Акутна уртикарија

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
Да, хеликобактерот може да предизвика уртикарија. За да се среди треба да земаш терапија за ерадикација на хеликобактерот. Кога ќе се среди бактеријата, ќе се среди и уртикаријата.
Мене ме бунат само неколку работи.
Дали е штетно земањето на Декортин и боцкањето со Урбазон и Синопен веќе две недели?
Дали ќе може да ја земам таа трипла терапија за хеликобактерот со оглед на тоа дека до пред две недели сум пиел Сумамед?
:)

Мене ме бунат само неколку работи.
Дали е штетно земањето на Декортин и боцкањето со Урбазон и Синопен веќе две недели?
Дали ќе може да ја земам таа трипла терапија за хеликобактерот со оглед на тоа дека до пред две недели сум пиел Сумамед?
:)
Да, ќе може да ја земаш, тоа се три различни антибиотици и веројатно ќе ти дадат ИПП (инхибитор на протонска пумпа).
Декортинот и не е така безопасен така што треба посериозно да се размисли за таа терапија. Каде се лекуваш?

Да, ќе може да ја земаш, тоа се три различни антибиотици и веројатно ќе ти дадат ИПП (инхибитор на протонска пумпа).
Декортинот и не е така безопасен така што треба посериозно да се размисли за таа терапија. Каде се лекуваш?
Декортинот знам дека и хормон и дека е штетен. Ми го даваа една недела по шема (2 дена по 3 апчиња, 2 дена по 2 апчиња и 2 дена по 1 апче), па пауза неколку дена, па дојде до уртикарија, па сега имам шема 4 дена по 3 на ден, па за понатаму ми викаат ќе виделе дали да се оди по две на ден, зошто се уште уртикаријава не се губи.
За каде се лечам, верувај ни јас веќе незнам. Од болница на болница, од врата на врата, се шетам и пак тапкам во место на почетокот.
Се покажа дека хеликобактерот е покачен, останаа испитувањата од брисеви, уринокултура и алерготестот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom