Алма-М, ваши искуства?

• Креатор на темата Креатор на темата fton87
  • Време на започнување Време на започнување
Airwaves се на фирмата Wrigley исто како и Orbit.
Добро де, ако не ти беше јасна поентата викни ги мама и тато нека ти „изџвакаат“ па нека ти кажат.
Тее......

Не ми се верува фирмава да е шпонска, колку што знам за Тетово бараа лице што владее албански покрај македонскиот!
Алма е фирма за дистрибуција, помегу други производи ги дистрибуира и Вригли. Газдата е Албанец, вработените се мешани, повеке Албанци, има Македонци мислам и Турци.
Вригли е посебна фирма, директорот е Македонец.

Алма е фирма за дистрибуција, помегу други производи ги дистрибуира и Вригли. Газдата е Албанец, вработените се мешани, повеке Албанци, има Македонци мислам и Турци.
Вригли е посебна фирма, директорот е Македонец.
Не.
Вригли и Орбит се под Алма-м (Албанци).
Орбит е бренд под Вригли. Аман.
На сите Орбит мастики пишува Вригли.
Нестле исто така носи Алма-М, али сметам дека тоа е еден дел од Нестле производите, другиот дел ги носи некој Адриатик, тие не сум сигурен дека се Албанци.

Многу добра и успешна компанија, на пазарот опстојува повеќе од 20 години. Само за нас македонциве малку е минус што не го знаеме албанскиот јазик и секако ја губиме можноста да бидеме дел од оваа компанија. Во фирмата е се супер, да ти е ќејф да работиш. Само што е малку подалеку па така да за превоз ќе биде потешко и повеќе трошок, освен со кола немаш со што друго да одиш до таму.

Абе мајкаму стара тој шо ја отвори темата прашува колкава плата и се друго како а не кажува зошто му е ....хахаха дечкото од Битола е денес имаше тестирање за двајца комерцијалисти и две марчендајзерки ..само се прашувам зошто не отвори тема кога имаше конкурс да кажи ....Или виде конкурс па си аплицира како тогаш не ти текна на кајгана да отвориш и да напиши а?имаше над 120 пријавени

Не.
Вригли и Орбит се под Алма-м (Албанци).
Орбит е бренд под Вригли. Аман.
На сите Орбит мастики пишува Вригли.
Нестле исто така носи Алма-М, али сметам дека тоа е еден дел од Нестле производите, другиот дел ги носи некој Адриатик, тие не сум сигурен дека се Албанци.
Не знам што е “ не “ ?
Орбит не е спомнат во муабетот. Се подразбира дека се бренд на Вригли....
Значи, Вригли има свое преставништво во Македонија, Вригли д.о.о.
Алма - М е дистрибутер на на производи од Вригли ( Орбит и други...) за Македонија. Исто како што Нелт е дистрибутер на Проктер , пример....Или како што Нелт Србија е дистрибутер баш на Вригли на територија на Србија...

Абе мајкаму стара тој шо ја отвори темата прашува колкава плата и се друго како а не кажува зошто му е ....хахаха дечкото од Битола е денес имаше тестирање за двајца комерцијалисти и две марчендајзерки ..само се прашувам зошто не отвори тема кога имаше конкурс да кажи ....Или виде конкурс па си аплицира како тогаш не ти текна на кајгана да отвориш и да напиши а?имаше над 120 пријавени

Да каже вака јавно, па да има поголема конкуренција?

Не знам што е “ не “ ?
Орбит не е спомнат во муабетот. Се подразбира дека се бренд на Вригли....
Значи, Вригли има свое преставништво во Македонија, Вригли д.о.о.
Алма - М е дистрибутер на на производи од Вригли ( Орбит и други...) за Македонија. Исто како што Нелт е дистрибутер на Проктер , пример....Или како што Нелт Србија е дистрибутер баш на Вригли на територија на Србија...

Го потврдувам болдираново. Од прва рака!

Покрај Нестле, Орбит и уште некои производи, истотака се и партнери со Т-Мобиле за дополнување е-ваучери.

знаеш ти одприлика во што се состои тестирањето , или било кој од форумов , утре идам на тоа тестирање... па мала помош ќе биде добредојдена :)

знаеш ти одприлика во што се состои тестирањето , или било кој од форумов , утре идам на тоа тестирање... па мала помош ќе биде добредојдена :)
Тоа е моето прво работно место, али тогаш немаше тестирање само интервју околу 40 минути беше. Општи прашања и муабет да видат каков речник имаш за комерцијалист.

знаеш ти одприлика во што се состои тестирањето , или било кој од форумов , утре идам на тоа тестирање... па мала помош ќе биде добредојдена :)[/quote

Izvini edno prasanje: Kako pomina na testiranjeto vo Alma M i kakvi logicni prasnaja davaat? Jas odam utre pa bi bilo ubavo ako spodelish so mene :)
[DOUBLEPOST=1443024086][/DOUBLEPOST]Dokolku nekoj od vas znae bil ili ima sluznato ke saka li da spodeli so mene kakvi prasnaja davaat za logicnoto testiranje vo ALMA M? i koi se platite otprilika tamu?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom