Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја сум алергичен од сонце. Кога одиме на одмор првите 3-4 дена не ми е ништо. После тоа на градите ми се појавуваат црвенки и ме чешаат ненормално, и ако постојам уште малце под сонце и + солена вода, мислам ке ги откорнам. Јбг
И јас исто!Ама и на киви сум алергична.Јас сум алергична на оние белите што летаат од тополите.Смрт ми е од нив!Почнувам да кивам,очите ме утепуваат од чешање и носот ми тече како чешма!
Можеби малку доцнам со одговорот, прашањата дали има некаков лек за алергија на полен се од минатата година, но се надевам дека сепак некому ќе помогнам. Јас имав алергија на полен 12 години и секоја година ми беше се полошо - носот ми течеше како чешма, очите ми потекуваа, кивав без престан.......не помагаше ни лоратадин, ни тафен, ни флексоназе. Конечно се решив да отидам на пулмоалергологија во државна болница, каде др. Зоран Арсовски ми препорача да примам вакцина. Таа се порачува од Германија и е малку скапа (200Е) една, но трае отприлика 8 месеци. Се прима на секои 2 недели, а лекувањето трае година или две. Морам да признаам дека малку е досадно тоа одење таму на секои 2 недели, ама вреди. Оваа година немав никакви проблеми.
:helou: