Македонеро
Домаќин
А тек па за азбуката
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
pa baraj na net fakti za jazikot i ke vidis kolku slicnosti ima.
Многу ми е интересен овој феномен кај вас Албанците.Трета работа...јас не сум дојденец. Во што сакаш можам да се кладам со тебе лично, дека јас имам постари корени во Скопјево, отколку тебе. Толку сум сигурен што ако сакаш и имот на кладба ќе ставиме, не само парична сума. Па докажи ми дека јас сум дојденецот, а ти староседелецот.
Ами како е можно сите Илири кои живееле на цело Јадранско крајбрежје од Словенија па до Грција да исчезнат а само во Албанија да останат?![]()
Не бе мајсторе,за илирите се губи трага во римско време ,и после во 1043година од никаде се појавуваат албанците(пишани како арнаути) како дојденци од Сицилија.
Не бе мајсторе, Илирите ден денес си живеат на местата каде што си живееле одсекогаш како Словенци,Хрвати,Босанци,Црногорци и веројатно учевствувале во етногенезата на Албанците.
Илирите се бааги дискутабилни,има еден Јован Деретиќ во Србија што вика дека Србите се всушност Илирите.
Односно дека словенска преселба воопшто не постоела, и дека Словените се всушност Пелазгите (Илири,Македонци,Траки - некои мислат дека Македонците биле нешто помеѓу Илири и Траки), значи освен Србите што се потомци на Илирите, Бугарите се на турските Бугари и Траките (од кои го зеле јазикот), а Македонците на Македонците.
Пелазгите биле сродни народи со сличен јазик - Илири,Македонци,Траки - односно слични како и ден денес = т.н. Словени
Ај парафразирај го одговорот ме измеша многу. Србите што се?
Србо, Деретиќ у Србија никој нормален не го перцепира. Тој толку теории има, што една со друга му са дијаметрално спротивни и се побиваат(Србите се Илири, Александар Македонски е Србин или тој го нарекува Александар Карановиќ, сите Словени се Срби демек сите Словени се нарекувале Срби.)
Да, точно така, кога постоеше Македонија ни светот не постоеше... beliеvе it or not!Само погледнете и споредете денешни и некогашни земји и народи.
Имало македонци пред 3000 години, има и денес, имало Илири пред 3000 години но ги снема пред 2000, Срби - Нема тогаш, има сега, Бугари НЕма тогаш има сега, Албанци нема тогаш има сега, Словени нема тогаш има сега, Босанци Нема тогаш има сега, Дакијци имало тогаш ги нема сега, Траки имало тогаш ги нема сега.
Значи некој исчезна некој си дојде се досели а некој си остана од памтивек.