, нешто друго е во прашање... А денес дознав што.

Па и они се души... Зошто да не к'снат сладолетче во Малага?

Кисел дај не заебавај. ако застанале луѓето да земат сладолет не правете спектакли од тоа нај веројатно се вракале од интервенција или носеле пациент од друг град па застанале на враќање да се засладат како и дае сигурно не биле тргнале на интервенција па застанале да купат сладолед. Проблемот е во друго премалку возила околу 20 возила исправни не исправни го опслужувааѕ цело скопје и скопска околина преку 400.000 жители превезуваат пациенти на дијализа а бројот на возила е непроменет уште од 60 сетите години, лично сум бил сведок на собраќајка во којашто поради повредите што ги имаше дечкото ни беше страв да го подигнеме па моравне да чекаме брза помош, не е службата крива криви се некој други, на скопје му требаат најмалку 150 до 200 возила за да функционира како што треба таа служба,и лекарски тимови кој ке работат во таа служба. во цел свет на 500 жители има две возила само овде на 5000 има две возила не бива затоа умира народ дур стигнат пустите.Наместо глупави закони за општини требаше да се донесе закон со кој се задолжува да оформи ургентни тимови со возила и персонал за да има навистина брза помош.

Кисел дај не заебавај. ако застанале луѓето да земат сладолет не правете спектакли од тоа нај веројатно се вракале од интервенција или носеле пациент од друг град па застанале на враќање да се засладат како и дае сигурно не биле тргнале на интервенција па застанале да купат сладолед. Проблемот е во друго премалку возила околу 20 возила исправни не исправни го опслужувааѕ цело скопје и скопска околина преку 400.000 жители превезуваат пациенти на дијализа а бројот на возила е непроменет уште од 60 сетите години, лично сум бил сведок на собраќајка во којашто поради повредите што ги имаше дечкото ни беше страв да го подигнеме па моравне да чекаме брза помош, не е службата крива криви се некој други, на скопје му требаат најмалку 150 до 200 возила за да функционира како што треба таа служба,и лекарски тимови кој ке работат во таа служба.
Oколу болдот, се читаш колку си контрадикторен?:tapp:
Викаш дека е во ред што застанале луѓето да јадат сладолед, а не се прашуваш со кое возило? Се застанува ли сладолед да се купи со возило на кое пишува БРЗА ПОМОШ? :tapp:
На некого може животот да му зависи додека они си го ладат. Ако има премалку возила, не треба да ги злоупотребуваат за свое задоволство-сладолед. Најмизерно е тоа што возачот (без бел мантил) си стоеше покрај комбето, а ДОКТОРОТ у МАНТИЛ отиде да земе за сите сладолед. Ни мање ни више се задржа околу 10 мин. Што ако у тие 10 минути некој умрел чекајќи возило на брза помош?

Oколу болдот, се читаш колку си контрадикторен?:tapp:
Викаш дека е во ред што застанале луѓето да јадат сладолед, а не се прашуваш со кое возило? Се застанува ли сладолед да се купи со возило на кое пишува БРЗА ПОМОШ? :tapp:
На некого може животот да му зависи додека они си го ладат. Ако има премалку возила, не треба да ги злоупотребуваат за свое задоволство-сладолед. Најмизерно е тоа што возачот (без бел мантил) си стоеше покрај комбето, а ДОКТОРОТ у МАНТИЛ отиде да земе за сите сладолед. Ни мање ни више се задржа околу 10 мин. Што ако у тие 10 минути некој умрел чекајќи возило на брза помош?

Sigurno ako imale pacient nemale da zastanat po sladoled,verojatno se vrakale ..

Sigurno ako imale pacient nemale da zastanat po sladoled,verojatno se vrakale ..
Додека они се разладувале со сладолед и го загрозувале животот на учесниците во сообраќајот, некој кој имал потреба од итна помош, можеби си починал од чекање.

Со оглед на тоа дека возниот парк на клиники е голем колку возниот парк на стечаец, додека одат со тоа возило по сладоледи, можат да го отстапат за други доктори и парамедицинари да одговорат на повици на граѓаните. Малага им е на колку, километар воздушна линија? Истиот тој доктор ќе ме советува мене да водам здрав живот утре а тој не оди пеш по сладолед :icon_lol:

Плус ова е десено мај месец, мал милион луѓе поради топлото време имаат проблем со притисок.

Не сум знаела дека за време на пауза е чудно лекарите да си купат нешто за јадење :)
Не сум знаела дека е чудно и забрането ус пат на враќање да купат тоа што им треба.

П.С. This video has been removed by the user.

Не сум знаела дека за време на пауза е чудно лекарите да си купат нешто за јадење :)
Не сум знаела дека е чудно и забрането ус пат на враќање да купат тоа што им треба.

П.С. This video has been removed by the user.

Не сфаќаш... знаеш ли колку повици за брза помош дневно има на клиники и дека тоа едно возило мора во најбрз можен рок да се враќа на паркингот на клиники?

Не сфаќаш... знаеш ли колку повици за брза помош дневно има на клиники и дека тоа едно возило мора во најбрз можен рок да се враќа на паркингот на клиники?

Можеби возилата за Брза Помош не се многу, ама не се ни малку. Постојат и други возила, постои и друга клиника најпосле. И да, 2 минути мање/више исто ти е.

Можеби возилата за Брза Помош не се многу, ама не се ни малку. Постојат и други возила, постои и друга клиника најпосле. И да, 2 минути мање/више исто ти е.
Мало си, ќе учиш биологија а и во животот понатамошен ќе се најдеш во муабет со лекари и ќе сфатиш дека во медицината секундите злато вредат.

Душичка бе :back:
Да имаме одпојќе возила за итна помош, па да лупнеш вакво нешто. Ама кај нема доволно возила, па уше и за СЛАДОЛЕД купување ли да се користат?
Не сум знаела дека е чудно и забрането ус пат на враќање да купат тоа што им треба
:pos: :pos: :pos:

Ах бе Гвујова пионерке, може да ми кажеш која е таа друга клиника? Дај ако не, ко ќе ми се пријаде и мене сладолед, да ми донесат со брза помош. Шо викаш а?
И ме интересира за што плаќа народот здравствено осигурување, кога во законот за здравствено осигурување - ПРАВО НА ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ член 9 точка 3 јасно стои дека основните здравствени услуги се укажување на итна медицинска помош, вклучувајќи и превоз со санитетско возило кога е тоа неопходно.
Повели запознај се со законот за здравствено осигурување

п.с.2 минути за некого се МНОГУ.

Ах бе Гвујова пионерке, може да ми кажеш која е таа друга клиника? Дај ако не, ко ќе ми се пријаде и мене сладолед, да ми донесат со брза помош. Шо викаш а?

Ејјј сега од твојов пост ми текна зошто стандардите за вештачко дишење и реанимирање се покачија од 1 вдишување 60 масирања, на 2/30 па на 2/15 па кај и да е ќе дојдат на 2/10 . Поради сладоледите на нашиве лекари е тоа, и да погинеш, колико можеш ќе се спасиш :pos:

Те молам да не ги мешаш моите мислења со политика. Жал ми е што на форумов нема подфорум политика, па таму да видевме која чива пионерка е :)
Вака, твоето мислење е најобична провокација. Не паѓам на ниски провокации :pipi:
Попусто си трошев време на реплика :)

Те молам да не ги мешаш моите мислења со политика. Жал ми е што на форумов нема подфорум политика, па таму да видевме која чива пионерка е :)
Вака, твоето мислење е најобична провокација. Не паѓам на ниски провокации :pipi:
Попусто си трошев време на реплика :)
И за шо потроши време на реплика? :raz:
Јас ти поставив прашања, се надевам ќе ме удостоиш со одговор.
Ако не ти се јасни прашањата да ти ги повторам или болдирам?

Abe ajde I tie se luge , so treba tie da ispopagaat od toplo ? Pa da nema koj da odi ni za 10 min ? Taka da tie 2 min za sladoled i vredele .. Pa i doktorite se od krv i meso .. Ne sednale vo slatkarnica ili vo kafic pa da se pravi tolkava galama ! :))

Додека они се разладувале со сладолед и го загрозувале животот на учесниците во сообраќајот, некој кој имал потреба од итна помош, можеби си починал од чекање.

Што правите скандали со тој сладолед може од Гевгелија на пример до Скопје да возеле и на враќање да речеме застанале и земале нешто за јадење па нека биде тоа и сладолед, па сите се од кр и од месо што мислите вие дека докторите и медицинските лица се машини, па и машини да се нема да может да издржат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom