Ајде пак истото прашање: каков мобилен да купам?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Пред речиси две години поставив тема, и многу интереси и корисни совети добив за нов мобилен.

Сега повторно треба да купам мобилен, но треба да ги задоволи следниве карактеристики:

1. Мора да е многу мал и тенок!

Пред две неколку години имав mini Samsung, и покрај неколкуте други “дигнати’’ и “бесни’’ мобилни, Samsung-от ми се виде најпрактичен: цело време ми висеше на рака без да ми смета бидејќи беше ептен лесен, а можев да го ставам во било кој џеб без да го приметувам подоцна, вкл. и преден џеб од палто.

2. Преферирам да не штрчи ништо од него како антена или било што друго, барем да не е некаква издолжена верзија.

3. Да е на отварање/преклопување.

4. Да може удобно да се носи со ремче на рака без да пречи.

Значи физичките карактеристики ми се најбитни, а потоа линијата. Цената не е битна, колку чини - нека чини, ниту пак марката ниту поштарината (ако се нарачува од не знам каде).

Мобилниот што се уште го користам е релативно мал (но е поголем од Samsung-от), но не е доволно тенок како што отпрвин ми се виде кога го купував (Motorola Pebl U6).

http://reviews.cnet.com/cell-phones/motorola-pebl-u6-black/4505-6454_7-31313328.html

Плус, ремчето за носење околу рака некако не држи добро, како да не е правен телефонот за таква употреба - да го “мафташ’’ на рака небаре е јојо, па се откачува, паѓа итн.

5. Мобилниот го користам исклучиво за кратки муабети и СМС пораки, и ретко понекогаш да сликам ако апаратотот не ми е при рака.

Сугестии?

Би ти препорачал Нокиа. Пробај...

Според ова што го наведе.... можеби најдобро ти е Нокиа N76

nokian7601au3.jpg

N - сериите се страшно добра работа....

Во USA цената му е 340$. Кај нас е поскап околу 16.000

најодвратана е нокиата, највеќе мани има... од форумов Серпико имаше најинтересно искуство со неа... ептен се гребе и љупи, тастатурата колку и да ја чуваш после неколку месеци ќе стане излитена ко со шмиргла да си ја поминал...

најодвратана е нокиата, највеќе мани има... од форумов Серпико имаше најинтересно искуство со неа... ептен се гребе и љупи, тастатурата колку и да ја чуваш после неколку месеци ќе стане излитена ко со шмиргла да си ја поминал...
јас само онака ја имам поработено, и ми се допадна. Сум немал Н76ка

Ти што препорачуваш?

тенок а квалитетен?
6500класик, но членот кој ја отвори темава - бара на преклоп, еве моја понуда од нови телефони - па имате гугл, гсмарена, телефони.ком, гсммкд.ком и направете споредби, рецензии итн...
Nokia 3500 - 120evra
Nokia 5310 - 190evra
Nokia 5610 - 250evra
Nokia 6300 - 160evra silver
Nokia 6300 - 170evra black
Nokia 6500 slide - 250evra silver
Nokia 6500 slide - 260evra - black
Nokia 6500 classic - 230evra
Nokia 7373 - 180evra pink
Nokia E51 - 230evra black
Nokia E65 - 260evra
Nokia N73 ME - 240evra + 128mb
Nokia N73 ME - 250evra + 2gb
Nokia N73 ME - 280evra + 2gb + full set HF org ME
Nokia N82 - 390evra
Nokia N95 - 390evra black new edition + 2gb micro sd
Nokia N95 8gb - 490evra

Samsung D900i - 160evra silver
Samsung D900i - 180evra pink
Samsung G600 - 240evra
Samsung U600 - 190evra crystal blue
Samsung U700 - 200evra silver
Samsung E950 - 210evra
Samsung E740 - 150evra
Samsung P520 armani - 390evra
Samsung D880 Duos - 240evra black
Samsung U900 Soul - 420evra grey

SonyEricsson K800 - 170evra gold
SonyEricsson K810 - 210evra gold new edition
SonyEricsson K810 - 200evra blue
SonyEricsson K850 - 310evra
SonyEricsson T650 - 220evra
SonyEricsson K770 - 200evra
SonyEricsson W880 - 200evra
SonyEricsson W580 175 black/orange-white

LG KE970 - 180evra silver
LG KE970 - 200evra NAOMI edition

Chinese Miracles and Cocktail of Chinese Phones:
Nokla N95 silver 2 sim - 200evra
Nokla N95 black - 210evra 1sim
Nokla 6500 slide - 210evra
CECT T689 - 130evra
Nokla 6300 - 120evra добра копија + 128мб

Благодарам за советот и на двајцата.

Разгледав некои од поставените од Necrophilia, но ме интересира кои 2-3 “финалисти’’ тој го препорачува? Уште еднаш, цената не игра улога.

Со ова престанувам да ве масирам (се надевам).

да ти кажам искрено, за долги постови немам време да читам, сфатив дека сакаш на преклоп и тенко... ако цената не игра улога тогаш моја препорака е:
Samsung Е950 не е на преклоп на лизгање е, ама еден од најмоќните и издржливи самсунзи, вака на слика грдо изгледа иди во некоја мобилара или германос/ти-мобајл ако го имаат како макета да видиш нешто навистина прекрасно од самсунг:
Samsung%20e950_1.jpg

потоа исто така интерсно и ново од самсунг е новиот У900 Соул:
u900-soul.jpg

немам некое големо искуство со него, ама вака е фаца!

ако ти е шубе од самсунзи тогаш од нокиа мој избор е:
Xprees Music 5610, сега незнам дали е за машко или женско или за тинејџер или повозрасен т.е. посериозен човек, ама доста трошен телефон за мај месец:
nokia-5610.jpg

п.с. едно мало појаснување, зошто повеќе не се произведуваат многу телефони на преклоп, лизгачите повеќе траат, кога ќе падне телефонот нема оштетување на зглобовите, многу телефони на прекоп при удар лесно се крши маската и пука зглобот затоа што внатре има федер, освен тоа флет каблите кај телефоните на лизгање траат дури 4 пати повеќе одколку кај телефоните на преклоп :D

п.с. јас на твое место, ако не ми се битни парите - не размислувам - Н82 или Н95-8гб.

п.с. јас на твое место, ако не ми се битни парите - не размислувам - Н82 или Н95-8гб.

Реков веќе, парите не се проблем, проблем (засега) е изборот. :-)

Туку, кажи нешто повеќе, зошто овие два ги предлагаш (ветувам, последно прашање, знам дека немаш време)???

Инаку, не знам за тие трите погоре Samsung и Nokia, не изгледаат баш најтенки, морам да ги видам одблиску. А дали сите пет спомнати имаат “ремче’’ за носење околу рака и колку е цврсто поврзано со мобилниот?!? Сегашниов мој Peble (не знам дали си го видел, не се произведува повеќе) баш тоа му е маната, дупчето за прикачување на ремчето не е “нај’’, ми иде да го треснам од земја.

Интерено, никој не спомнува IPhone и варијации. :-)))

Добро, се знае ли кој е најтенкиот мобилен што постои?!

http://www.gsmarena.com/search.php3

оди под дебелина полето и барај телефони,а можеш слободно и другите димензии да си ги подесиш по твој мерак,па ќе видиш што ќе најде

Samsung U100 мислам оти е најтенок! 5.9mm пфф бисквита...

Според твоите спецификации....

Samsung U300
samsungu30000yc1.jpg

Motorola RAZR2 V8 (иако не сум фан на моторола, во коментарите на гсм арена ја фалат)
motorolarazr2v800xb8.jpg

моторола Сакс!
самсунгот е лоу енд класа!
повеќет тенки телефони, посебно самсунзите како д900 и овие што ти ги напоменав немаат дупче за ремче :pos:

кхм... кога подобро ќе размислам, шо има везе ако е ниска класа самсунгов У300, ако ти праи мерак - оти е тенок а има доста добри функции (мислам освен 3.2мпх камера) се останато му е како стандарден телефон... се исплати.

кога мислам на ниска класа - мислам на квалитет.

Точно е дека се гребе и љупи, ама не тастатурата него просторот околу неа - затоа пак имам видено исти н76ки ко мојата, кои издржале далеку повеќе, бидејќи биле чувани подобро него мојата.

Мене ми се заеба тастатурата, па ќе ти дадам совет: Ако имаш пена за бричење на лице, немој да го ставаш телефонот врз истото лице :)

Нокиа е Нокиа, иако и Самсунгот не е лош.

Влегувам денес на насловна на kajgana и притискам на Мобилни. Кога таму известува за нов (?) LG KF510.

Од целава дискусија, некако ми се виде убаво телефончето. Некои информации за него?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom