Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Види сега...јас гледам вака на работите:Добро...дека така разбрав по телевизииве...
Ама ме интересира баш твојот став,ко чоек со правото школо...дали ти не би се противел ако дечкото дојде дома одмерка нешто што му фаќа око и ти го земе
Фала Богу, си пуштам нозете према чергата...Прво си плаќам сметките, јадење си накупувам и така се тоа, домаќински...И, никогаш не ми се случило да ми заостанат сметки.
А извршителите што одат по луѓето да им извршуваат...тоа е нивната работа...
Знаеш, ако си зел нешто, тоа нешто треба да го платиш...Исто е и со струја, вода, телефон, парно, интернет...
Обично за вакви работи извршителите ретко одат по дома и прибираат. Најчесто стават забрани на дел од плата (за вработени зборам) и на тој начин го извршуваат долгот.
Ако е невработен...одат и попишуваат што има и го запленуваат, па го продаваат итн.
Ако нема ништо, со заклучок ја затвораат постапката, бидејќи нема на што да се изврши.
Мене ме прашуваш...како правник...па, во секој случај нема да правам циркузи од тоа за коешто тој е платен, и од што живее...сепак, јас сум крив што не сум ги сервисирал моите обврски навреме, што е недозволиво, и во спротивност со законот.
Секако би ги искористил сите мои можности кои ми стојат на располагање (приговорот), но само доколку знам дека ќе успее.
Во спротивно...само би си ја отежнал и така тешката ситуација.
Си бира...што е во вредност на долгот, да може лесно да се продаде, и да ги покрие продажбата сите трошоци.Не зборам за мене....нема сигурно ја да му дадам да земе било што..т.е ваљда тој не прашува што да ти земи...си бира или сл...не знам точно како иде затоа го прашав Струмикс