Афричка земја

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Ја чукнал некој на форумов главата дека ние вака не можеме повеќе да тераме ?

Не треба ние да ја чукаме главата, треба некој од власта или опозицијата да си ја чукнат или да си ја треснат од некаде па да сфатат дека не можеме веќе вака и да превземат нешто конкретно.

Одете на сајтот ЦИА и видете како сме рангирани според невработеноста.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2129rank.html

181. Libya 30%

182. Equatorial Guinea 30%

183.Macedonia 33%

184.Afghanistan 35%

185.Yemen 35%

Ја чукнал некој на форумов главата дека ние вака не можеме повеќе да тераме ?

se iskachila za 3 mesta pogore:icon_mrgr:

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2129rank.html

Во Македонија и не се знае реалната бројка на невработени ................ факт е дека многумина кои се сметаат за невработени работат на црно ............. НО од друга страна како што убаво напишал членот Чоузен во иднина ситуацијата ќе биде далеку полоша со оглед на тоа што многу студенти кои се запишаа на факултетите изминативе години ќе ги земат своите дипломи и поголемиот дел од нив нема теоретски шанси да најдат работа по струката за која учеле за краток временски период после завршувањето .............. само мал процент од завршените студенти ќе имаат ’’среќа’’ да најдат работа по струка за краток временски период после завршувањето ........... тек тогаш ќе видиме што е невработеност !
Од друга страна пак имаме и обемна јавна администрација 150 илјади кои најмногу јадат од државниот буџет и да речеме дека таа јавна администрација кад-тад ќе мора да се скрати дали за цела една третина или пак за половина и автоматски ќе имаме уште неколку десетици илјади невработени ........... а сакале или не јавната администрација во иднина мора да истрпи кастрења и тоа големи !

Od tie 33% pola se na rabota u stranstvo,edno 10% rabotat na crno ili se snavagaat koj kako znae. Realno n veruvam deka ima poveke od 10% nevraboteni. A i raka na serce ima i strašno mnogu teški mrzelivci koi i na 30-40 godišna vozrast ne ni pomisluvaat da se fatat za bilokakva rabota ama cekaat na mama i tato da gi ranat i cel den se maftaat po kladionici i kafulinja.

Od tie 33% pola se na rabota u stranstvo,edno 10% rabotat na crno ili se snavagaat koj kako znae. Realno n veruvam deka ima poveke od 10% nevraboteni. A i raka na serce ima i strašno mnogu teški mrzelivci koi i na 30-40 godišna vozrast ne ni pomisluvaat da se fatat za bilokakva rabota ama cekaat na mama i tato da gi ranat i cel den se maftaat po kladionici i kafulinja.

Реален пост ........ тоа и јас го велам ............. како прво да имаш ти во било која земја 30 и кусур % невработеност ќе имаш тешки немири и револуција, а кај нас нема ниту протести, ниту бутур .......... како второ никого не гледам да чепка по контејнери, да оди гол, бос, гладен, да е без кров над глава, да проси...(освен чат-пат по некој Циган) .............. како трето реално во МКД невработеноста е 15% ............ половина од тие 30% невработени се снаоѓаат кој по странство, кој на црно .............. па кажи ми како може некој кој е невработен да дигне гланц нова куќа и да купи нова кола ............. од социјална помош ли !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom