Ај да видиме до каде можат да одат...

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117

SHAME ON FYROM

Hellenic Human Rights Rally, US Mission to The UN.

Не сте свесни, што све спремаат ненормалниве.Кои грчки малцинства се угнетувани обесправени во Македонија.Зарем има герци тука, што бараат што не си ги земеат таму, зошто живеат тука во земја која не ја признаваат како Македонска, какви пасоши имаат, го зборуваат ли нашиот јазик, кои се тие,да им ја ебам мамицата скапана,има ли некој некаков податок за нив???? колку се - 50-100,, како на мајка им пич*ата залутале тука......... како бе тоа мајка му, биле лишени од целокупниот културен живот ,владата на Македонија кон нив била насилничка, дискриминирани биле,.....што нема да чујам уште.
Се повикуваат на чл.15 од декларацијата човековите права, и одобрената резолуција 217A од генералното собрание од 10 декември 1948 година.

1.секој има право на државјанство
2.никој нема право да му го крати тоа или да му ускратува право на промена на државјанство

Потоа чл.7 од декларацијата за човекови права од 26-ти август 1994 година) [4] користи фраза «културен геноцид". Целиот член го имаат исто така објавено.

Значи, тргнуваат во „напад“ ептен вооружани.

27 Οκτωβρίου 2008: CANA vs FYROM

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Ова го организира Cyprus Action Network of America (CANA)
http://www.cyprusactionnetwork.org,

Ќе ги носат кипарциве во ЊУЈОРК , со спремени знамиња, со жива музика со ансамбл од Македонија.,со дистрибуција на
илјадници летоци, налепници со ознаки, јакни, маици и .....транспаренти со:
SHAME ON FYROM , IDENTITY THEFT OF THE 3,000 YEAR GREEK HERITAGE OF MACEDONIA

“FYROM STOP ABUSING THE HELLENIC COMMUNITY”

FYROM GUILTY OF GREEK CHILD ABDUCTION

“ COMMUNIST BRUTALITY:
1949 28,000 GREEK CHILDREN FORCIBLY TRANSFERRED BY CRIMINAL FYROM”

http://filopatria.wordpress.com/2008/10/10/315-2/

Ќе ги носат кипарциве во ЊУЈОРК , со спремени знамиња, со жива музика со ансамбл од Македонија.,со дистрибуција на

“ COMMUNIST BRUTALITY:

Тотална перверзија на историјата :nesvest:

Ова може го извадиле од некој С.Ф. филм, во оригинал веројатно било:

UFO GUILTY OF CHILD ABDUCTION” :pos2:
До кај можат да одат? За 20 - 30 години може ќе тврдат дека сме од друга планета. Ништо не ме изненадува. Ова е веќе болест...

Ова да незнае чоек дали да го сожали нивниот народ поради манипулациите, дали да плаче што ни прават....
ах киро киро.... мамичето да ти го .... што ни направи арно да не видиш!!

ПОТХИТНО ПРЕКИНУВАЊЕ СО „ПРЕГОВОРИТЕ„ ЗА „ИМЕТО„!!!!

SHAME ON FYROM

Hellenic Human Rights Rally, US Mission to The UN.

Не сте свесни, што све спремаат ненормалниве.Кои грчки малцинства се угнетувани обесправени во Македонија.Зарем има герци тука, што бараат што не си ги земеат таму, зошто живеат тука во земја која не ја признаваат како Македонска, какви пасоши имаат, го зборуваат ли нашиот јазик, кои се тие,да им ја ебам мамицата скапана,има ли некој некаков податок за нив???? колку се - 50-100,, како на мајка им пич*ата залутале тука......... како бе тоа мајка му, биле лишени од целокупниот културен живот ,владата на Македонија кон нив била насилничка, дискриминирани биле,.....што нема да чујам уште.
Се повикуваат на чл.15 од декларацијата човековите права, и одобрената резолуција 217A од генералното собрание од 10 декември 1948 година.

1.секој има право на државјанство
2.никој нема право да му го крати тоа или да му ускратува право на промена на државјанство

Потоа чл.7 од декларацијата за човекови права од 26-ти август 1994 година) [4] користи фраза «културен геноцид". Целиот член го имаат исто така објавено.

Значи, тргнуваат во „напад“ ептен вооружани.

27 Οκτωβρίου 2008: CANA vs FYROM

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Ова го организира Cyprus Action Network of America (CANA)
http://www.cyprusactionnetwork.org,

“ COMMUNIST BRUTALITY:

http://filopatria.wordpress.com/2008/10/10/315-2/

Подвлеченото значи дека ние во 1949 сме имале држава? Дека всушност Македонија постоела како држава, а Југославија воопшто не? Дека всушност од Беломорјето ние сме протерале Грци, зашто сме имале далечински трансфер па сме ги бркале од таму, иако тоа била всушност територија дадена на Грција?

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Овие се тотални шизофреничари. Мислам дека општеството ќе им се распадне, како тргнале.

Освен ако идиотите од ЕУ повторно не ги толерираат. Ако имаат барем малку достоинство, нема. Ова е ептен ноторна глупост што ја тврдат и претерано е провидна, за да може да помине. Ептен претераа.

Шизо дизо.. ама за затупените Американци кои немат појма за реалноста или за случувањата овде, тоа погоре е најдобра пропаганда.

Камо среќа ние да добиеме така пари па да се организираме да парадираме ко “шизофреничари“, ебате беља.

Во овој свет и оваа политика нема правила и принципи, се користи секој можен начин за поентирање.

Мене ова ме загрижува, многу.

Ретардирани се гејциве ејјјјјј . . . ние сме ги угнетувале . . . Ние .... Што амнестираме терористи,признаваме све и свашта у државава ... дозволуваме секој да го учи својот јазик . . . НИЕ нив сме ги угнетувале ... море пичка им материна педерска .... Дај бе некое цунами да ги збрише од мапа .... двоцефкаши прости.:drk::drk:

Чекај малку...моменат.
Грци врие у Македонија.
:toe:
Што е право право си е.
Најубаво да им ги вратиме назад.Да си ги одбранат имотите и да се вратат на огништата.
Грчки граѓани според територија од форумов се рецимо :
Световид
Братот
Македонцки
... итн.
А бе а видиш некој гласен и речит... гарант е гркљан и он.
Од политичарите пун чопор...
(што би гласовит,речит и мрзлив човек друго да прави но да политикуе :toe:)
-Гвујо тупото,Тупурковски итн...

Хммм... дошло доба да се растајемо,ха?
:helou:
http://uk.youtube.com/watch?v=B2uwrkcyXnw

Oпа...опа....хоп!
:olee:
:3:
Ела...
Јас веќе си ги претставив како по бројни малтретирања во соседна држава,грците се вратиле дома и ги навлекле пантофлите и хоп...
играат оро.
Браво бе кирјаки...браво.
Ендакси.
http://uk.youtube.com/watch?v=J5RjkPhlD1A&feature=related
И ја онаму зборам Гвујо тупото...дрн-дрн
а ја од што сум `паметен` никако да ми текне дека то комшиите ни биле љути з`ш нивни држиме под заробеништво тука кај нас.
Па и за љутење е ме разбираш... :toe:
50год. ги држиме тука у Македонија без срам и перде.
Се извинувам другари грци,нема више,жими Господ.
Е бујрум,дојдете и топтан соберете си ги.

п.с Кољо Дијамантот за градоначелник на Воден!

Чекај малку...моменат.
Грци врие у Македонија.
Што е право право си е.

Световид
Братот
Македонцки
... итн.

Искрено ти порачувам да не си ја притискаш среката..некоја вечер ке ти се потроши

Ако си маже барем пола од тоа што си тука го имаш бројот,
ебате тоа курвата од човек

Чекај малку...моменат.
Грци врие у Македонија.
Што е право право си е.
Најубаво да им ги вратиме назад.Да си ги одбранат имотите и да се вратат на огништата.
Световид
Братот
Македонцки
... итн.
А бе а видиш некој гласен и речит... гарант е гркљан и он.
Од политичарите пун чопор...
(што би гласовит,речит и мрзлив човек друго да прави но да политикуе :toe:)
-Гвујо тупото,Тупурковски итн...

Хммм... дошло доба да се растајемо,ха?
:helou:
Ти, свесен ли си што зборуваш ????!!!!!

Зевзус ти е ко Power-Ranger,сам против сите.
Мора да го респектирате тоа ^-^

И што е со коментариве дека "грциве се ментално болни"?
Ова е пропаганда,не дека веруваат они во нешто од набројаното,се е тоа тактика...

А бе ова е добро. Ке се договориме ние нив ке им дадеме тука слобода а они ке ни возврата со иста мера во Грција. Ке ги вратат имотите ке дадат државјанство на егејците а тоа ни одговара нас. А бе луѓе јас мислам дека нема врска ова работа ја направил некој ама незнам кој ке му поверува. Инаку џабе е ако го гледа ова обичен народ ова треба да го свати некој кој носи одлуки, а тие што ги носат одлуките сигурно дека нема да поверуваат во овие измислици. Така да мислам дека не е многу алармантна состојбата.

Zevs e vo pravo i jas mislam taka , koj sto se osekja srbin ili srboman neka si zamine za svrbija , toj sto zel bugarski pasos bugarofili neka si odat kaj majka vulgarija, a shipinjata isto taka neim cini makedonija ete im ja shqiperija pa tamu neka pravat sto sakaat.MAKEDONIJA NA MAKEDONICITE .UNITED UNITED UNITED MACEDONIAAAA:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom