Aj еден совет! :)

i da ne kazes ke zeam:)) cek sea tatko mi da go ubedam deka telefonov vredi:)) btw spider?? mislum deka SKORO site digitalni imat funkcija za kratki videa so mal kvalitet...sea ako gresam slobodno popravete me!

NIppI напиша:
i da ne kazes ke zeam:)) cek sea tatko mi da go ubedam deka telefonov vredi:)) btw spider?? mislum deka SKORO site digitalni imat funkcija za kratki videa so mal kvalitet...sea ako gresam slobodno popravete me!

Скоро сите-Агрииии...камо на татко ми да имаше :(((

Точно, бројот на пикселите не го одредуваат квалитетот на сликата, туку големината. За добра слика проблем не е бројот на пикселите туку нивниот квалитет. Ако некој ти рече мојата камера е подобра има 8MP, a твојата има 6MP, колку што може да е во право толку може и да греши. Ова ти е исто како и митот со МHz и на оваа паѓаат луѓето од типот што ќе купат 2,4GHz P4 место 2.0Ghz Athlon 64 (oзнака 3000+). Значи не е се во мегапикселите. Тие линии и точки што ги викате уствари ќе му дојде како шум на сликата кои најчесто се јавуваат во слабо-осветлена околина или на слика која би било потребно да се уклучи блиц, а вие не сте уклучиле. Покрај пикселите, важна е и оптиката, и репродикцујата на сликата т.е. боите, контрастот, оштрината итн.

За тоа кратки видеа со мал квалитет не се сложувам зашто еве ви едно клипче (кратко за да не биде големо 1,5MB) кое го компресирав со Divx за да дојде до оваа големина па така да има и загубено малку од квалитет. Ова е снимано на automatic со Sony W5 камера, на 640x480 со Fine квалитет (30fps). На оваа резолуција не секој апарат може да извади 30fps и за кај Sonyто мораш да има Memory Stick Duo Pro. НА 512mb картичка мислам дека идеше околу 10-15мин ама не се сеќавам точно.

K750 вади добри слики за телефон, ама со дигитална камера неможе да го споредуваш, а за клипови не правам муабет зашто снима со 177x144 со 15fps.

Инале W50, наследникот на W5 мислам дека е околу 250е.

_|Sp|DeR|_ напиша:
Скоро сите-Агрииии...камо на татко ми да имаше :(((

Каков апарат има таткоти???? јас до сеа не сум видел дигиалка шо неможе да снима клипови :)

најискрено да ти кажам си немам поим....така имам го разгледано и немам најдено....не знам дали има шанси да има ама како што го разгледав едно 95% сум сигурен дека нема....ај кога ќе си дојде(сега излезе негде) баш ќе го прашам а ако не знае ќе побарам на интернет да видам ќе најдам и слика па ќе ја постирам на форумов

А не пишува на него марка и модел?

krusha03 напиша:
А не пишува на него марка и модел?
може пишува ама не сум видел и не ме заинтересирало тоа мене + не е дома моментално така да кога ќе се врати татко ми ќе му кажам да го даде малце дигиталниот апарат да го видам што модел е

DuFFy напиша:
НЕ го слуша овој Мац...те лаже он.......земи си whirpool....јас имам таква нема гајле...еве 3-4год ја имам пере ко нова.....
уствари шо ке зимаш машина за перење моеш да земеш Усисивач и Тостер.....и ке ти останат пари за Термос

Тостер моеш од северин да земеш ефтини се...а за правосмукалка земи си `Слобода чачак` добри се тиe :):)

Не озбило...земи си телефонче
1.peralna samo so kupija..taka da za 50 godisnina od brak ke im zemam na moite...
2.usisivac(popoznat kako pravosmukalka) ne mi treba,zlatna metla so si imam...imav i sloboda ama resile da ja zamenat,i jas kako protest ne sakam da ja vidam taa novata!!!!
3.tosterot mi ja pregori cela instalacija..i sea sum luta na cel nivni rod!!!

sakav sporedba,ako ne e mozno zatoa so se raboti za dva razlicni vida...ama telefonov zasluzuva..a deka ne gi znam funkciite na digitalkite..zatoa se obrativ kaj vas de..+ da cujam vase mislenje...so bi napravile na moe mesto....

Spider,so se odnesuva na tvojot digitalen...proveri si de...jas koa go gledav...ne stignav da vidam dali ja ima taa funkcija...ama nisto cudno,da ne se zacudis ako ja ima ej:)

Темава направи 4 страни, а ти сеуште не си купила ништо? :-)

NIppI напиша:
1.peralna samo so kupija..taka da za 50 godisnina od brak ke im zemam na moite...
2.usisivac(popoznat kako pravosmukalka) ne mi treba,zlatna metla so si imam...imav i sloboda ama resile da ja zamenat,i jas kako protest ne sakam da ja vidam taa novata!!!!
3.tosterot mi ja pregori cela instalacija..i sea sum luta na cel nivni rod!!!

sakav sporedba,ako ne e mozno zatoa so se raboti za dva razlicni vida...ama telefonov zasluzuva..a deka ne gi znam funkciite na digitalkite..zatoa se obrativ kaj vas de..+ da cujam vase mislenje...so bi napravile na moe mesto....

Ај бе смири им се некако овој мојов по цел ден ме моли да ти кажам да се смирите.....

Кај дигиталките нема да најдеш радио,БТ,ИР,java igri ,mp3 player,......а и вибрации немаат дигиталките :pos:

Сега иде на мене ред да прашам нешо.....јас имам лошо искуство со мобилките или сони ериксон не се издржливи мобилни?Дека од кога го купив поминаа 6 месеци и без да го чепнам т.е.освен што ми паднал 2-3 пати ништо друго ми се расипа едно копче и не се стиска убаво,и патем тоа во средината на сите што ги знам им се расипало:toe:

ne...so tosterite sum skarana i veke ne zboruvam!!! nema sansa!!!! a za kupuvanje ima vreme de:) uste se "odlucuvam" demek ne znam deka ke zeam....ke vi kazam ka ke kupam,ne sea :) i vo pravo si..nemat vibracii...
p.s. pozdravi go tvojot toster i kazi mu ka ke mi se izvini ovoj so mi pregore se,togas nema da se lutam vekje.

_|Sp|DeR|_ напиша:
Сега иде на мене ред да прашам нешо.....јас имам лошо искуство со мобилките или сони ериксон не се издржливи мобилни?Дека од кога го купив поминаа 6 месеци и без да го чепнам т.е.освен што ми паднал 2-3 пати ништо друго ми се расипа едно копче и не се стиска убаво,и патем тоа во средината на сите што ги знам им се расипало:toe:
ti se rasipal joystickot?? ti kakov sony ericsson imas ziti se...ne sum koristela do sea i ericsson so sony...samo bez :) imav eden,i ne bese los da ti kazam...a i los zbor neam cuano za nego...samo za motorola,so i jas ne mozam da ja podnesam i na sila ja nosam...zatoa moram da ja smenam pod itno!

NIppI напиша:
ti se rasipal joystickot?? ti kakov sony ericsson imas ziti se...ne sum koristela do sea i ericsson so sony...samo bez :) imav eden,i ne bese los da ti kazam...a i los zbor neam cuano za nego...samo za motorola,so i jas ne mozam da ja podnesam i na sila ja nosam...zatoa moram da ja smenam pod itno!

не е важно каков сони ериксон имам т.е.имам к700 ама повеќето сони ериксони и ако не се лажам вклучувајки го и к750 имаат ист џојстик
П.С.Освен џојстикот ми се расипа уште едно копче т.е.тешко се стиска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom