Александар Вучиќ - најголемиот диктатор на Балканот по падот на комунизмот?

• Креатор на темата Креатор на темата Partizanen banditen
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум во тек, нели овие ги изгубија изборите многу на малку? Што е проблемот сега?

Не сум во тек, нели овие ги изгубија изборите многу на малку? Што е проблемот сега?
Изборен грабеж имало. Да било све по пропис, помалку ќе изгубеле.

Ги изгубија више од дупло републичките избори. За Белград имаше исто избори и таму изгубија, али се скоро изедначени, некаде 30000 гласа била разликата. И за толку од прилика го обвинуваат дека увезол гласачи од Босна пред се, па и околните земји, да гласаат на општински избори. Дека донел е јасно, фино лепо ги фатија, дека имаше куп нерегуларности, од купување гласови, дупли списоци, останати познати нерегуларности кои ги гледаме стално на Балкан, имаше. Е сеа, чисто сумњам дека бројките се толкави ко што овие од опозиција кажуваат. 40000 да ги донесеш од Босна само, тоа ти се некаде 800 автобуси, комбиња, плус коли. Толкава бројка автобуси да донесеш у Белград и никој да не ги види е нереално. Покажуваа снимки од 2-3 автобуси и комбиња, плус коли некои со босански таблици. Така да може и да биле клучни тие гасови за Белград, ама и со нив, и со победа, Вучиќ не може да формира власт у Белград. Се ќе зависи од оној Несторовиќ, а то кажа дека нема да коалицираат ни со опозиција ни со власт, така да секако ќе требаше да одат на нови избори за Белград. Иначе интересно е што иако знаеја дека има еден куп нерегуларности, носење гласачи од Босна, овие од опозиција не искочија уште у 7 кога заврши гласањето да кажат дека имало многу кражба, нерегуларности, дека не ги признаваат изборите, туку чекаа да видат од прилика во кој правец ќе оди броењет на гласовите, па вечерта у 12, 1 искочија да кажат како не ги признаваат. Баш ме интересира што чекаа 5-6 саат, најверојатно ако им идеа во прилог резултатите, кражбата и купот нерегуларности немаше да им смета.

Срамота, срамота луѓе :pos:, не следиш што се случува кај соседите, после кога ќе почне нема да знаеш за кого да навиваш ;)

Краток одговор: шарена револуција.

Де факто во Србија нема демократија- собрание, медии све е на Вучич. Исто како при вас при Груевски

Де факто во Србија нема демократија- собрание, медии све е на Вучич. Исто како при вас при Груевски
Тоа што во Србија нема демоНкратија-собрание и медиумите се на Вучиќ е добро или лошо за вас тутабугарите?
Или пак толку ги сакаш Србите што сакаш да ги демократизираш за и ним да им биде убаво?

Тоа што во Србија нема демоНкратија-собрание и медиумите се на Вучиќ е добро или лошо за вас тутабугарите?
Или пак толку ги сакаш Србите што сакаш да ги демократизираш за и ним да им биде убаво?
През кур ми е за србите, но е факт.
А протести се началото на краја на србскиот диктатор

Последно уредено:
Не ти е през кур. Имате генетска фрустрација од Србите, која вечно ќе трае. Децата ви се раѓаат со антагонизам кон Србите, а не ни знаат што е тоа.
Помалку ќе ги мразевте да ви имаа направено нешто лошо, некое ѕверство, како Албанците нас што ни праат. Вака, 50 години гледавте како живеат поубаво, како циганче пред излог у слаткарница и фрустрациите се големи.

През кур ми е за србите, но е факт.
А протести се началото на краја на србскиот диктатор
Вие имате комплекс од Србите бре..Ноќна мора ви се...

Кога сталиновите подопашници зборуваат за диктатор...Смешки сте...

Не ти е през кур. Имате генетска фрустрација од Србите, која вечно ќе трае. Децата ви се раѓаат со антагонизам кон Србите, а не ни знаат што е тоа.
Помалку ќе ги мразевте да ви имаа направено нешто лошо, некое ѕверство, како Албанците нас што ни праат. Вака, 50 години гледавте како живеат поубаво, како циганче пред излог у слаткарница и фрустрациите се големи.
јас лично немам никаков комплекс за Србите, за мене тие се пријателски народ, имав и бизнес со Србија и се беше коректно. Нај ми допадаше дека бизнес во С'рбија се прави во кафана:) Зборуваш за некои стари работи кои сега не се релевантни, барем за мене(y)
Но че е диктатор спор нема
Автоматски споено мислење:

Вие имате комплекс од Србите бре..Ноќна мора ви се...

Кога сталиновите подопашници зборуваат за диктатор...Смешки сте...
Рече баш комунјагата на форумот..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom