Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали не ви е срам вие што го дадовте гласот за Хорхе, дали дома вака сами кога седите пред компјутер и ги гледате неговите епски настапи и потези не си велите што направив јас.

Јас мислам дека тој ќе биде првиот претседател што ќе добие кривична пријава а можеби и отповикување.

Единствен асален претцедател на Макеоднија бил Борис Трајковски.
Хммм.... Мислам дека многу ги воздигнуваш неговите капацитети. Мислам дека немаше капацитет ни за политичар, а камо ли за претЦедател.[DOUBLEPOST=1464593447][/DOUBLEPOST]
Ај уште еднаш, СЈО е формирано да го истражи криминалот во бомбите кои сите го слушнавме!
Така е, но е формирано спротивно на уставните одредби, односно, формирано е нелегално. Тоа е рак раната. И што ако се изречат пресуди, а по некое време СЈО се прогласи за неуставна институција (каква што и е). Сега под притисок не се преиспитува уставноста, а се сомневам дека е можно под притисок судот да се прогласи ненадлежен или слично, со што би се дало легитимитет.

Кај е бе Гордето ја неам видено бааги време !!

Дали не ви е срам вие што го дадовте гласот за Хорхе, дали дома вака сами кога седите пред компјутер и ги гледате неговите епски настапи и потези не си велите што направив јас.

Јас мислам дека тој ќе биде првиот претседател што ќе добие кривична пријава а можеби и отповикување.
Зошто кривична? И другите претседатели „помилуваа“.

Последно уредено:
Зошто кривична? И другите претседатели „помилуваа“.
Да ама си има процедура и не е правилно применет законот за помилување "одлуката за аболиција се донесе врз основа на непостоечки член од Законот за помилување, а тоа е избришаниот член 11".

Ако ова е точно постои можност за обвинување за злоупотреба на службената положба и овластување

Која иронија, најдлабоко ќе ви го спопика НЕУСТАВНО СЈО и СОРОС. А паторот така невин и наивен, плус патриот најголем, пастир. Па уште си мислат дека на сите нас што имаме повеќе од 2 грама памет, дека ни е мило што е така.
Не е исто да те изеде лав и да те исклљукаат чавки до смрт. Космичката правда за паторот е да загине во јавен линч како Гадафи, со стап у шупакот, па тогаш да ве чујам да гракате за неуставност. Ни ги подувте јајцата со тие малоумни репетиции.

И вие сеуште мислите дека некој ќе биде обвинет, осуден и затворен. Патетични сте.
СЈО е немоќно и неспособно.

Така е, но е формирано спротивно на уставните одредби, односно, формирано е нелегално. Тоа е рак раната. И што ако се изречат пресуди, а по некое време СЈО се прогласи за неуставна институција (каква што и е). Сега под притисок не се преиспитува уставноста, а се сомневам дека е можно под притисок судот да се прогласи ненадлежен или слично, со што би се дало легитимитет.
Таман работа корумпиран и нелегитимен орган да преиспитува нечиј легитимитет. Пак ништо не си разбрал.(n)

Аман бе вие бранители на уставот и законите само кога ви одговара.

А не треба ли да се бранат уставот и законите? Јас мислам дека секогаш треба. А ти Zedd?
Има луѓе без мозок кои мислат дека не треба така, дека треба по потреба да се линчува, а ќе ги прашам „што ако нив некој така им пресуди“. Макар и по грешка.. „извини, морално беше“.

А не треба ли да се бранат уставот и законите? Јас мислам дека секогаш треба. А ти Zedd?
Има луѓе без мозок кои мислат дека не треба така, дека треба по потреба да се линчува, а ќе ги прашам „што ако нив некој така им пресуди“. Макар и по грешка.. „извини, морално беше“.
Клучниот збор во твојот пост е секогаш. 10 години законите не важат за една група луѓе кои што направиле сериозни кривични дела. Сега кога конечно има институција што чепка и по криминалот на власта плачат дека е неуставна.

Што се однесува за линч секако дека сум против, не му го посакувам тој среќен крај на фирерот

Не е работата дали некој плаче или не, туку дали е уставна или неуставна институција. Дали некој направил криминал, некој ќе рече дека има, некој дека нема... А и криминалците мора да се гонат по закон и ред... во спротивно може да тужат и да се „извлечат“. Само „недоквакани“ луѓе може да изјавуваат дека е неважно да се постапува по закон.
Линч никому не посакувам. Да тргнеме од себе... да не линчува некој по грешка, би сакал ли?

Зошто за Едмонт Темелко не е повлечена аболицијата? или тој не се класифицира како политичар?

Џабе се мачат. Вистината е посилна од се, се излегува на виделина, бавно но сигурно.
56/56

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom