Алергии

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пред 15-ина години бев во Чаир. Можно е и во лабораторија да може да направат со тест преку крв. Најубаво прашај си ја матичната, ќе те упати кај што треба.
Мене пред 20+ години ми напраавија во медицина на трудот во Бутел шелиев тест на крвта со лидаприм, покажа алергија...а боцкањето може и опасно да биде, 80-тите во железара, таму работеше Ежова, по 3 дена ми го повторија тестот со боцкање и почнав да се гушам, ми се здебели јазикот, мораа да ми дадат инекција Синопен и со брза помош ме вратија дома а мојата кола шурата ја врати...

Мене пред 20+ години ми напраавија во медицина на трудот во Бутел шелиев тест на крвта со лидаприм, покажа алергија...а боцкањето може и опасно да биде, 80-тите во железара, таму работеше Ежова, по 3 дена ми го повторија тестот со боцкање и почнав да се гушам, ми се здебели јазикот, мораа да ми дадат инекција Синопен и со брза помош ме вратија дома а мојата кола шурата ја врати...
Мислам дека истата докторка ми правеше. Иначе со боцкање може да не си го внел алергенот, а да ја најдат алергијата. Јас правев на антибиотици, мораше така.

Piev furosemid. Mi se javi osip na racete i telotoo. Megu prstite na rakata mi se pojavi pkuskavec. Ve molam nekoj dermatolog da mi kaze sto da mackam. Ve zamoluvam

Piev furosemid. Mi se javi osip na racete i telotoo. Megu prstite na rakata mi se pojavi pkuskavec. Ve molam nekoj dermatolog da mi kaze sto da mackam. Ve zamoluvam.
...ете самиот ја одреди реакцијата на фуросемидот кој може да предизвика алергиски реакции, иако тие се генерално ретки, како што имаш ти осип на кожата, уртикарија, чешање, а може и полошо како треска или тежок оток (тешкотии со дишењето, оток на лицето) кое веќе бара итна медицинска помош и мора да идеш да ти стават инекција, а не дерматолог за маст за мачкање.

...доколку е поблага реакцијата се зема нешто против алергија Tbl Loratadin , Synopen,

...но поради проширен осип по цело тело подобро да идеш да ти стават инјекција против алергија и напомени дека ти е од фуросемид како диуретик кој највероватно го пиеш против висок крвен притисок, да не ти стават Amp Dexamethason, зошто ќе го дигне повеќе притисокот, па ако немаат друго против алергија нека ти стават пола доза од ампула.

... инаку да внимаваш во иднина со ова твоја сулфа алергија кон сулфонамиди („сулфа лекови“) како што е твојот испиен фуросемид, може да развиеш таква алергија и на антибиотик Tbl Trimoksazol (sulfamethoxazole, trimethoprim), Tbl Baktrim и други лекови кои спаѓаат во група на сулфонамиди.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom