Акустични песни

• Креатор на темата Креатор на темата BBlisto
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ме опушта песничкава, од Jes е оригиналната иако баш оваа верзија исто ја пишуваше дека е од Jes.
Прв пат ја дознав како ремикс од тиесто пред 5 6 години може и повеќе.

Подобра и од оргиналот;)
Специјален поздрав до кумановце и кумановке:)

Corey Taylor/Stone Sour има цел акустичен концерт за WAAF.

Снимката не е баш најдобра, ама има е добра..

Devin Townsend е извонреден кога се работи за акустични изведби на неговите песни, но мене изведбава на Калт ми е најдобра..

Не знам дали некој ги спомна анплагед концертите во времето кога МТВ личеше на нешто на Нирвана, Алис ин Чеис и Перл Џем.

Јутуб сензацијата Игор Пресњаков е царот во ова поле на некој начин. Обавезно посетете му го каналот доколку љубите акустични преработки.

Компилација од 40 обработки од различни фанови на Trains од Porcupine Tree. Ништо не е како оригиналот кога се работи за дело на Steven Wilson, но ова вреди да се чуе.

Оригиналот е на Ролинг Стоунси и оваа верзија е катаљарда пати подобра. Ако не ми верувате пуштето го оригиналот и заплачете од тоа колку е лоша. Џегер и Ричардс требале само да пишуваат песни, но не да ги изведуваат можеби...само можеби.

p.s: Како музичар една од пасиите ми е да сведувам целосни песни на една акустична гитара и вокал.

Компилација од 40 обработки од различни фанови на Trains од Porcupine Tree. Ништо не е како оригиналот кога се работи за дело на Steven Wilson, но ова вреди да се чуе.

Од истиот што го има склопено ова видео, еве ја и Paranoid Android од Radiohead.

Ема Хјуит, акустична верзија на Be your sound. Тие што се по вокал трансот одма ќе ја препознаат. Страшен вокал !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom