Ако многу ве повредат, дали ви е потешко да најдете партнер?

• Креатор на темата Креатор на темата Ambrosio
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 септември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
na primer odite so nekoj i se vi bilo sovrseno ste go sakale najveke vi bilo rozovo a go gledate so druga,vie raskinuvate,toj prodolzuva so nea,minat godini a vas seuste vi e tesko da zasakate nekoj mnogu i poradi toa ste mnogu pretpazlivi od pricina so vi e strav da ne bidete pak povredeni i gubite mngu sansi vo meguvreme? lekkk?kako da iscezne stravot sto go custvuvate?:smir:

na primer odite so nekoj i se vi bilo sovrseno ste go sakale najveke vi bilo rozovo a go gledate so druga,vie raskinuvate,toj prodolzuva so nea,minat godini a vas seuste vi e tesko da zasakate nekoj mnogu i poradi toa ste mnogu pretpazlivi od pricina so vi e strav da ne bidete pak povredeni i gubite mngu sansi vo meguvreme? lekkk?kako da iscezne stravot sto go custvuvate?:smir:
времето лечи се:pipi:нормално на почеток е тешко ама по некое време се заборава...верувај:helou:

Ako ste bile mnogu povredeni dali vi e posle tesko da si fatite decko/devojka ?

Јас еднаш ко бев млад и убав бев многу повреден - ја скршив левата нога и онака со гипс и штеки не можев да фатам девојка пошто тије бегаја побрзо.

Ako ste bile mnogu povredeni dali vi e posle tesko da si fatite decko/devojka ?

Јас еднаш ко бев млад и убав бев многу повреден - ја скршив левата нога и онака со гипс и штеки не можев да фатам девојка пошто тије бегаја побрзо.

Toa beshe pred da padnesh od prvi kat na glava ili posle ???

Mi se ima deseno taka da me povredat ama toa godini da pominat a jas da ne fatam decko il muvac se nema deseno.Mislam zivotot prodolzuva, sea fala bogu ne veruvam posle toa mn mn u lugeto duri mozam da kazam skoro u nikoj i ne veruvam ama toa e posledica od se.A ne mozam jas cel zivot da begam od nesto od sto ne moze da se izbega...

Па не вреди јас да си ја мавам главата за некој што не ме цени, ќе си продолжам со животот, не е крај на светот. На почеток на секој би му било тешко, ама после (барем јас) би сватила дека нема смисла да жалам по него.

па моменатално сум во таква ситуација , повредена сум од толку многу од претходната врска што тешко ми е сега да започнам со нова.Полека ги одбегнувам излегувањата во град излегувам еден ден во викендот и иако имам толку добри шанси никако неможам да се одлучам да продолжам понатаму и тоа е се од страв да не се изгорам пак и то ти е тоа:kesa:

Се зависи од личноста... Ако самата се ранува со тоа што нон стоп копа во минатото (живее во спомените) нема така лесно да излезе од тој круг. Ама на крај краева че излезе. Затоа ок, спомените се неизлечиви но помалку труди се болните да останат главна тема на животот.

Нека му стои него ако ме повредил, он изгубил повеке отколку јас...Може ке ми биде тешко некое време , ама не ке му го дадам тоа задоволство да ме гледа како патам.Животот оди понатаму......

Се зависи од личноста... Ако самата се ранува со тоа што нон стоп копа во минатото (живее во спомените) нема така лесно да излезе од тој круг. Ама на крај краева ќе излезе. Затоа ок, спомените се неизлечиви но помалку труди се болните да останат главна тема на животот.

Forgot to say about me. Научив да бидам пофлексибилен. Ме повредиле и платив и малце се јадам што сум изгубил толку време но сега е друго.. Мислам дека по таа поплава научив да бидам пофлексибилен. И доказз за тоа е сегашната ситуација. Таа замина и брзо потоа се роди нова љубов. И тоа од корен

Па ке си најдеш друг партнер ... life's goes on , ама ќе биде еден период тешко зависи колку си ја сакал

Повредувањето само значи дека дека не си го нашол она кое ти е компатибилно, па страдаш поради својата или взаемната грешка во изборот, се разбира во случај да ги оставиме настрана работите кои не се под наше влијание.
Нормално е да се намалува довербата во себе си и во вербата во некоја понатамошна врска, ако претходната резултирала со до толку за вас мачно искуство.
Ова горе игнорирајте го, се млада маса собрана е тука, ич да не ве боли за некој/а, освен не сте престарени(ова за машки не важи) или без пари, тогаш ќе се лижеш ко кутре за дунде/куре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom