Алфите тепале Роми во Битола

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Леле бацињава ама ми биле смешни :pos: Еден вика : Алфа седи до мене со пиштол вперен во глава он ми вика ке пукам. Ја му викам Пукај бе пукај :pos:

Сега си доста мал за да учествуваш на теми во политика, ама во тек на животот ќе научиш дека на човек што нема да загуби, не му се закануваш :)

auuuuu kolku gi mrzam tie alfiteee ... oti ednas ... pa drug pat ... pa ednas koga bevme ... pa eden drug pat ... tepaat kopiljacite :wink:

Леле бацињава ама ми биле смешни :pos: Еден вика : Алфа седи до мене со пиштол вперен во глава он ми вика ке пукам. Ја му викам Пукај бе пукај :pos:

Така вели пред медиумите,кој знае таму со колку кила лајна ги наполнил панталоните?! :raz:

Нека ги толчат ако ме прашувате мене. Немам никаква милост спрема ѓупците. Рак на општеството.

Убаво што ромите не тепале алфи.Тогаш би било страшно :helou:

Сапун. Што е ова бре??? Зошто мене кога излегувам од продавница не ме тепа??? Тепање и малтретирање е тоа што им се случи на мавровските работници а не ова. Ај нека соблече од тепаните некој блуза и ако е дроб син тогаш пеки.

I jas sum za sapun, koga se nema svest drugo resenie nema.Imam recepti od dedo Mengele.

Ние може и да живеем во пост-комунистичка, 'хитлерова' (како политическа географиjа) Европа, но референциите кон газенваген, Аушвиц и т.п. са неуместни. Во случаjот вие, обичните граг'ани во Мк, сте жертва на лоша, глупа политика на властите. Политика од десетилетиjа. И револтот ви мора да е насочен кон нив, а не да се нападат ромите на улицата.

На овие роми со српско (/косовско) и друго граг'анство, би морало вашите власти одамна да им беха вручили one-way tickets to their homeland, да бидат експатриирани. (А вие како граг'ани, по-умните граг'ани мег'у вас, би морало да гласувате за политически опции кои овозможуват ваквата политика, во стил а ла Словениjа/Естониjа/Летониjа и т.н.)

Несмислената политика на власта води до судирите со роми на улицата, за кои секи обичен западноевропеец би казал дека му прават дискомфорт. Коj е виновен?:
1. Власта ви.
2. Вие. Аха, вие, кои сте ги гласали овие ваши влади.
3. Наj-малку виновни са ромите.

Сапун. Што е ова бре???
Haos e, a zosto ? Zatoa sto Amdi se moli da se pustat decata na raat da zimat nekoj denar za leb. Ebati toa supacite koga i od tie glasovi se zavisni.
Denes uste da mi se kacea na hauba, edno se obesilo na retrevizor drugo na prozor so racete i nosot kako krlezi. More.....aj da ne kazam kje me kara Васил, evropeecot.

Е сеа ме уништи брат! :pos2: Само, јас сепак мислам дека не збориш баш комплетна вистина. Јас често одам у Чаир и ниеднаш не сум видел некој да проси на местата кои ги наведов. А Топаана ене им ја каде е. На крајот на Џон Кенеди! Башка шо ниту у Приштина просат, то ест не само шо не просат, нигде ги нема на улица бе! Море само така треба, си знаете вие ај ај :wink:

More ni u Kosovo veke gi nema...sto gi izbrkaa u Makedonija, sto gi prodadoa za rezervni delovi...:)

Несмислената политика на власта води до судирите со роми на улицата, за кои секи обичен западноевропеец би казал дека му прават дискомфорт. Коj е виновен?:
1. Власта ви.
2. Вие. Аха, вие, кои сте ги гласали овие ваши влади.
3. Наj-малку виновни са ромите.
A бе европеец а власта ли е крива што сакала да го фати некојдилер на дрога и притоа се побуниле ѓупците и се десило шо се десило. И знаеш ли што значи некој да биде тепан. Ти сигурно не виде што дадоа тука на вести па сега да кажуваш како и што е. Овие што се бунеа здрави прави влакно од косата не им фалеше. И немој ти па да збориш за дискриминација. Види си прво во твојот двор па после зборувај за туѓи дворови.

edno se obesilo na retrevizor drugo na prozor so racete i nosot kako krlezi. More.....aj da ne kazam kje me kara Васил, evropeecot.

Напротив! Обратно, аз ви се карам за това, че сте наполнили РМ со много 'undesirables', со много чужди елементи. И сам писал за това много години, од оште преди ~10 години по мак-форуми.

И овде, во форумот, никоj од вас не можа да обjасни до сега - зашто нема ни една политическа партиjа у вас, коjа да expound such political aims. Как, зашто во Словениjа одма (?) след осамостоjването 'избркаа', не дадоха словенски граг'анства на "jугословените" нашли се на нивна териториjа, во "нивната" нова "татковина"? Зашто РМ е на другиот полjус - подпушта полно на "jугословените" и нема "македонски политически разум"? Парадокс.

A бе европеец ..... Види си прво во твојот двор па после зборувај за туѓи дворови.
moze e malku off topic, ama kolku za tepanjeto od strana policijata videno so moi oci.
Oktomvri 1994, se vrakjam od BG, na granica haos, kolona mislis do Kjustendil. Doagam treta kola a prva e e eden Romanec so zena i dve deca(mislam deka imase Lada ili PZ). Mu nedostasuva nesto i mu vikaat da se vrati na opaskata....toj se pobuni i im vika deka cekal 3.5 casa....go vadat bukvalno preku prozor i go gazat dvajca gandari, zenata piska decata vreskaat......uzasna slika......toa bese moeto posledno patuvanje kaj divjacite tatarski.
100 pati sum bil vo Grcija, Srbija i 10-tina pati vo Kosovo. Takvo nesto, nitu nalik na toa ne sum videl.
I oni sega kje ti mrsat muda za demokraticnost. Ni samite neznaat tie godini kolku luge imaat pretepano na samiot premin od granicata.

Се ми се чини дека ова ѓупштанава многу е осилена во последно време. Секаде во светов се маргинализирани, освен овде. Изгледа дека во Македонија само Македонците се на маргините на општеството. Ама во право е Васил, овие идиоти од политичари, од сите партии, се криви. Нека продолжат само да ги интегрираат во системот, нека им отворат уште некоја гимназија, како во Шутка. Ама со специјална програма: питачење, крадење, играње на мечки. Еј бе до кај стасавме, ѓупци да спречуваат полициски акции, и уште па да се бунат. И после сме биле држава, абе ајде. Нека се обиди само некој македонец да се спротивстави на алфите, ќе го изгазат и никој нема ни да разбере за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom